Χρήστος Ρομπόλης

Σκληρός αλλά… μόνο ο Παναθηναϊκός

Η σκληράδα δεν φτάνει πάντα για να κερδίσεις. Κι ο Παναθηναϊκός πλήρωσε στη Βαλένθια την ένδεια επιθετικών λύσεων. Και φυσικά την απουσία του Καλάθη. Γράφει ο Χρήστος Ρομπόλης.

Η εμφάνιση του Παναθηναϊκού στη Βαλένθια δεν διέφερε πολύ από εκείνη που πραγματοποίησε μια βδομάδα πριν στο Βελιγράδι. Όμως κόντρα σε μια ποιοτικότερη (έστω και με τόσες ελλείψεις) αντίπαλο από τον Ερυθρό Αστέρα και με τόσα ατού του να υστερούν, η ήττα που γνώρισε ήρθε μάλλον φυσιολογικά.

Οι «πράσινοι» έδειξαν σκληράδα αλλά μόνο αυτή. Πάθος κι αυταπάρνηση είναι πάντα απαραίτητα στοιχεία, ωστόσο δεν αρκούν. Αν δεν συνδυαστεί με καθαρό μυαλό και ευστοχία στην επίθεση δεν γίνεται η δουλειά. Όλη η εικόνα του Παναθηναϊκού συνοψίζεται στα πεπραγμένα του Σίνγκλετον, ο οποίος έβγαλε απίστευτη ενέργεια με 13 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα και 3 τάπες, αλλά την ίδια ώρα είχε 6 φτηνά λάθη και κακές επιλογές στο φινάλε.

Με μόλις 10 ασίστ για 13 λάθη και παιχνίδι απομόνωσης ένας εναντίον ενός για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα είναι αδύνατο να κερδίσεις. Πόσω μάλλον όταν το βασικό αμυντικό σου όπλο, ο Γκιστ, απορρυθμίζεται νωρίς λόγω φάουλ (όταν συμβαίνει πάντα υπάρχει πρόβλημα), ενώ Ρίβερς και Παππάς απέχουν από τα επιθετικά τους στάνταρ.

Μια τόσο σημαντική απουσία όσο αυτή του Καλάθη αντιμετωπίζεται με λίγη βοήθεια από πολλούς. Στη Βαλένθια ο Παναθηναϊκός πήρε λίγη από… λίγους για να αποδειχτεί για πολλοστή φορά πως ένα τόσο μεγάλο κενό μπορεί να καλυφθεί προσωρινά αλλά όχι σε βάθος αρκετών αγώνων. Απέναντι σε Μακάμπι και Ερυθρό Αστέρα το πρόβλημα καμουφλαρίστηκε, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνεται με την ίδια επιτυχία επ’ αόριστον.

Ασφαλώς η ήττα δεν είναι ντροπή. Το 3/3 δίχως τον Καλάθη θα ήταν άθλος, το 2/3 δεν είναι κακό, με την υποσημείωση όμως πως οι ανταγωνιστές για το πλεονέκτημα έδρας δεν θα χάσουν στο ίδιο γήπεδο (ήδη έχουν κερδίσει εκεί Ολυμπιακός και Ζαλγκίρις). Σε κάθε περίπτωση εν τη απουσία του ηγέτη του ο Παναθηναϊκός είδε παίκτες να αναλαμβάνουν ευθύνες, με πρώτους Ντένμον και Λεκαβίτσιους, άλλοτε σηκώνοντας επιτυχώς το βάρος κι άλλοτε όχι. Διαπίστωσε όμως πως ο φυσικός αρχηγός του δεν αντικαθίσταται πλήρως, όπως άλλωστε συμβαίνει για κάθε τόσο επιδραστικό παίκτη.

Ο Παναθηναϊκός πλέον απαιτείται να κάνει 2/2 στο ΟΑΚΑ απέναντι σε Εφές και Μπαρτσελόνα πριν την «καυτή» τριάδα κόντρα σε Φενέρ, ΤΣΣΚΑ και Ζαλγκίρις, με ματς κόντρα σε Ομπράντοβιτς και Ιτούδη μέσα σε διπλή αγωνιστική.

ΥΓ1: Ο Γκέιμπριελ έπαιξε 6 λεπτά σε ματς που ο Γκιστ λόγω φάουλ αγωνίστηκε για λιγότερο από 18 λεπτά. Μια ομάδα που διεκδικεί παρουσία σε Final Four μάλλον δεν έχει την πολυτέλεια να «ξοδεύει» έτσι μια θέση ξένου, όταν έχει άλλες ανάγκες.

ΥΓ2: Οι ήττες των Φενέρ και Μακάμπι ασφαλώς και είναι καλά νέα για τους «αιώνιους». Όμως… προσοχή στη Ρεάλ. Για τις απουσίες που έχει διατηρείται αρκετά ψηλά στη βαθμολογία και με την επάνοδο Γιουλ, Ράντολφ και Αγιόν ίσως και να είναι ο πιο ισχυρός διεκδικητής του τίτλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x