Επικαιρότητα

Σε εξέλιξη η σύσκεψη στο Μαξίμου

Άρχισε στις 19:30 στο Μέγαρο Μαξίμου η κρίσιμη σύσκεψη των τριών αρχηγών των κομμάτων της συγκυβέρνησης για το θέμα της ΕΡΤ, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 19:30 στο Μέγαρο Μαξίμου η κρίσιμη σύσκεψη των τριών αρχηγών των κομμάτων της συγκυβέρνησης για το θέμα της ΕΡΤ, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Την ίδια ώρα υπάρχει στην πλατεία Συντάγματος η ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα.

Συνεχίζεται η συνάντηση των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη στο Μαξίμου σε μία ύστατη προσπάθεια να αρθεί το κυβερνητικό αδιέξοδο που έχει προκύψει με αιχμή το θέμα της ΕΡΤ.

Τουλάχιστον τρία είναι τα βασικά σενάρια :

* Διέξοδος μέσω ενός ευρέος ανασχηματισμού (με βαριά ονόματα από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ)
* Ρήξη των τριών εταίρων που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε πρόωρες εκλογές.
* Πάγωμα των όποιων εξελίξεων και αναβολή λήψης οριστικής απόφασης για την ΕΡΤ μέχρι να αποφανθεί -απόψε ή αύριο, το Συμβούλιο της Επικρατείας για προσωρινή επαναλειτουργία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης με πλήρες πρόγραμμα μέχρι την δημιουργία νέου δημόσιου φορέα ενημέρωσης.

Πάντως, εάν οι τρεις αρχηγοί δεν βρουν τη χρυσή τομή, αλλά οι κύριοι Κουβέλης και Βενιζέλος δεν τραβήξουν άμεσα το χαλί κάτω από τα πόδια της κυβέρνησης, τότε ο κύριος Σαμαράς πιθανότατα θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, εμμένοντας φυσικά στο κλείσιμο της ΕΡΤ.

Σαμαράς στο Βερολίνο – Σόιμπλε στην Αθήνα


Την στήριξή της στην τρικομματική κυβέρνηση εκφράζει από χθες η Γερμανία. Εικοσιτέσσερις ώρες μετά το τηλεφώνημα που δέχθηκε ο Αντώνης Σαμαράς από την Άνγκελα Μέρκελ, πριν λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι ο κύριος Σαμαράς θα επισκεφθεί την Τετάρτη, 3 Ιουλίου, την γερμανική καγκελαρία.

Τέλος, πρόσκληση έλαβε και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από τον Γιάννη Στουρνάρα και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας θα έρθει στην Αθήνα, σε άγνωστη προς το παρόν, ημερομηνία.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x