Πόλο

«Σάρωσαν» τον Καναδά οι έφηβοι!

Με το δεξί ξεκίνησε η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των εφήβων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ποντγκόριτσα, αφού στην πρεμιέρα επικράτησε με το επιβλητικό 27-10 του Καναδά.

Σαρωτική ήταν η Εθνική ομάδα των εφήβων στην πρεμιέρα της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ποντγκόριτσα, αφού επιβλήθηκε με 27-10 του Καναδά και έκανε το πρώτο βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου. Η κορυφή του γκρουπ είναι πολύ σημαντική για τους παίκτες του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου, αφού οδηγεί κατευθείαν στα προημιτελικά της διοργάνωσης και ο σημαντικότερος αντίπαλος γι' αυτό τον στόχο είναι η Ρωσία. Οι άλλες δύο ομάδες είναι η Κολομβία και το Καζακστάν που είναι αρκετά αδύναμες.

Στο εναρκτήριο παιχνίδι, οι παίκτες του Νίκου Καραμάνη - αφού ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου κουβαλούσε τιμωρία που δεν του επέτρεπε να καθίσει στον πάγκο στο πρώτο παιχνίδι - δυσκολεύτηκαν μόνο στο πρώτο ημίχρονο, όταν πήγαν προηγούμενοι με 10-7. Στο δεύτερο μισό του αγώνα πραγματοποίησαν μια εκπληκτική εμφάνιση, όπως αποδεικνύει και το επιμέρους 17-3, το οποίο έδωσε και αυτήν την επιβλητική διαφορά.

Το τουρνουά διεξάγεται με τους υπο δοκιμή νέους κανονισμούς. Αυτό που αλλάζει είναι το εμβαδό του τερέν (25χ20 αντί για 30χ20), ο αριθμός των παικτών (6vs6, αντί για 7vs7), ο χρόνος επίθεσης (από 30 μειώνεται στα 25 δευτερόλεπτα), ο χρόνος της αποβολής (από 20 μειώνεται στα 15 δευτερόλεπτα), το μέγεθος της μπάλας (γίνεται μικρότερη), καθώς και ο αριθμός των διαθέσιμων παικτών σε κάθε αγώνα (από 13 γίνονται 11).

Επόμενος αντίπαλος για την Εθνική μας ομάδα είναι το Καζακστάν αύριο (27/8) στις 20:40.

Ελλάδα - Καναδάς 27-10 (Οκτάλεπτα: 4-3, 6-4, 9-3, 8-0)

Ελλάδα (Νίκος Καραμάνης): Μαντής, Γκίκας, Γαρδίκας 3, Κάκαρης 3, Νικολαΐδης 5, Παπαναστασίου 3, Γιαννόπουλος 4, Δελαγραμμάτικας 1, Γκιουβέτσης 1, Παπασηφάκης 7, Κουρούβανης

Καναδάς (Άντριου Μιουύρ): Στάνιτς, Τζόουνς 4, Ρέιχερ 2, Φρέισερ 1, Λαβουά 1, Σπούνερ, Ντ’ Σόουζα 1, Καρνεβάλε, Μόρις, Ντέρκοβιτς 1, ΜακΝάιτ

Επιμέλεια: Θοδωρής Νταλαγιώργος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x