Ελλάδα

Σαρικόπουλος: «Δύναμή μας, ο κόσμος»

Ομάδα που δεν παραδίνεται, χαρακτήρισε την ΑΕΚ ο Ζήσης Σαρικόπουλος, επισημαίνοντας αυτό που την κάνει ξεχωριστή. «Δύναμή μας, ο κόσμος», υποστήριξε. Τι είπε για τα ματς με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Με θετικό τρόπο έχει επιστρέψει στα παρκέ της Α1 η ΑΕΚ, η οποία θέλει να αποδείξει πως είναι μια ομάδα που δεν παραδίνεται και κάνει κατάθεση ψυχής σε κάθε παιχνίδι της, σύμφωνα με τον Ζήση Σαρικόπουλο.

Επιπλέον, με δηλώσεις του στην επίσημη σελίδα της ΚΑΕ στο Facebook, ο 24χρονος σέντερ αναφέρθηκε στα προσεχή ντέρμπι από τα παλιά με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

-Η ΑΕΚ πέτυχε την πρώτη της νίκη στο Πρωτάθλημα και πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στα δύο συνεχόμενα ντέρμπι. Ποια η γνώμη σου γι’ αυτά τα δύο παιχνίδια;

«Προετοιμαζόμαστε για κάθε αγώνα ξεχωριστά. Αυτή τη στιγμή μας νοιάζει μόνο το ματς με τον Παναθηναϊκό. Θέλουμε να είμαστε σοβαροί. Δεν πάμε απλά για να πούμε ότι πήγαμε, δεν πάμε απλά για να παίξουμε. Δεν κατεβαίνουμε με ηττοπάθεια. Θα «χτυπήσουμε» το ματς και θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε. Το σημαντικό είναι να αποκτήσουμε μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοσή μας και να περιορίσουμε τα σκαμπανεβάσματα κατά την διάρκεια του παιχνιδιού».

-Με την αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού στο μυαλό σου, ποια θεωρείς ότι είναι τα αδύνατα σημεία του ως ομάδα και πού θα εστιάσει η ΑΕΚ ώστε να τα αναδείξει;

«Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός έχει περισσότερο το μυαλό του στον ευρωπαϊκό αγώνα και ίσως εμφανιστεί λίγο κουρασμένος στο μεταξύ μας παιχνίδι. Αυτό βέβαια συμβαίνει με όλες τις ομάδες της Ευρωλίγκα οι οποίες έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις μεσοβδόμαδα και δεν έχουν τον απαιτούμενο χρόνο να προετοιμαστούν για τις εγχώριες αναμετρήσεις. Νομίζω ότι εμείς πρέπει να βγάλουμε πολλή ενέργεια στο συγκεκριμένο ματς. Πρέπει να έχουμε πολύ καλό αμυντικό τρανζίσιον, να μην επιτρέψουμε στον Παναθηναϊκό να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο και γενικά σε ό,τι κάνουμε, είτε στην άμυνα είτε στην επίθεση πρέπει να είμαστε επιθετικοί. Δεν πρέπει να λειτουργήσουμε παθητικά».

-Αν και είσαι μόλις 24 ετών, είσαι ήδη «μπαρουτοκαπνισμένος» από ντέρμπι. Υπάρχει κάτι διαφορετικό στους αγώνες αυτούς σε σχέση με τους υπόλοιπους αγώνες της περιόδου;

«Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει κάτι διαφορετικό. Απλά σε αυτά τα ματς βγάζεις περισσότερο πάθος, καταναλώνεις μεγαλύτερη ενέργεια στο παρκέ, ίσως εμπνέεσαι και περισσότερο από τον κόσμο. Σίγουρα τα ντέρμπι είναι ξεχωριστά και όλοι θέλουν να παίξουν σε αυτά. Η ΑΕΚ μπορεί να επέστρεψε τώρα στην πρώτη κατηγορία, αλλά δεν παύει να είναι ΑΕΚ. Είναι ένα τεράστιο «μέγεθος» που «ζει» για τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Εμείς, όπως και να έχει, συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά για όλους τους αγώνες, αλλά θεωρώ ότι είναι ωραίο να ξέρεις ότι προετοιμάζεσαι για να συμμετάσχεις σε ένα ντέρμπι».

-Θα παίξετε, ωστόσο, με τον Παναθηναϊκό με τον κόσμο «εναντίον» σας…

«Όλοι οι Έλληνες παίκτες που είμαστε αυτή τη στιγμή στην ομάδα γνωρίζουμε πως έχει η κατάσταση. Οι ξένοι έχουν μπει και αυτοί στο κλίμα. Προσωπικά, μου αρέσει η ωραία ατμόσφαιρα, ακόμα και αν είναι… εχθρική! Είναι όμορφο συναίσθημα να παίζεις και να έχει κόσμο το γήπεδο. Το προτιμώ σε σχέση με το να αγωνίζομαι σε άδειες εξέδρες. Οπότε περιμένω να έρθει κόσμος του Παναθηναϊκού στο γήπεδο και τότε θα δούμε πως θα αντιδράσουμε».

-Και ο κόσμος της ΑΕΚ περιμένει με ιδιαίτερη αγωνία και ανυπομονησία τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό…

«Ναι, και αυτό είναι λογικό. Αυτό που νομίζω εγώ είναι ότι ο κόσμος θέλει να βλέπει την ομάδα να παλεύει. Θέλει να βγάζουμε μία μαχητικότητα στο παρκέ. Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα δεν παραδίνεται. Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να ανατρέψουμε διαφορές στους αγώνες που «στραβώνουν». Αυτή την προσπάθεια θέλει να βλέπει και ο κόσμος για να είναι ευχαριστημένος και να «αγκαλιάσει» το Τμήμα Μπάσκετ της ΑΕΚ. Εμείς αυτό επιδιώκουμε, να τον κρατήσουμε κοντά μας, μέσα από τις εμφανίσεις μας και από γεγονός ότι δίνουμε τα πάντα στο γήπεδο. Και γιατί όχι όσο περνούν οι αγώνες, να βλέπουμε όλο και περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Αυτός είναι η δύναμή μας».

-Άλλωστε, και εσύ στις πρώτες σου δηλώσεις, αναφέρθηκες στο έξτρα κίνητρο της παρουσίας του κόσμου της ΑΕΚ…

«Μα φυσικά. Είναι πολύ όμορφο να παίζεις και να νιώθεις ότι κάποιοι σε βλέπουν. Έχεις μεγαλύτερο κίνητρο, η ώθηση που παίρνεις είναι τεράστια. Ειδικά όταν κερδίζεις έναν αγώνα σε γεμάτο γήπεδο, το ευχαριστιέσαι διπλά».

-Ετοιμάζεσαι και ψυχολογικά, λοιπόν, να παίξεις σε άλλα δύο ντέρμπι.

«Και είμαι χαρούμενος που θα παίξω ξανά σε τέτοια ματς. Τα ντέρμπι πρέπει να τα ζεις και να τα απολαμβάνεις. Αυτό κάνω και εγώ. Σε αυτούς τους αγώνες, όταν μπαίνεις στο παρκέ δεν πρέπει να έχεις ούτε πίεση, ούτε άγχος, ούτε να σκέφτεσαι τίποτα. Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να το ευχαριστηθείς και να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό για να κερδίσει η ομάδα σου».

-Ποια θεωρείς ότι είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά από τις μέχρι στιγμές εμφανίσεις της ΑΕΚ στους επίσημους αγώνες που έχει δώσει;

«Ένα από τα θετικά στοιχεία της ΑΕΚ θεωρώ ότι είναι η ομαδικότητα. Γουστάρουμε, που είμαστε εδώ και που παίζουμε ο ένας για τον άλλο. Αυτό μπορεί εύκολα να το καταλάβει κάποιος. Όμως παίζουμε και για τον προπονητή μας. Έτσι αισθάνομαι εγώ και την ίδια γνώμη έχουν και οι συμπαίκτες μου. Επίσης, στην ομάδα υπάρχει ταλέντο και καλή «χημεία». Αυτό που σίγουρα πρέπει να βελτιώσουμε είναι την διάρκεια στην απόδοση μας. Να μην κολλάμε στην επίθεση και να μην πέφτει η ψυχολογία μας όταν χάνουμε κάποια σουτ. Πρέπει να είμαστε σταθεροί σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Αλλά πιστεύω ότι είναι κάτι που διορθώνεται».

-Είναι και νωρίς ακόμα...

«Ακριβώς... Είναι νωρίς ακόμα, με την έννοια ότι δεν έχουμε βρει τελείως τους αυτοματισμούς μας μέσα στο παιχνίδι. Το πώς θα κυκλοφορούμε τη μπάλα, πώς θα βγάζουμε τα ελεύθερα σουτ και όλα αυτά που σχετίζονται με αυτό το κομμάτι. Οπότε νομίζω ότι μέσα από πολλή δουλειά, οι αυτοματισμοί θα γίνουν καλύτεροι, γεγονός που θα σταθεροποιήσει την απόδοσή μας στον αγώνα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x