Κώστας Νικολακόπουλος

Σε αυτά τα ματς την πατάει ή φτύνει αίμα…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr ένα ιδιαίτερο κομμάτι του φετινού Ολυμπιακού σε σχέση με το παιχνίδι του στη Βέροια.

• Είχα πει στο ράδιο μετά και τα δύο παιχνίδια με την Ξάνθη, ότι για τον Ολυμπιακό τα δύσκολα παιχνίδια δεν ήταν αυτά, αλλά όσα ακολουθούσαν, με Πλατανιά, Αστέρα, Άρη, Βέροια.

• Και το είχα πει ασφαλώς όχι γιατί υποτιμούσα την Ξάνθη-ίσα ίσα μαζί με τον Πανιώνιο είναι δύο ομάδες που πραγματικά αξίζουν το σεβασμό μας για την εκπληκτική παρουσία τους (ο δε Πανιώνιος και με κόντρα διαιτησίες). Το είχα πει πολύ απλά γιατί ξέρω τον Ολυμπιακό: τα δύο παιχνίδια με την Ξάνθη τα αντιμετώπισε σαν ντέρμπι και έτσι τα πήρε.

• Δυστυχώς ο φετινός Ολυμπιακός, είτε για λόγους νοοτροπίας, είτε για αγωνιστικούς λόγους, είτε και για τα δύο μαζί (αυτό, το τελευταίο, εγώ πιστεύω), έχει πολλές δυσκολίες όταν παίζει με τις λεγόμενες πιο αδύναμες ομάδες. Τα αποτελέσματα μιλάνε μόνα τους!

• Ο ίδιος Ολυμπιακός που έχει κερδίσει τα ντέρμπι με ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ κι έχει κάνει διπλά σε Ξάνθη, Πανιώνιο, ΠΑΣ κι Ατρόμητο, έχει φέρει 0-0 με την Κέρκυρα στο Καραϊσκάκη, έχει χάσει 0-1 στη Λάρισα, έχει φέρει 2-2 στον Πλατανιά και 0-0 στον Αστέρα. Κι ακόμη 1-1 με τον Άρη, που ναι μεν είναι πάντα Άρης, αλλά παίζει στη Β΄ Εθνική.

• Εδώ ακόμη και τα ματς που κερδίζει ο Ολυμπιακός με αυτές τις ομάδες, τα κερδίζει αφού πρώτα φτύνει αίμα! Τον Ηρακλή 2-1 με γκολ στο 75’, τον Αστέρα 2-1 με γκολ στο 93’, τον Παναιτωλικό 3-1 με γκολ στο 83’ και στο 85’…Μόνο τη Βέροια κέρδισε εύκολα, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στο Καραϊσκάκη, τότε που η Βέροια ήταν να πέσει στη Β΄κατηγορία.

• Άρα, εδώ είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός κάτι τέτοια παιχνίδια σαν τον αποψινό στη Βέροια, δεν τα αντιμετωπίζει σωστά από πλευράς ψυχολογικής προετοιμασίας, με συνέπεια να μην μπαίνει στο γήπεδο με την σωστή νοοτροπία, αλλά και σε επίπεδο αγωνιστικό δεν βρίσκει εύκολα λύσεις.

• Αυτό που εγώ ξέρω είναι ότι η Βέροια παλεύει όλα τα παιχνίδια της, μέχρι τα τελευταία λεπτά. Ακόμη κι αυτά που χάνει, τα παλεύει με αξιοπρέπεια και σκίζεται ως το τέλος. Στις δε πέντε τελευταίες αγωνιστικές έχει μία νίκη εντός έδρας, δύο ισοπαλίες (μία εντός και μία εκτός) και δύο ήττες, η μία εκτός έδρας 1-2 με γκολ στο 82’ και η άλλη εντός έδρας 0-2 με γκολ στο 81’ και στο 91’…

• Έχει έμπειρους παίκτες, έκανε κάποιες μεταγραφές όπως τον Στόϊτσεφ, έχει σε φόρμα τον Σαρπόνγκ, έχει τον Καπετάνο με καλή παράδοση με τους ερυθρόλευκους και εγώ λέω ότι ο Ολυμπιακός αν θέλει να γυρίσει με το διπλό θα πρέπει να είναι πολύ δυνατός, αποφασιστικός και αποτελεσματικός στο ακατάλληλο τερέν του γηπέδου της Βέροιας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x