Πόλο

Σε 25άρες πισίνες το επόμενο World League!

Ο χώρος της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης ενημερώθηκε πρόσφατα ότι οι κανονισμοί του αθλήματος δεν θα αλλάξουν, τουλάχιστον έως τη σεζόν 2016-2017.

Ανακούφιση προήλθε από τη συγκεκριμένη είδηση, σε όσους αγαπούν το πόλο και αντιλαμβάνονται ότι οι νέοι κανονισμοί που θέλει να φέρει η FINA στο άθλημα, θα πλήξουν τις βάσεις της υδατοσφαίρισης, ενώ αρκετοί, όπως ο διεθνής διαιτητής, Νέναντ Πέρις, θεωρούν ότι αν αλλάξουν οι κανονισμοί, θα είναι ασέβεια προς την μακρά και βαθιά ιστορία του αθλήματος.

Μαζί με την ανακούφιση η είδηση έγειρε ερωτηματικά. Πώς η FINA έως το 2016 θα ελέγξει αν οι νέοι κανονισμοί μπορούν να εφαρμοστούν; Σε αυτό το πλαίσιο, η παγκόσμια ομοσπονδία υδατοσφαίρισης φέρνει την πρώτη αλλαγή στις μεγάλες διοργανώσεις, ανδρών και γυναικών.

Το World League, το οποίο ξεκινά το Νοέμβριο, θα διεξαχθεί σε 25άρες πισίνες ή διαφορετικά σε τερέν 25 μέτρων, χωρίς καμία άλλη εφαρμογή νέου κανονισμού. Απλώς θα μικρύνει η διάσταση του τερέν.

Η απόφαση δεν είναι οριστική και θα αποφασιστεί στο επόμενο Μπιρό της FINA, όμως οι άνθρωποι της ομοσπονδίας αφήνουν την είδηση να διαρρεύσει, παρότι ενδέχεται η FINA να μην έχει συνεδριάσει πριν την έναρξη των προκριματικών του World league για την Ευρώπη, που είναι προγραμματισμένα για τις 18 Νοεμβρίου, οπότε ο κόσμος της υδατοσφαίρισης είναι σε αναμονή.

Το World League είναι ξεχωριστή διοργάνωση, όπου οι ομάδες δοκιμάζουν συνθέσεις και συστήματα, κατά τη διάρκεια της, χωρίς να βρίσκεται στην κορυφή της προσοχής τους. Υπό το συγκεκριμένο πρίσμα θα μπορούσε το World League να αλλάξει φόρμουλα και να βοηθήσει στην ανάπτυξη του αθλήματος, ως ένα τουρνουά με μεγάλη απήχηση, από το οποίο θα ωφεληθεί το άθλημα. Αντί για αυτό, η παγκόσμια ομοσπονδία επιλέγει απλώς να μειώσει τις διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου.

Πηγή: Waterpolive.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x