Γενικά

Σε ξένο… αχυρώνα

Ρεάλ και Σεβίλλη διεκδικούν το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ απόψε στον ισπανικό εμφύλιο που θα γίνει στο «Μιλένιουμ του Κάρντιφ».

Όπως ολοκλήρωσαν τη σεζόν θέλουν να αρχίσουν και τη νέα Ρεάλ Μαδρίτης και Σεβίλλη. Η κάτοχος του Champions και του Europa League διεκδικούν το τρόπαιο στον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, με τον ισπανικό «εμφύλιο» να διεξάγεται στο «Μιλένιουμ» του Κάρντιφ.

Η «βασίλισσα» θα αγωνιστεί με τα νέα της… μουντιαλικά αστέρια, Τόνι Κρόος και Χάμες Ροντρίγκες, ενώ ο Κέιλορ Νάβας θα μείνει στον πάγκο. Εκτός πλάνων του Κάρλο Αντσελότι είναι ο τιμωρημένος Τσάμπι Αλόνσο και ο τραυματίας Χεσέ Ροντρίγκεθ, ενώ κανονικά στην αποστολή βρίσκεται ο Άνχελ Ντι Μαρία, που δεν έχει πωληθεί (ακόμη). Στον αντίποδα, η ομάδα του Ουνάι Έμερι, που πούλησε τον Ιβάν Ράκιτιτς στην Μπαρτσελόνα και τον αντικατέστησε με τον Γκρεγκόρζ Κρικόβιακ που αγόρασε από τη Ρεμς, θα παίξει χωρίς τους λαβωμένους Κέβιν Γκαμεϊρό και Σεμπαστιάν Κριστοφόρο.

Οι δύο ομάδες να διεκδικούν τον δεύτερο τίτλο τους στο θεσμό. Για τη Ρεάλ είναι η τέταρτη παρουσία σε τέτοιον τελικό έχοντας κερδίσει το 2002 τη Φέγενορντ με 3-1 και χάσει από την Τσέλσι το 1998 με 1-0 και από τη Γαλατάσαραϊ με 2-1 στην παράταση το 2000. Η Σεβίλλη έχει μία νίκη, το 3-0 επί της Μπαρτσελόνα το 2006, και μια ήττα με 3-1 από τη Μίλαν το 2007.

Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 172 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, με τους Μαδριλένους να έχουν 90 νίκες και τους Ανδαλουσιανούς 53, ενώ 29 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Το 1958 είχαν αναμετρηθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, με τη Ρεάλ να νικά 8-0 στο πρώτο ματς με τέσσερα γκολ του αείμνηστου Αλφρέδο Ντι Στέφανο και τη ρεβάνς στη Σεβίλλη να λήγει 2-2. Ο μοναδικός προηγούμενος τελικός ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν για το Κύπελλο Ισπανίας το 1962 στο «Μπερναμπέου», όταν η Ρεάλ ήταν νικήτρια με 2-1.

Πιθανές συνθέσεις:

Ρεάλ (Αντσελότι): Κασίγιας, Καρβαχάλ, Ράμος, Πέπε, Κοεντράο, Μόντριτς, Κρόος, Μπέιλ, Χάμες, Ρονάλντο, Μπενζεμά.

Σεβίλλη (Έμερι): Μπέτο, Κόκε, Φάτσιο, Παρέχα, Μορένο, Καρίκο, Κρυκόβιακ, Ρέγες, Σουάρες, Βιτόλο, Μπάκα.

Διαιτητές: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x