Επικαιρότητα

Σαουδική Αραβία: Αντικατέστησε μετά από 20 χρόνια τον υπουργό Πετρελαίου

Ο Αλί αλ Ναΐμι ήταν από τους πιο ένθερμους διαφωνούντες στην μείωση της παραγωγής πετρελαίου.

Στην αντικατάσταση του υπουργού Πετρελαίου, Αλί αλ Ναϊμι, προχώρησε η Σαουδική Αραβία το Σάββατο, στο πλαίσιο κυβερνητικού ανασχηματισμού.

Ο αλ Ναϊμι, που βρίσκεται στο πόστο αυτό από το 1995 είναι ένας από τους πιο ισχυρούς πολιτικούς στη χώρα, ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια που η παγκόσμια αγορά πετρελαίου περνάει κρίση και η Σ. Αραβία προσπαθεί να διατηρήσει το μερίδιο της στην αγορά.

Ο αλ Ναϊμι ήταν από τους πιο ένθερμους διαφωνούντες στην μείωση της παραγωγής πετρελαίου, εν μέσω μάλιστα της (αποτυχημένης) απόπειρας των πετρελαίοπαραγωγών χωρών να «παγώσουν» την παραγωγή εν μέσω πτώσης των τιμών πετρελαίου.

Ο αλ Ναϊμι θα αντικατασταθεί από τον Καλίντ αλ Φαλίχ, πρόεδρο της κρατικής πετρελαϊκής Saudi Arabian Oil Co., περισσότερο γνωστή ως Saudi Aramco.

Στο πλαίσιο του ανασχηματισμού, το υπουργείο Πετρελαίου μετονομάστηκε σε υπουργείο Ενέργειας, Βιομηχανίας και Πρώτων Υλών.

Μένει να φανεί τι θα σημάνει η αλλαγή αυτή για τη στάση της Σαουδικής Αραβίας, μιας εκ των μεγαλύτερων πετρελαιοπαραγωγών χωρών παγκοσμίως, στον «πόλεμο» τιμών πετρελαίου.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x