Τένις

Σε... μπελάδες ο Νόλε (video)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέθεσε ψυχή αγωνιζόμενος με πρόβλημα τραυματισμού, χάρισε την νίκη-πρόκριση στην Σερβία για τα ημιτελικά του Davis Cup, όμως κινδυνεύει να χάσει το Masters του Μόντε Κάρλο.

Το ότι έχει μεγάλη καρδιά, το γνωρίζαμε. Το ότι δεν τα παρατάει ποτέ, επίσης το ξέραμε. Ωστόσο, αυτή την φορά πιθανώς το «πληρώσει» ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος τενίστας αγωνιζόταν κόντρα στον Σαμ Κουέρι για τα προημιτελικά του Davis Cup, όταν στο πρώτο μόλις σετ γύρισε τον αστράγαλό του. Ο ίδιος κατάλαβε –φυσικά- πως το πρόβλημα δεν ήταν τόσο απλό, όμως δεν σκέφτηκε στιγμή να αποχωρήσει από τον αγώνα, αφού εκπροσωπούσε την χώρα του.

Έτσι, έδεσε το πόδι του, πήρε χάπια για να ηρεμήσει ο πόνος και συνέχισε το παιχνίδι. Εν τέλει έφτασε στην νίκη και χάρισε την πρόκριση στους γείτονές μας στα ημιτελικά της διοργάνωσης, αποκλείοντας τις ΗΠΑ με 3-1.

«Είναι πολύ δυνατό το συναίσθημα όταν αγωνίζεσαι για τη χώρα σου. Αυτός είναι και ο σημαντικότερος λόγος που συνέχισα να παίζω. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να κερδίσω τον αγώνα και να δώσω την πρόκριση στη Σερβία. Είμαι χαρούμενος που τα κατάφερα».

Τα δύσκολα, όμως, έρχονται τώρα. Κι αυτό γιατί το πρόβλημα στον αστράγαλό του καθιστά εξαιρετικά αμφίβολη τη συμμετοχή του στο Masters του Μόντε Κάρλο, που ξεκινά στις 14 Απριλίου! Και ο ίδιος, όσο δυνατός κι αν είναι, «λύγισε» μπροστά στην κάμερα, γιατί αντιλαμβάνεται πως πιθανώς χάσει το πρώτο σπουδαίο φετινό τουρνουά σε χωμάτινη επιφάνεια.

«Οι τραυματισμοί είναι μέρος του αθλήματος και προσπαθούμε να τους αποφύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Μια ώρα, περίπου, μετά το τέλος του αγώνα, μπορώ να σας πω ότι ο αστραγαλός μου δεν είναι σε καλή κατάσταση. Είναι πρησμένος και πονάει. Ακόμα δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι. Θα πρέπει να γίνει διάγνωση», τόνισε με δάκρυα στα μάτια ο Τζόκοβιτς.

Για την... ιστορία, πέραν της Σερβίας, τα άλλα τρία εισιτήρια για τα ημιτελικά του Davis Cup κατέληξαν σε Καναδά, Αργεντινή και Τσεχία, με τα παιχνίδια να διεξάγονται στις 13-15 Σεπτεμβρίου.

Δείτε τον τραυματισμό του:



Δείτε τον Τζόκοβιτς να δακρύζει μετά τον αγώνα:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x