Επικαιρότητα

Σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση ο 12χρονος Ρώσος

Διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού παραμένει ο 12χρονος Ρώσος με τους γιατρούς να αναφέρουν ότι η κατάστασή του είναι σταθερή, αλλά κρίσιμη.

Σταθερή αλλά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 12χρονου Ρώσου ο οποίος παραμένει διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, μετά την ολοκλήρωση της λεπτής νέας χειρουργικής επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε χτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί φέρει τέσσερα τραύματα σχεδόν στο ίδιο σημείο στη σπονδυλική στήλη, ωστόσο, οι γιατροί δεν μπορούν να πουν ακόμη με σιγουριά αν τα τραύματα θα έχουν κινητικές συνέπειες στο 12χρονο, τον οποίο θα επιχειρήσουν σήμερα να «ξυπνήσουν».

Πάντως, ενώ σύμφωνα με την υπουργό Υγείας της Ρωσίας Τατιάνα Γιάκοβλεβα, εξετάζεται το ενδεχόμενο μεταφοράς του 11χρονου στη Ρωσία σε συνεννόηση με τους έλληνες γιατρούς, η μητέρα του αρνήθηκε την πρόταση της ρωσικής κυβέρνησης, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη της στους έλληνες γιατρούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα θέλει να παραμείνει ο γιος της στην στην Ελλάδα έως ότου βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του.

Την ίδια ώρα, με δηλώσεις της η ελληνικής καταγωγής μητέρα του ολλανδού μαχαιροβγάλτη αποκάλυψε στην ολλανδική εφημερίδα «Hart van Nederland» ότι ο γιος της είναι αυτιστικός.

«Το παιδί μου δεν είναι δολοφόνος, είναι αυτιστικός και πρόκειται για ένα γλυκό αγόρι που δεν του άρεσε να βρίσκεται στο προσκήνιο και να τραβά την προσοχή» είπε η Αλεξάνδρα Σράιβερ σημειώνοντας πως δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο γιος της σε μια τόσο αποτρόπαια πράξη.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυρίας Σράιβερ δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει με το γιο της από την ημέρα που σημειώθηκε το περιστατικό. Ενώ είπε, επίσης, πως δεν έχει καταφέρει να έρθει στην Ελλάδα λόγω της στάσης εργασίας που πραγματοποιούν στη χώρα μας οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Ο 20χρονος Ολλανδός πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα στην ανακρίτρια Ηρακλείου. Στον μαχαιροβγάλτη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία μαχαιριού, παράνομη οπλοχρησία και κλοπή.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x