Επικαιρότητα

Ρωσικές αποκαλύψεις για τη νομική υπηρεσία της Κύπρου με χιλιάδες e-mail

Σοβαρό θέμα τάξης για το σύστημα απόδοσης δικαιοσύνης στη Κύπρο, εγείρεται από δημοσίευμα ρωσικού ιστότοπου που ασχολείται με θέματα διαφθοράς.

Σοβαρό θέμα τάξης για το σύστημα απόδοσης δικαιοσύνης στη Κύπρο, εγείρεται από δημοσίευμα ρωσικού ιστότοπου που ασχολείται με θέματα διαφθοράς. Προχθές έδωσε στη δημοσιότητα 19.000 mails (ηλεκτρονικά μηνύματα) που αποδίδοντα στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί η Ανώτερη Εισαγγελέας (δεύτερη τη τάξει μετά την Γενικό Εισαγγελέα) Ελένη Λοϊζίδου.

Μέσα από τα μηνύματα φέρεται να διατηρεί ιδιαίτερες σχέσεις με άτομα της Ρωσικής Γενικής Εισαγγελίας, τα οποία βοηθά για να εξασφαλίσουν την έκδοση Ρώσων πολιτών που ζουν στη Κύπρο, με μεθόδους που ξεφεύγουν από τα υπηρεσιακά της καθήκοντα. Ο ιστότοπος Compromat υποστηρίζει ότι στη Γενική Εισαγγελία της Κύπρου λειτουργεί «υποκατάστημα» της Ρωσικής εισαγγελίας. Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Πολίτης» στο ρεπορτάζ της Compromat παρατίθενται δύο σύνδεσμοι, στους οποίους είναι αποθηκευμένα 19.000 ηλεκτρονικά μηνύματα, τα οποία φέρονται να έχουν εξασφαλιστεί από τον προσωπικό λογαριασμό της κας Ελένης Λοιζίδου (e.lo……@gmail.com). Το πως αυτά τα μηνύματα βρέθηκαν στη κατοχή του συγκεκριμένου ιστότοπου είναι άγνωστο.

Ένα από τα mail που δημοσιεύονται, αναφέρεται στην περίπτωση μια γυναίκας με το επώνυμο Kuchucheva, την έκδοση της οποίας έχουν ζητήσει οι ρωσικές αρχές από τη Κύπρο. Η κα Λοϊζίδου φέρεται να αναφέρει ότι υπάρχει πρόβλημα, γιατί η συγκεκριμένη γυναίκα έχει αποκτήσει τη κυπριακή υπηκοότητα, αλλά θα γίνει προσπάθεια να εξυπηρετηθεί η ρωσική απαίτηση.
Το δημοσίευμα του Compromat, εστιάζει στην ιδιαίτερη σχέση, που φέρεται κατά τους ισχυρισμούς, να διατηρεί η Ε. Λοϊζίδου με τον αναπληρωτή διευθυντή της υπηρεσίας διεθνούς συνεργασίας της Ρωσικής εισαγγελίας, Vladimir Zimin. Στα μηνύματα που ανταλλάσσονται και αποδίδονται στη κα Λοϊζίδου, η κατάληξη είναι: Love Eleni (Αγάπη Ελένη). Σε ένα από αυτά τα μηνύματα η Ε. Λοιζίδη φέρεται να ευχαριστεί τον Vladimir Zimin για το υπέροχο καλοκαίρι που πέρασε στη Μόσχα, ενώ εκφράζει απογοήτευση που δεν είχε γίνει κατορθωτό να συναντηθούν σε ένα συνέδριο στο Στρασβούργο.

Στο ίδιο mail, η κα Λοϊζίδου φέρεται να κάνει και αναφορά σε μια υπόθεση που απασχόλησε και τα ΜΜΕ της Κύπρου και αφορούσε μια γυναίκα την έκδοση της οποία ζητούσε η Ρωσία. Πρόκειται Natalia Konovalova. Παρά το ότι πρωτοδίκως το δικαστήριο είχε απορρίψει το αίτημα για έκδοση της στη Ρωσία διαπιστώνοντας πως υπήρχαν «αλλότρια πολιτικά κίνητρα», η Νομική Υπηρεσία «πάλεψε», κάνοντας έφεση με την κα Λοϊζίδου και τελικώς πέτυχε την έκδοση της, παρά το ότι η Konovalova ήταν αιτήτρια πολιτικού ασύλου. Στο mail η κα Λοίζίδου φέρεται να λέει στον Vladimir Zimin ότι θα είναι στη λίστα των τριών Κυπρίων υποψηφίων δικαστών στο ΕΔΑΔ, αλλά είναι σίγουρη πως δεν θα εκλεγεί, καθώς υπάρχουν αντιδράσεις Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, για την έκδοση της Natalia Konovalova. Ωστόσο ελπίζει η Ρωσία να ψηφίσει υπέρ της υποψηφιότητας της. Στο σημείο αυτό φέρεται να ισχυρίζεται ότι αισθάνεται ευτυχής που κέρδισε την υπόθεση της έκδοσης της Konovaleva για τον Vladimir Zimin και τη ρωσική εισαγγελία και καταλήγει «Love Eleni».

Ένα άλλο ηλεκτρονικό μήνυμα, παρουσιάζει τη κα Λοϊζίδου να ανταποκρίνεται σε αίτημα των Ρώσων, οι οποίοι θέλουν να μάθουν τις θέσεις διαφόρων χωρών για την υπόθεση του Leonid Nezvlin, που ήταν ένας από τους ιδιοκτήτες της εταιρείας Yukos. Η Ε. Λοιζίδου σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, επικοινωνεί με το Βέλγιο και διαβιβάζει στους Ρώσους την θέση του Βελγίου, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Βρετανίας, της Ελβετίας, του Ισραήλ αλλά και της Interpol η οποία ακύρωσε την «ερυθρά ειδοποίηση» για σύλληψη του Nezvlin που είχε εκδώσει η Μόσχα.

Θα με εργοδοτήσετε;

Σε άλλο από τα πολλά προσωπικά mails, που αποδίδονται στη κα Λοιζίδου και τον Vladimir Zimin διαβιβάζονται πληροφορίες για υποθέσεις που αφορούν εκδόσεις Ρώσων και ενημερώνεται η Μόσχα το 2013 για το νέο υπουργό εσωτερικών και την αρμοδιότητα που έχει στα θέματα ξένων υπηκόων. Μεταξύ σοβαρού και αστείου, η Ε. Λοιζίδου φέρεται να αναφέρει στον Zimin, ότι αν απολυθεί λόγω των πληροφοριών που διαβιβάζει πως ελπίζει να την εργοδοτήσει.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x