Επικαιρότητα

Σαμαράς: Δεν είμαι παντρεμένος με τη θέση, αλλά δεν εγκαταλείπω

Τι είπε ο πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή

Με την ομιλία του προέδρου Αντώνη Σαμαρά ξεκίνησε η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και το μέλλον της παράταξης.

Ο κ. Σαμαράς ξεκίνησε με ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για τους χειρισμούς που επιχειρεί, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους ευρωπαίους εταίρους.

Μίλησε για δικαίωση της ΝΔ λέγοντας ότι «πήγαν για λεφτά χωρίς μνημόνιο και γύρισαν με μνημόνιο χωρίς λεφτά»!

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η ΝΔ δεν αποσκοπεί σε αριστερή παρένθεση. «Δεν θέλουμε να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε να πιει το πικρό ποτήρι μέχρι το τέλος», είπε χαρακτηριστικά.

«Κάποιοι θέλουν το κόμμα μας να βυθιστεί στην εσωστρέφεια. Αυτό το δώρο εμείς δεν πρόκειται να του το κάνουμε. Υπάρχουν συμφέροντα που θέλουν τη ΝΔ να βουλιάζει για να κερδίσει χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, τώρα που ξεφουσκώνει δημοσκοπικά» υπογράμμισε και κατηγόρησε την κυβέρνηση για σπέκουλα εναντίον της Συγγρού.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη δήλωση του Γιάνη Βαρυφάκη στην Corriere Della Sera, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι επαναφέρει το «ολέθριο λάθος» περί δημοψηφίσματος που πρότεινε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Όπως είπε, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα έβγαζε τη χώρα στις αγορές στο τέλος του έτους και κατηγόρησε τον Υπουργό Οικονομικών ότι «ζητάει από το Eurogroup, να μην ονομάσουν το νέο μνημόνιο που ετοιμάζουν, μνημόνιο, αλλά Συμβόλαιο για την ανάπτυξη», τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει συμμαχίες, όταν ακόμη και η Ισπανία και η Πορτογαλία είναι απέναντι.

«Η μόνη εγγύηση ότι η Ελλάδα μπορεί να μείνει όρθια είναι η Νέα Δημοκρατία» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς και έθεσε τα «δύο λάθη» -όπως είπε- που εκφράζουν δύο αντίθετες απόψεις στο κόμμα.

«Υπάρχει το λάθος της λεγόμενης αριστερής παρένθεσης, να κάτσουμε δηλαδή στη γωνιά μας και να περιμένουμε να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ από τα λάθη και τις αντιφάσεις του. Εμείς δεν θέλουμε να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι ένοχος εξαπάτησης του ελληνικού λαού και θέλουμε να υποστεί όλες τις συνέπειες, να πιει το πικρό ποτήρι μέχρι και την τελευταία γουλιά. Εμείς δεν βιαζόμαστε να τους διώξουμε από την εξουσία, εκείνοι κάνουν τα πάντα για να φύγουν» τόνισε.

Ενώ συμπλήρωσε ότι «υπάρχει και η λεγόμενη θεωρία του ώριμου φρούτου, να περιμένουμε να διαλύσουν τα πάντα και να διαλυθούν και οι ίδιοι. Η ζημιά όμως που θα κάνουν θα είναι τεράστια» επισήμανε ο κ. Σαμαράς, ξεκαθαρίζοντας ότι «οι μεγάλες ιστορικές παρατάξεις δεν κερδίζουν καιροφυλακτώντας».

Επιπλέον, έκανε αυτοκριτική, απαντώντας στα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

«Υπήρξαν σφάλματα και αδυναμίες που πρέπει να διορθώσουμε» τόνισε και παραδέθηκε, επίσης, επικοινωνιακά λάθη «που δεν πέρασαν το μεγάλο έργο της κυβέρνησης Σαμαρά», τα οποία δικαιολόγησε λέγοντας ότι «δεν κυβερνούσαμε μόνοι μας». Παραδέχθηκε, μάλιστα, σφάλματα σε επιλογές προσώπων, σημειώνοντας ότι αυτά θα αλλάξουν.

Ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι δεν παραιτείται από την ηγεσία, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν επιζήμιο για την παράταξη.

«Είπα στην ΚΟ, ότι όποιος θέτει θέμα εκλογής Προέδρου να το θέσει καταστατικά στα όργανα. Κανείς δεν το έβαλε....Θέμα ηγεσίας έθεσα μόνος μου στην συνεδρίαση της ΚΟ την Πέμπτη. Δεν είμαι παντρεμένος με τη θέση, αλλά δεν εγκαταλείπω τη μάχη για τη χώρα μου....Μερικοί συνάδελφοι έθεσαν θέμα εκτάκτου συνεδρίου, το οποίο θα γίνονταν με μοναδικό θέμα την εκλογή νέου προέδρου. Κανείς δεν έθεσε τέτοιο θέμα, αλλά κάποιοι το διαρρέουν στα μέσα ενημέρωσης, δημιουργώντας πρόβλημα», σχολίασε αναφερόμενος στα σενάρια αλλαγής της ηγεσίας.

Πηγή: parapolitika.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x