Επικαιρότητα

Σε κινητοποιήσεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργεία Εσωτερικών και Μεταρρύθμισης.

Αντιδράσεις προκαλεί στην ΠΟΕ-ΟΤΑ η απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης να προβούν άμεσα σε αξιολόγηση του προσωπικού των ΟΤΑ, με αποτέλεσμα η ΠΟΕ-ΟΤΑ να ξεκινήσει από σήμερα κινητοποιήσεις.

Η ΠΟΕ- ΟΤΑ, η οποία αμφισβητεί τη νομική εγκυρότητα της ρύθμισης του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για αξιολόγηση των υπαλλήλων ΟΤΑ Α' βαθμού θα πραγματοποιήσει στις 11:00 παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια έξω από το υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Για τη Δευτέρα 28 Απριλίου, η Ομοσπονδία, με ευθύνη των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων-μελών της, θα διοργανώσει καταλήψεις σε όλα τα δημαρχεία της χώρας. Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση σκοπός είναι «να μην εκδοθεί καμία απόφαση για τον χαρακτηρισμό και καταμερισμό των εργαζομένων σε κατηγορίες που θέτουν χιλιάδες στον προθάλαμο των απολύσεων».

Συγχρόνως, η ΠΟΕ- ΟΤΑ καλεί την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ να προχωρήσει άμεσα σε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του Ν.4250/2014. Επίσης, καλεί «την ΚΕΔΕ και όλα τα δημοτικά συμβούλια της χώρας να καταδικάσουν την προωθούμενη δήθεν "αξιολόγηση" που υποκρύπτει απολύσεις και διαλύει την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Πηγή: Newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x