WRC

Σαρώνει ο Οζιέ

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ έκλεισε τη δεύτερη μέρα του Ράλι Φινλανδίας στην κορυφή κερδίζοντας τις έξι τελευταίες ειδικές διαδρομές της ημέρας.

Άργησε λίγο, αλλά έδειξε την κλάση του και απέδειξε γιατί είναι πρώτος και με διαφορά στο WRC ο Σεμπαστιάν Οζιέ. Ο Γάλλος οδηγός της Volkswagen Polo κέρδισε τις επτά από τις εννέα ειδικές διαδρομές της ημέρας, εκ των οποίων τις έξι τελευταίες και ανάμεσά τους την υπερειδική. Έτσι η διαφορά του από τον δεύτερο Τιερί Νουβίλ με M-Sport Ford έφτασε τα 38,1’’ και ακολουθεί ο ομόσταυλος του Βέλγου, Μαντς Όστμπεργκ σε απόσταση 0,9’’. Ο τελευταίος έχασε πολύτιμο έδαφος λόγω ατυχήματος στη 14η ειδική διαδρομή. Την πεντάδα συμπληρώνουν με Ford οι Μίκο Χιρβόνεν και Κρις Μέεκε (+1:01,4 και +1:33,2 από την κορυφή αντίστοιχα.

Στο μεταξύ, οι αγωνοδίκες ερευνούν ένα περιστατικό μεταξύ των Εβγκένι Νόβικοφ και Κρις Μέεκε στη δεύτερη ειδική διαδρομή της ημέρας. Ο Ρώσος οδηγός της Qatar M-Sport είχε ένα ατύχημα, όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και προσέκρουσε σε τοίχο. Η ομάδα του έδωσε εντολή να κάνει στην άκρη όταν τον πλησιάσει ο Μέεκε με DS3 WRC, αλλά εκείνος δεν το έπραξε με αποτέλεσμα να του περιορίσει την ορατότητα και να βγει από το δρόμο παθαίνοντας κλατάρισμα στο μπροστά αριστερά λάστιχο. Ο Βρετανός οδηγός ήταν έξαλλος με τον Νόβικοφ («τι νομίζει πως έκανε; Πρέπει να του μιλήσει κάποιος. Δεν παίζουμε εδώ», είπε μεταξύ άλλων), ο οποίος πάντως έλεγε πως δεν έλαβε καμία εντολή να κάνει στην άκρη πριν φτάσει στο τέλος της ειδικής διαδρομής.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου, τελευταίας μέρας του αγώνα, περιλαμβάνει επτά ειδικές διαδρομές και ολοκληρώνεται με το Power Stage που αρχίζει στις 17:40.

Οι νικητές των ειδικών διαδρομών:

Πέμπτη 1/8
SS1: Σεμπαστιάν Οζιέ (Volkswagen)
SS2: Τιερί Νουβίλ (M-Sport Ford)
SS3: Σεμπαστιάν Οζιέ (Volkswagen)
SS4: Μίκο Χιρβόνεν (Citroen)
SS5: Μαντς Όστμπεργκ (M-Sport Ford)
SS6: Τιερί Νουβίλ (M-Sport Ford)

Παρασκευή 2/8
SS7: Μίκο Χιρβόνεν (Citroen)
SS8: Σεμπαστιάν Οζιέ, Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα (Volkswagen)
SS9: Μαντς Όστμπεργκ (M-Sport Ford)
SS10: Σεμπαστιάν Οζιέ (Volkswagen)
SS11: Σεμπαστιάν Οζιέ (Volkswagen)
SS12: Σεμπαστιάν Οζιέ (Volkswagen)
SS13: Σεμπαστιάν Οζιέ (Volkswagen)
SS14: Σεμπαστιάν Οζιέ (Volkswagen)
SS15: Σεμπαστιάν Οζιέ (Volkswagen)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x