Επικαιρότητα

Ρέντσι εναντίον Ράτζι: «Διάλεξες λάθος απασχόληση»

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, καταφέρθηκε με δηλώσεις του εναντίον της δημάρχου της Ρώμης, για την απόφασή της να αποσύρει την υποψηφιότητα για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Ματέο Ρέντσι, από το Πράτο, εξαπέλυσε μύδρους κατά της δημάρχου της Ρώμης, μετά την απόσυρση του φακέλου της ιταλικής πρωτεύουσας από αυτούς που διεκδικούσαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Στο στόχαστρο του πρωθυπουργού βρέθηκε η Βιρτζίνια Ράτζι και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων (Μ5S), κατηγορώντας την δήμαρχο και το κόμμα της λέγοντας: «Το γεγονός ότι δεν μπορείτε να κάνετε τους Ολυμπιακούς Αγώνες για το φόβο της διαφθοράς είναι μία απίστευτη παραδοχή αποτυχίας από την ηγεσία αυτής της πόλης» και συνέχισε: «Μην σταματήσετε τα μεγάλα έργα, αλλά να σταματήστε τους κλέφτες. Αν πείτε όχι, σημαίνει πως είστε φοβισμένοι. Θα σταματήσετε μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση. Αν προτιμάτε να μην θέσετε το πρόσωπό σας μπροστά στον κίνδυνο, τότε έχετε επιλέξει λάθος ασχολία».

Ακολούθως ο Ιταλός πρωθυπουργός, που βρέθηκε στο θέατρο «Metastasio» προκειμένου να προωθήσει την πρόταση του «ΝΑΙ» στο ερχόμενο δημοψήφισμα, αναφέρθηκε σε ένα «ιδιαίτερο» σχίσμα που έχει δημιουργηθεί στη γείτονα χώρα: «Η Ιταλία είναι χωρισμένη στα δύο. Υπάρχουν εκείνοι που βρίσκονται στο παράθυρο κοιτώντας απλά απ’ έξω και αυτοί που βρίσκονται στην αρένα και βλέποντας κάτι λάθος παλεύουν να το αλλάξουν.

Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στην πολιτική και το να παρακολουθείς τα σπορ σε ένα μπαρ. Το γεγονός της παραδοχής ότι δεν κάνετε τους Ολυμπιακούς Αγώνες από το φόβο της διαφθοράς, είναι η παραδοχή της αποτυχίας από την ηγεσία αυτής της πόλης- επανέλαβε- και αν έχετε μπροστά σας οκτώ χρόνια ακόμα, εάν έχετε μια ελάχιστη αξιοπιστία και κύρος, πρέπει να σταματήσετε τους κλέφτες, όχι να σταματήσετε τα μεγάλα έργα
».

Στη συνέχεια ο Ρέντσι σχολίασε το θέμα της απώλειας της χρηματοδότησης των Περιφερειών: «Είναι τόσοι πολλοί αυτοί που λένε η Ιταλία είναι όμορφη θα τα καταφέρει. Τα χρήματα των Ολυμπιακών Αγώνων μπορούν να πάνε στα περίχωρα της Ρώμης, αν τα καταφέρουμε. Αν όχι τα χρήματα θα καταλήξουν στα προάστια του Παρισιού και του Λος Άντζελες. Κλαίει η καρδιά μου για τις θέσεις εργασίας που χάνονται στη Ρώμη και στα προάστιά της», ενώ έκλεισε την ομιλία του δηλώνοντας: «Μην σταματήσετε αυτό το όνειρο».

Επιμέλεια: Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x