Επικαιρότητα

Σαμαράς : «Η ανάκαμψη είναι κοντά»

Το σύνθημα για την πολυαναμενόμενη ανάπτυξη της οικονομίας έριξε ο πρωθυπουργός, που επισκέφθηκε την Πέμπτη τα εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού, στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών.

Μήνυμα αισιοδοξίας έστειλε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, την Πέμπτη, επιθεωρώντας τις εργασίες κατασκευής της Ολυμπίας Οδού (Ελευσίνα-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα), που ξανάρχισαν ύστερα από 22 μήνες διακοπής.

«Οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται ήδη ότι η Ελλάδα σηκώνει τα μανίκια, σηκώνει κεφάλι», δήλωσε ο πρωθυπουργός, εγκαινιάζοντας την επανεκκίνηση του έργου.

Υπογράμμισε ότι «οι αυτοκινητόδρομοι θα δώσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας» ότι «η πατρίδα γυρίζει σελίδα» και πως «τελικά η Ελλάδα της ανάπτυξης θα νικήσει».

Στο πλευρό του κ. Σαμαρά, ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Νίκος Τσούκαλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, λόγω απουσίας του Φώτη Κουβέλη στο εξωτερικό.

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη από μηνύματα αισιοδοξίας, ασφάλειας και προοπτικής».

Κατέληξε ότι «έχουμε περάσει πολλά τα τελευταία χρόνια και δικαιούμαστε ως έθνος να δρέψουμε καρπούς και να θωρακίσουμε την πατρίδα».

Για «αφετηρία εξόδου από την κρίση» έκανε λόγο ο Ν. Τσούκαλης, προσθέτοντας ότι «η επανεκκίνηση των έργων στέλνει το μήνυμα επιστροφής της αισιοδοξίας».

Πράγματι, για την αποπεράτωση των τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητόδρομων θα εργαστούν 25.000 άνθρωποι για τα επόμενα δύο χρόνια, αναθερμαίνοντας τους κλάδους της τσιμεντοβιομηχανίας, της χαλυβουργίας και άλλων επιχειρήσεων του χώρου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x