Επικαιρότητα

Σακελλαρίδης: «Εργαζόμαστε για συνολική συμφωνία, αναμένουμε λύση για ρευστότητα»

Εργαζόμαστε να μην φτάσουμε στο δίλημμα μισθοί ή δόσεις - Δεν φοβόμαστε τη λαϊκή ετυμηγορία - Δεν θα βάλουμε κάτω από το χαλί το θέμα του χρέους - Ισχύουν οι κόκκινες γραμμές.

Τέλος στην ενδιάμεση συμφωνία από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

"Εμείς θέλουμε να ειμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, αλλά πρέπει να υπάρξει το συντομότερο λύση στο πρόβλημα της ρευστότητας" δήλωσε το μεσημέρι της Δευτέρας κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση επιδιώκει μέχρι τα τέλη Μαίου να επιτευχθεί μία συνολική συμφωνία με τους εταίρους. Ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι η μέχρι τώρα πρόοδος στις διαπραγματεύσεις πρέπει να αποτελέσει το διαβατήριο για την επίλυση του προβλήματος ρευστότητας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Αθήνα αναμένει σχετικές αποφάσεις από την ΕΚΤ ίσως και αυτή την Τετάρτη. Δεν ειναι δυνατον, είπε, εμείς να ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις μας, αλλά οι δανειστές όχι. Αναφορικά με το ενδεχόμενο να μην φτάνουν τα χρήματα και να αναγκαστεί η κυβέρνηση να επιλέξει ανάμεσα στην καταβολή μισθών και συντάξεων ή στην πληρωμή των πιστωτών, τόνισε ότι εργαζόμαστε να μην φτάσουμε σε τέτοια διλήμματα.

Αναφερόμενος στις θέσεις της κυβέρνησης και το ενδεχόμενο υποχωρήσεων, ξεκαθάρισε ότι οι κόκκινες γραμμές ισχύσουν, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η συμφωνία που θα επιτευχθεί θα περάσει από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και τη Βουλή χωρις πρόβλημα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατήγγελε ότι υπάρχει συνειδητή και σκόπιμη απαξίωση των ελληνικών θέσεων στη διαπραγμάτευση, με μηχανισμούς επιλεκτικών διαρροών, που προφανώς προέρχονται από κύκλους των δανειστών.

Ο κ. Σακελλαρίδης απέφυγε να πει ευθέως για δημοψήφισμα ή εκλογές στην περίπτωση που δεν προκύψει συμφωνία, προτιμώντας να μείνει σε κλίμα αισιοδοξίας για θετικές εξελίξεις. Τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει λαϊκή εντολή από τις εκλογές του Ιανουαρίου, που ειχαν όπως είπε και δημοψηφισματικό χαρακτήρα, αλλά διαμήνυσε ότι "δεν φοβόμαστε τη λαϊκή βούληση". Διευκρίνισε πάντως και πάλι ότι η εντολή του λαού, περιγράφει ένα πλαίσιο διαπραγμάτευσης, μέσα στο ευρώ, αλλά με αλλαγή της πολιτικής λιτότητας.

Ο κ. Σακελλαρίδης διέψευσε ότι υπάρχει πρόβλημα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας ότι ο τελευταίος παραμένει επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης και χαίρει της απόλυτης εκτίμησης του πρωθυπουργού. Μάλιστα διευκρίνισε ότι ο κ. Βαρουφάκης θα ειναι εκείνος που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο επόμενο Eurgroup.

Αναφερόμενος στο χρέος ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα το θέσει όταν πρέπει στις διαπραγματεύσεις και ότι δεν πρόκειται να το βάλει κάτω από το χαλί.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x