Europa League

Σαν τον... ταύρο με το ποντίκι

Η Σεβίλλη μπήκε αφηνιασμένη και δεν δυσκολεύτηκε ούτε να μετατρέψει σε... ισπανική ταυρομαχία το ματς με την Πόρτο, ούτε να τσεκάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League διαλύοντάς την με 4-1.

Η αφηνιασμένη Σεβίλλη έκανε σε ένα ημίχρονο ό,τι χρειαζόταν για να εξαφανίσει την Πόρτο και να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 του πρώτου ματς, προκειμένου να πανηγυρίσει την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League.

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι «καθάρισε» μέχρι το 30’ το παιχνίδι και παρότι είδε την Πόρτο να αντιδράει στο δεύτερο ημίχρονο –στο οποίο έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κόκε- δεν την άφησε να πανηγυρίσει.

Το σκορ άνοιξε στο 5’ ο Ράκιτιτς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και μετά από καταιγισμό ευκαιριών είχε το τρίλεπτο που καθάρισε το παιχνίδι. Ο Βιτόλο στο 26’ και ο Μπάκα στο 29’ έκαναν τρία τα τέρματα για τη Σεβίλλη, βάζοντας σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τους φιλοξενούμενους.

Η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, με την Πόρτο να πιέζει ασφυκτικά στο πρώτο 20λεπτο και κυρίως μετά την αποβολή του Κόκε για τη Σεβίλλη στο 54’.

Η αδυναμία των παικτών της Πόρτο όμως να βρουν δίκτυα –με σημαντικότερες ευκαιρίες αυτές των Κουαρέσμα (52’, 61) και Ζιλάς (48’)- τους έκοψε τα φτερά. Και παρότι ο Κουαρέσμα κατάφερε τελικά να σκοράρει, στο 90', δεν άλλαξε τίποτα, αφού νωρίτερα ο Γκαμέιρο είχε ήδη μετατρέψει την πρόκριση σε θρίαμβο σκοράροντας το τέταρτο γκολ για τη Σεβίλλη.

Σεβίλλη (Έμερι):Μπέτο, Φάζιο, Φερνάντο Ναβάρο, Ντάνιελ Καρίκο, Παρέχα, Κόκε, Μπιά, Ράκιτιτς (86’ Τροχόυσκι(, Βιτόλο, Μπάκα (69’ Γκαμέιρο), Ρέγιες (56’ Φιγκέιρας)

Πόρτο (Κάστρο): Φαμπιάνο, Ντανίλο (64' Κέλβιν), Ρέγες, Μανγκαλά, Άλεξ Σάντρο, Χερέρα , Κάρλος Εντουάρντο (46’ Κιντέρο), Ντεφούρ, Κουαρέσμα, Ζιλάς, Βαρέλα (46’ Ρικάρντο)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x