Επικαιρότητα

Σαμαράς : «Είμαστε στο πλευρό της Ελληνικής Αστυνομίας»

Τις ευχαριστίες της κυβέρνησης και του ιδίου προσωπικά στον Έλληνα και την Ελληνίδα αστυνομικό εξέφρασε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του, το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης, στο υπ. Δημόσιας Τάξης.

Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης επέλεξε να επισκεφθεί τη Μεγάλη Πέμπτη ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στέλνοντας γι’ άλλη μία φορά σαφές μήνυμα ότι το αίσθημα ασφάλειας στην χώρα είναι άκρως σημαντικό και για την προσέλκυση επενδυτών.

Και για του λόγου του αληθές ο πρωθυπουργός έσπευσε να εξάρει την «αυταπάρνηση» που επιδεικνύουν άνδρες και γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας, λέγοντας «ξέρουμε τι τραβάτε», έμμεση αναφορά στα γεγονότα της Ιερισσού Χαλκιδικής.

Πάντως, σε καμία περίπτωση η πρωθυπουργική αναφορά δεν πρέπει να σχετίζεται με τη συμπεριφορά των οργάνων της τάξης στη διάρκεια των διαδηλώσεων πολιτών που υφίστανται για τέταρτο (!) χρόνο τις συνέπειες της δεινής οικονομικής κρίσης.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς θέλοντας να περιορίσει κάπως τη δυσαρέσκεια για τις αμοιβές-πείνας στα Σώματα Ασφαλείας, επιστράτευσε, πάλι, την ελπίδα.

Γι’ αυτό και είπε στους αστυνομικούς πως «όταν τα πράγματα βελτιωθούν, υποχρέωση της Πολιτείας θα είναι να αποκαταστήσει τις θυσίες όλων εκείνων οι οποίοι έκαναν το καθήκον τους με τέτοια ευσυνειδησία».

Και για να διατηρηθεί το ηθικό ο πρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε τη σημασία που έχει η αποστολή της Αστυνομίας που είναι «η ασφάλεια, το θεμέλιο της Δημοκρατίας και προϋπόθεση της ελευθερίας μας».

Καταλήγοντας ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα είναι στο πλευρό των αστυνομικών», δημιουργώντας, όμως, απορίες.

Άραγε, με ποιο τρόπο θα εκδηλωθεί η συμπαράσταση, αφού οικονομικά είναι -όπως διεμήνυσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός- αδύνατο ;

Ελπίζουμε, μόνο, να μην ερμηνευθεί ως πράσινο φως για κατάχρηση εξουσίας χωρίς ατιμωρησία.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x