Γενικά

Ρονάλντο φυσικά...

Ποιος, ποιος, ποιος, ο Κριστιάνο… ο Θεός! Χάρη στα περσινά εντυπωσιακά επιτεύγματά του, ο Πορτογάλος έφτασε... φυσιολογικά στη back to back «Χρυσή Μπάλα» κι άφησε πίσω του, τους Νόιερ και Μέσι.

Εντυπωσιακός ο Μάνουελ Νόιερ πέρσι (που σήκωσε Παγκόσμιο Κύπελλο). «Συμπαθητικός» ο Λιονέλ Μέσι. Αλλά… δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς!

Τα «μαγικά» του Κριστιάνο Ρονάλντο την περασμένη σεζόν έπρεπε να επιβραβευτούν και δικαίως έφτασε στην τρίτη «Χρυσή Μπάλα» της καριέρας του, στο ειδικό γκαλά της Ζυρίχης, κάνοντας παράλληλα το back to back, αφού και πέρσι είχε σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Και κάπως έτσι ο «CR7» μπήκε στο κλειστό κλαμπ με τους «Λέο» (πολυνίκης με 4), Φαν Μπάστεν, Κρόιφ και Πλατινί που έχουν κατακτήσει την εν λόγω κούπα από τρεις φορές και πάνω!

Μάλιστα, αναδείχθηκε νικητής με... χαρακτηριστική ευκολία απ' την ψηφοφορία ποδοσφαιριστών και προπονητών. Εξ' ου και το 37,66% ποσοστό που πήρε ο ηγέτης της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στο 15,76% του Μέσι και το 15,72 του Νόιερ.

«Μπορώ να δω την οικογένειά μου από κάτω. Θέλω να ευχαριστήσω όσους με ψήφισαν, τον προπονητή μου, τη Ρεάλ, τους συμπαίκτες μου. Μια αξέχαστη χρονιά, η κατάκτηση αυτού του βραβείου είναι κάτι μοναδικό. Όπως έχω πει δεν θέλω να σταματήσω να προσπαθώ, θέλω να κατακτήσω κι άλλους τίτλους για την ομάδα και την οικογένειά μου. Να συνεχίσω να γίνομαι καλύτερος σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού. Ευχαριστώ τους πάντες, όσους με στηρίζουν και βρίσκομαι εδώ ανάμεσα στους κορυφαίους» είπε συγκινημένος ο Πορτογάλος που στο τέλος κράτησε την Χρυσή Μπάλα παρέα με τον γιο του.

Ευχαρίστησε, δε, τους συμπατριώτες του για τη διαρκή στήριξη, βγάζοντας μια κραυγή στο τέλος της ομιλίας του!



Τα 17 γκολ του (ρεκόρ στη διοργάνωση) στο Champions League και ο συνδυασμός της κατάκτησης του τροπαίου απ' τη Ρεάλ Μαδρίτης (το 10ο στην ιστορία της) ήταν κι ο βασικός λόγος που βγήκε κορυφαίος παίκτης για το 2014 ο Κριστιάνο. Φυσικά τα... αμέτρητα τέρματα που φόρτωσε τις αντίπαλες άμυνες (56 συνολικά) και τα πολλά ρεκόρ που έκανε κατά τη διάρκεια της σεζόν ήταν εξίσου σημαντικά για να φτάσει στην κούπα!

Κορυφαίος προπονητής αναδείχθηκε ο Γιόακιμ Λεβ που οδήγησε την Γερμανία στην κατάκτηση του Μουντιάλ κι άφησε... νοκ-άουτ τον Κάρλο Αντσελότι που σήκωσε Champions League και τον Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος... τρέλανε τους πάντες με το πρωτάθλημα της Ατλέτικο Μαδρίτης. Σε γυναικείο επίπεδο, «βασιλιάς» είναι ο Ραλφ Κέλερμαν, καθώς με τα... μαγικά του η Βόλφσμπουργκ έκανε το τρεμπλ.

Ο Χάμες βραβεύτηκε για την καλύτερη γκολάρα της χρονιάς, η Ναντίν Κέσλερ είναι η νούμερο ένα γυναίκα ποδοσφαιριστής στον κόσμο (ξεπερνώντας τις Μάρτα και Γουάμπας), ενώ ειδικό βραβείο δόθηκε στον από την FIFA στον Ιάπωνα δημοσιογράφο, Χιρόσι Καγκάουα, ο οποίος έχει καλύψει 10 Παγκόσμια Κύπελλα!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x