Επικαιρότητα

Σε αναμμένα κάρβουνα ο Τραμπ μετά από νέες αποκαλύψεις για σχέσεις με τη Ρωσία

Η κατάσταση έγινε πιο δύσκολη μετά τις αναφορές δημοσιευμάτων για την προεκλογική εμπλοκή του Κούσνερ στην υπόθεση και σχετικά με επαφές του με την Μόσχα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Αρκετούς μπελάδες έχει στο κεφάλι του ο Τραμπ μετά την επιστροφή του στην Ουάσιγκτον από την πρώτη διεθνή περιοδεία που κατέδειξε την πλήρη διάσταση των απόψεών του με τους Ευρωπαίους.

Ο Λευκός Οίκος βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με το ρωσικό ζήτημα και τους πιθανούς προεκλογικούς δεσμούς του Τραμπ με την Μόσχα.Ο Αμερικανός πρόεδρος κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα την ώρα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες συνεργάτες του προέδρου στον Λευκό Οίκο προετοιμάζουν την λειτουργία "μιας αίθουσας κατάστασης ανάγκης". Υπάρχουν όμως και κάποιες πληροφορίες που υποστηρίζουν ότι στην προσπάθεια να βγάλει από πάνω του τη ρωσική "ρετσινιά", ο Τραμπ ζητά την βοήθεια μιας από πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες που τον περιέβαλλε και μάλιστα υπό την ιδιότητα του συμβούλου του κατά την προεκλογική εκστρατεία του: τον Κόρεϊ Λεβαντόφσκι. Ο Τραμπ τον είχε απολύσει τον περασμένο Ιούνιο γιατί δεν είχε καλές σχέσεις με το ζεύγος Κούσνερ. Ο Τραμπ φέρεται να έχει ζητήσει και από τον Ντέιβιντ Μπόσι, επικεφαλής της συμβουλευτικής Citizens United να επιστρέψει στο Λευκό Οίκο.

Ανανεώνοντας την ομάδα που τον πλαισιώνει, ο Τραμπ θα επιχειρήσει να αντιμετωπίσει την υπόθεση αυτή, η οποία έχει αρχίσει να εξελίσσεται σε κυρίαρχο ζήτημα για την προεδρία του. Σύμβουλοι του Τραμπ δήλωσαν ότι ο ίδιος αναμένεται να συναντηθεί με δικηγόρους μέχρι την επόμενη Κυριακή, προκειμένου να εξεταστούν νομικά ζητήματα γύρω από το θέμα που έχει προκύψει, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The New York Times».Η κατάσταση έγινε πιο δύσκολη μετά τις αναφορές δημοσιευμάτων για την προεκλογική εμπλοκή του Κούσνερ στην υπόθεση και σχετικά με επαφές του με την Μόσχα τον περασμένο Δεκέμβριο για την οργάνωση ενός μυστικού δικτύου επικοινωνίας με την Ρωσία.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα "New York Times", η Iβάνκα και ο σύζυγός της Τζάρεντ Kούσνερ είναι απογοητευμένοι βλέποντας πως δεν έχουν περιθώρια να επιτύχουν σε αυτά που κάνουν υπό την ηγεσία του μπαμπά Τραμπ. Μάλιστα, το ζεύγος έχει συμφωνήσει να επανεξετάζει την απόφαση τους να μετεγκατασταθούν σε Ουάσιγκτον, κάθε έξι μήνες.

Ο Κούσνερ, είναι γαμπρός του Τραμπ, παντρεμένος με την κόρη του Ιβάνκα, αλλά και υψηλόβαθμος άμισθος σύμβουλος στον Λευκό Οίκο. Η αγαπημένη κόρη του Τραμπ, Ιβάνκα, είναι η σύμβουλος του μπαμπά της στον Λευκό Οίκο. Το δημοσίευμα των "the New York Τimes" αναφέρει πως, ούτε ο Κούσνερ φέρεται να είναι ευτυχισμένος στην Ουάσινγκτον ούτε και η Iβάνκα.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x