Επικαιρότητα

Αλαφούζος στην Εξεταστική: Ο ΣΚΑΪ δεν έχει κόκκινα δάνεια και εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις του

Ο κύριος Αλαφούζος τόνισε ότι ο ΣΚΑΪ υφίσταται πολιτική δίωξη, ενώ εκτίμησε ότι οι τράπεζες πιέζονται από την κυβέρνηση να μην δίνουν δάνεια σε μη αρεστές επιχειρήσεις.

«Ο ΣΚΑΪ δεν έχει κόκκινα δάνεια. Αποπληρώνει κανονικά τα δάνεια του και δεν τυγχάνει ευνοϊκής μεταχείρισης από τις τράπεζες», τόνισε ο Πρόεδρος του Ομίλου ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος, καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι υπάρχουν ανταγωνιστές του ΣΚΑΪ που, παρότι δεν εξοφλούν τα δάνεια τους, εντούτοις παίρνουν ενημερότητες και συμμετέχουν κανονικά στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Τα δάνεια του ΣΚΑΪ, είπε, δόθηκαν με όρους τραπεζικής αγοράς, ενώ η περιρρέουσα ατμόσφαιρα έλεγε ότι κάποιοι άλλοι δανειοδοτήθηκαν πέραν της λογικής με πολιτικές επιρροές.

Ο κύριος Αλαφούζος τόνισε ότι ο ΣΚΑΪ υφίσταται πολιτική δίωξη, ενώ εκτίμησε ότι οι τράπεζες πιέζονται από την κυβέρνηση να μην δίνουν δάνεια σε μη αρεστές επιχειρήσεις «αν κρίνω από τον τρόπο που φέρονται στη δική μου επιχείρηση» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Κατήγγειλε δε ότι από τη στάση της κυβέρνησης έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα φόβου, ένας τρόμος στις τράπεζες.

«Τα τραπεζικά στελέχη φοβούνται να υπογράψουν χρηματοδότηση μη αρεστών επιχειρήσεων» σημείωσε.

«Εδώ και ένα εξάμηνο υπάρχει μια γενική άρνηση αντιμετώπισης του ΣΚΑΪ με επιχειρηματικά κριτήρια και αυτό θεωρώ ότι συνιστά πολιτική παρέμβαση», σημείωσε ο κύριος Αλαφούζος. Ανέφερε μάλιστα ότι η Εθνική Τράπεζα με την οποία είχε πολυετή συνεργασία λειτουργεί πλέον ως πολιτικό παράρτημα.

«Το γεγονός ότι περιορίστηκαν οι τηλεοπτικές άδειες σε 4 αποτελεί ακραία πολιτική παρέμβαση» υπογράμμισε ο κύριος Αλαφούζος.

Τόνισε ακόμη ότι ο ΣΚΑΪ απασχολεί 550 εργαζόμενους , δίνει μάχη επιβίωσης σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης και κατάρρευσης της διαφημιστικής αγοράς και από το 2013 δεν κάνει γενικές απολύσεις εργαζομένων.

Ανέφερε μάλιστα ότι ο ΣΚΑΪ έκανε 105 προσλήψεις μέσα στο 2015.

Ο κύριος Αλαφούζος ξεκαθάρισε επίσης ότι ο ίδιος δεν χρησιμοποίησε ποτέ τα μέσα ενημέρωσης που διαθέτει για να πάρει δουλειές του δημοσίου στην Ελλάδα και πως όλες οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες είναι στο εξωτερικό.

Αναφερόμενος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, κατήγγειλε ότι ο εκ των συμμετεχόντων, Χρήστος Καλογρίτσας, έχει ευνοηθεί από την κυβέρνηση ως εργολάβος με την κατάτμηση του έργου της εθνικής οδού Πατρών - Πύργου και μάλιστα πρόσφατα , καθώς ο κ. Καλογρίτσας δεν είχε το απαιτούμενο πτυχίο για να αναλάβει μεγαλύτερα έργα. Αποκάλυψε δε, ότι του δόθηκε μεγάλη εγγυητική επιστολή από την Τράπεζα Αττικής για να πάρει μέρος στον διαγωνισμό. «Εμάς δεν θα μας δινόταν τέτοια εγγυητική επιστολή» σημείωσε.

Ο Καλογρίτσας χρωστάει υπέρογκα ποσά στο ελληνικό Δημόσιο, έχει μεταβιβάσει την περιουσία του στο γιο του και αυτό αποτελεί στοιχείο διαπλοκής είπε ο κύριος Αλαφούζος.

Επίσης, ανέφερε, ότι στο φάκελο της αίτησης του κύριου Σαββίδη, που ζητούσε τηλεοπτική άδεια, μετείχαν στελέχη από το κόμμα του κυρίου Καμμένου.

Επίσης χαρακτήρισε την υπόθεση του Άλτερ ως ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα στην ιστορία της χώρας.

Όπως είπε ο κύριος Αλαφούζος, το σύνολο των δανειακών οφειλών του ομίλου ΣΚΑΪ ανέρχονται σε 28 εκατομμύρια 451 χιλιάδες ευρω τα οποία και εξυπηρετούνται κανονικά.

Τέλος, διευκρίνισε ότι στα τέλη Ιουνίου κατέβαλλε μια δόση αποπληρωμής δανείου ύψους άνω των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x