Επικαιρότητα

Σε διαθεσιμότητα γυναίκα γιατρός για ρατσιστική επίθεση κατά της Ομπάμα

Μια γιατρός από το Ντένβερ αποκάλεσε τη Μισέλ Ομπάμα «Monkey Face», δέχτηκε σκληρή κριτική και τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Μια γιατρός, η οποία αποκάλεσε τη Μισέλ Ομπάμα «Monkey Face» (πρόσωπο μαϊμούς), δέχτηκε σκληρή κριτική και τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Η Δρ Μισέλ Χέρεν, η οποία εργάζεται στο Health Medical Center του Ντένβερ διατάχθηκε να μην βλέπει ασθενείς, μετά τη ρατσιτική επίθεση που έκανε κατά της απερχόμενης Πρώτης Κυρίας Μισέλ Ομπάμα.

Σύμφωνα με την Denver Post, πρόκειται για μια λευκή γυναίκα η οποία είναι αναισθησιολόγος και μέλος διοικητικού συμβουλίου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Κολοράντο, η οποία ισχυρίζεται ότι δεν είναι ρατσίστρια.

Ωστόσο, δεν είχαν τη ίδια άποψη όσοι διάβασαν όσα έγραψε στο Facebook. Με αφορμή την ανάρτηση μιας διαδικτυακής της φίλης η οποία χαρακτήριζε τη Μισέλ Ομπάμα εύγλωττη, η Χέρεν απάντησε ποστάροντας με μια καθόλου κολακευτική φωτογραφία της Ομπάμα, όπου φαίνεται να φωνάζει γράφοντας:

«Δεν φαίνεται να μιλά πολύ εύγλωττα εδώ, δόξα τω Θεώ, δεν μπορούμε να την ακούσουμε! Με πρόσωπο μαϊμούς και απαίσια αγγλικά!!! Νιώθω καλύτερα και δεν είμαι ρατσίστρια!!! Απλά λέω τα πράγματα όπως είνα!».

Μάλιστα, η ίδια επέκρινε την εκπαίδευση της Ομπάμα υποτιμώντας το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ του οποίου είναι απόφοιτος η Μισέλ.

Μετά την έκταση που πήρε το περιστατικό και την οργή που προκάλεσε, το Ιατρικό Κέντρο όπου εργάζεται η Χέρεν εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Μέχρι νεωτέρας, η Μισέλ Χέρεν δεν θα βλέπει ασθενείς, και δεν θα παρέχει τις υπηρεσίες της στο Ιατρικό Κέντρο του Ντένβερ» είπε η εκπρόσωπος του Κέντρου Κέλι Κρίστενσεν.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Μισέλ Ομπάμα δέχεται ρατσιστική επίθεση, από τότε που ο Τραμπ εκλέχθηκε ως ο επόμενος πρόεδρος.

Πριν από ένα μήνα περίπου, η διευθύντρια του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Κομητείας Κλέι, Πάμελα Ράμσεϊ Τέιλορ αποκάλεσε τη Μισέλ Ομπάμα «πίθηκο με τακούνια» προκαλώντας ένα τεράστιο κύμα οργής και αγανάκτησης.

Το ανησυχητικό είναι πως από την τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ μέχρι σήμερα, έχει σημειωθεί έξαρση ρατσιστικών περιστατικών σε ολόκληρη την Αμερική.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x