Επικαιρότητα

Σαμαράς: Τυχόν «Όχι» και δραχμή θα καταστρέψουν την οικονομία

Μιλώντας στο Bloomberg, ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως με το «Ναι» θα έρθει η απαραίτητη βοήθεια από την Ευρώπη. Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε πως προσπαθεί να πάει την Ελλάδα στη δραχμή

Μήνυμα προς τους πολίτες, πως με «Ναι» την Κυριακή στο δημοψήφισμα θα έρθει και η απαραίτητη βοήθεια από την Ευρώπη, έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως το δίλημμα της κάλπης είναι «το ευρώ εναντίον της δραχμής», και, όπως λέει, «είμαστε όλοι υπέρ του ευρώ».

«Αν πάμε πίσω στη δραχμή, αυτό θα σκοτώσει τον αγροτικό τομέα, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους νέους ανθρώπους με το Erasmus, τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Αυτά όλα θα ήταν ό,τι χειρότερο» δηλώνει ο κ. Σαμαράς ρίχνοντας τα βέλη του κατά του πρωθυπουργού.

«Ο [Αλέξης] Τσίπρας έχει πει μόνο μία αλήθεια, ότι η Ελλάδα θα γίνει ‘αγνώριστη’ σε έξι μήνες! Και σίγουρα αυτό το καταφέρνει. Αλλά εμείς δεν θα τον αφήσουμε να μας πάει πίσω στη δραχμή! Αυτό θα σκοτώσει την οικονομία μας, θα σκοτώσει τις ελπίδες των Ελλήνων. Εμείς είμαστε υπέρ του ευρώ και θα κερδίσουμε την Κυριακή», δηλώνει.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ σπεύδει να υπενθυμίσει πως η Ευρώπη έχει δώσει στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία, 300 δισ. ευρώ.

«Αν χάσουμε αυτά τα χρήματα, δεν θα υπάρχει οικονομία που θα μπορεί να πληρώσει συντάξεις, μισθούς. Δεν θα υπάρχει μία οικονομία που θα μπορέσει να πληρώσει τον αγροτικό τομέα και τα όνειρα των νέων. Χωρίς την Ευρώπη που θα πάμε; Ο Τσίπρας ζήτησε από την Κίνα, από τη Ρωσία, ζήτησε από τις BRICS! Που θα πάμε; Στην Ζιμπάμπουε ή στην Αργεντινή; Έχει αποφασιστεί: Χρειαζόμαστε Ευρώπη και η Ευρώπη χρειάζεται εμάς», τονίζει χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Σαμαράς κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως κάνει την τελευταία απέλπιδα προσπάθεια να σύρει την Ελλάδα έξω από την ευρωζώνη,

«Το κάνει συνειδητά, μπερδεύει τους ανθρώπους προσπαθώντας να τους πείσει να πουν «Όχι», να απορρίψουν μία πολύ βαριά συμφωνία, που - αν είναι δυνατόν; - αυτός ο ίδιος έχει ήδη αποδεχτεί!» Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας «προσπαθεί να ανατινάξει όλες τις γέφυρες με την υπόλοιπη Ευρώπη, γιατί είναι ιδεολογικά τυφλός, μη ρεαλιστής και ανεύθυνος».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x