Στίβος

Ρεκόρ συμμετοχών στην Πράγα

Έκανε… ρεκόρ πριν καν ξεκινήσει το 33ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει 5-8 Μαρτίου στην Πράγα, αφού θα δώσουν το «παρών» 643 αθλητές από 49 χώρες, περισσότεροι από κάθε άλλη φορά.

Με κορυφαία ονόματα του Ευρωπαϊκού στίβου να δίνουν το «παρών» θα ξεκινήσει την Πέμπτη (5/3) το 33ο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που θα γίνει στην Πράγα.

Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στίβου ο αριθμός συμμετοχών είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά, αφού 643 αθλητές (363 άνδρες και 280 γυναίκες από 49 χώρες) θα αγωνιστούν στην μεγάλη διοργάνωση.

Μάλιστα, δεν είναι λίγα τα αγωνίσματα στα οποία ξεχωρίζουν Έλληνες και Ελληνίδες. Στην κορυφή των φετινών επιδόσεων στο άλμα επί κοντώ στην Ευρώπη φιγουράρουν οι Νικόλ Κυριακοπούλου και Κατερίνα Στεφανίδη. Οι δύο άλτριες, που έδωσαν μεγάλη μάχη για το πανελλήνιο ρεκόρ -βελτιώνοντάς το τρεις φορές μέσα σε τρεις μέρες- αποτελούν τον… τρόμο των υπόλοιπων 21 αθλητριών που θα συμμετάσχουν στο αγώνισμα. Η Κυριακοπούλου -που κράτησε τελικά το Πανελλήνιο ρεκόρ, την καλύτερη φετινή επίδοση στην Ευρώπη και την δεύτερη καλύτερη στον κόσμο- έχει ξεπεράσει τα 4.80 και η Στεφανίδη τα 4,77μ.


Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών ο Κώστας Φιλιππίδης -με κορυφαία φετινή επίδοση στα 5,71μ.- θα βρεθεί απέναντι σε ένα απ’ τα πιο πολυσυζητημένα ονόματα της διοργάνωσης. Ο Ρενό Λαβιλενί με το φετινό 6,02 είναι το ακλόνητο φαβορί, με τους Πιοτρ Λίσεκ με 5,90μ. να ακολουθεί.

Ο Λούης Τσάτουμας ταξιδεύει στην Τσεχία με την τρίτη καλύτερη επίδοση (8,05μ.) ανάμεσα στους 26 που θα πάρουν μέρος στο άλμα εις μήκος. Το φετινό ρεκόρ κρατάει ο Γκομίζ με 8,18 μ. και δεύτερος είναι ο Τορνέους με 8,07μ.

Αντώνης Μάστορας και Κώστας Μπανιώτης στο άλμα εις ύψος θα αναμετρηθούν με 28 άλτες που έχουν δηλωθεί στο αγώνισμα. Την πέμπτη επίδοση απ’ αυτούς έχει ο Μάστορας με 2,30 και με την έβδομη με 2,28μ. θα αγωνιστεί ο Μπανιώτης. Την κορυφαία επίδοση έχει ο Ιταλός Μάρκο Φασινότι με 2,34 μέτρα.


Με 29 αθλητές θα διεξαχθούν τα προκριματικά των 60μ.εμπ. με τον Κώστα Δουβαλίδη να έχει τον έκτο χρόνο με 7.63. Κορυφαίος είναι ο Γάλλος Ντιμίτρι Μπασκού με 7.48.

Με 38 σπρίντερ -και τον Μάκη Στεργιούλη να έχει 6.68 φέτος- θα γίνουν τα 60μ. ανδρών, ενώ στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών η Γωγώ Κοκλώνη θα βρεθεί στην εκκίνηση με 39 ακόμα αθλήτριες και καλύτερη φετινή επίδοση στα 7.31.

Η Ελένη Φιλάνδρα θα ανταγωνιστεί 21 αθλήτριες στα 800μ. με 2.04.38 για φέτος, ενώ η Ελισάβετ Πεσιρίδου θα αγωνιστεί στα 60μ.εμπ. με 27 ακόμα αθλήτριες και φετινή επίδοση 8.29.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x