Ελλάδα

Σάντος: «Κρίσιμη φάση»

Παρότι φιλικό, ο Φερνάντο Σάντος χαρακτήρισε ιδιαίτερα κρίσιμο το αυριανό φιλικό απέναντι στην Αυστρία καθώς η Εθνική μπαίνει στην τελική ευθεία ενόψει της πρόκρισης στο Μουντιάλ.

Κρίσιμη χαρακτήρισε την φάση που μπαίνει η Εθνική με αρχή το αυριανό φιλικό απέναντι στην Αυστρία, ο Φερνάντο Σάντος. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου του αγώνα, πως τώρα ξεκινάει η προετοιμασία της Ελλάδας ενόψει των κρίσιμων αναμετρήσεων για την πρόκριση στο Μουντιάλ, ενώ αναφερόμενος στις απουσίες είπε: «Με νοιάζουν αυτοί που είναι εδώ».

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου:

«Μπαίνουμε σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη φάση. Η λειτουργία της θα μπορούσαμε να πούμε ότι μοιάζει με προετοιμασία για τα επόμενα παιχνίδια τα οποία θα κρίνουν οριστικά την συμμετοχή μας ή όχι στο Μουντιάλ», ήταν το αρχικό σχόλιο του Πορτογάλου τεχνικού, που εν συνεχεία αναφερόμενος στη δυναμικότητα της Αυστρίας, τόνισε:

«Αντιμετωπίζουμε μία πολύ δυνατή ομάδα η οποία, όπως και εμείς, διεκδικεί τις πιθανότητες που έχει για να πάρει την πρόκριση στο Μουντιάλ».

Για τις απουσίες που υπάρχουν στην αποστολή της Εθνικής: «Έχουμε κάποια προβλήματα απουσιών, αυτό έχει συμβεί και στο παρελθόν. Εμένα αυτό που με νοιάζει είναι οι ποδοσφαιριστές που είναι στη διάθεσή μας και όχι αυτοί που λείπουν».

Για παίκτες που ξεχώρισε και για τον Θανάση Πέτσο: «Επικεντρώνομαι στο γεγονός ότι η Αυστρία είναι μια πολύ καλή ομάδα με καλά στοιχεία στο παιχνίδι της και στέκομαι μόνο σε αυτό. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που παρακολουθούμε από κοντά την περίπτωσή του, πέρσι υπήρχε από τη στιγμή που ανήκει στη Ραπίντ και με τις εμφανίσεις που έχει κάνει στα δύο παιχνίδια που έχω παρακολουθήσει σίγουρα είναι κοντά στην επιστροφή του στην Εθνική».

Για το αν κατέληξε στην 11άδα: «Θέλω να δω μια ομάδα συμπαγή, μια ομάδα δυνατή, με τα βασικά μας στοιχεία, που είναι η μαχητικότητα και το πάθος να παραμένουν. Αυτά είναι τα στοιχεία που μας έχουν φέρει ως εδώ. Οι παίκτες σε αυτό το κομμάτι είναι φανταστικοί.

Νομίζω ότι είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή για να βγάλουμε περισσότερη ποιότητα στην οργάνωση, στο αμυντικό και στο επιθετικό παιχνίδι, για να βελτιωθούμε και να εξελιχθούμε ως ομάδα».


Για την ετοιμότητα του Παπασταθόπουλου: «Θα φανεί και σήμερα για να δούμε πώς θα είναι και να έχουμε αξιολόγηση της κατάστασης».

Για τη δοκιμή με Κονέ και Χριστοδουλόπουλο: «Το θέμα δεν είναι ότι το πρόβλημα στο επιθετικό κομμάτι θα το λύσει ο Χ ή ο Ψ παίκτης, αλλά είναι ένα θέμα ομαδικό, να μπορέσουμε να βγάλουμε αυτοματισμούς και ενέργειες που θα είναι ίδιες πάνω κάτω ανεξαρτήτως των ποδοσφαιριστών που θα παίζουν.

Αυτό το λάθος κάνουν συχνά οι δημοσιογράφοι, μιλούν περισσότερο για την ατομική ποιότητα των παικτών και ξεχνούν ότι η ομάδα παίζει και ότι η ομάδα πρέπει να δείξει συνολική ποιότητα. Το ίδιο συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις και με τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Εμείς τους μιλάμε με μία γλώσσα και αυτοί καταλαβαίνουν κάτι διαφορετικό. Εμείς θέλουμε να είναι ομαδικοί, να βάλουν το ατομικό τους ταλέντο στη βάση της ομάδας, ενώ αυτοί σκέφτονται πώς θα προβάλουν το ατομικό τους ταλέντο. Σίγουρα δε μιλάμε για όλους τους παίκτες. Εμείς δεν έχουμε κάποιο Μέσι, που ακόμα και αυτός βλέπουμε ότι το ταλέντο του το προσαρμόζει στην ομάδα και στο πώς θα βοηθήσει την ομάδα μέσω του ταλέντου του. Εχουμε παίκτες με ποιότητα, σίγουρα, αλλά αν δεν αξιοποιήσουμε το ταλέντο πάντα με τη λογική τι θέλει η ομάδα από αυτούς, αυτό δεν είναι αρκετό.

Αν βάλουμε το πάθος και τη μαχητικότητα που έχουμε και τη βγάλουμε σε ομαδικότητα και σε κινήσεις στον αγωνιστικό χώρο, αυτό θα είναι πολύ καλό.

Θέλω να ξεκαθαρίσω για να μην υπάρχει παρεξήγηση, πως όταν λέμε αυτό δε σημαίνει ότι οι παίκτες δεν αξίζουν συγχαρητήρια και ότι δεν τους πιστεύω και ότι δε θα μπουν σε αυτό το παιχνίδι και στα υπόλοιπα για να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x