Χάντμπολ

«Σεβαστείτε την επιθυμία μας»

Με κοινή τους δήλωση στο sport-fm.gr Ηλίας Χατσίκας, Αντώνης Αργυράκης και Αντώνης Λεωνίδας στέλνουν μήνυμα στην Αναγέννηση Βύρωνα, ζητώντας την απελευθέρωση τους.

Πριν μερικές εβδομάδες το sport-fm.gr είχε αποκαλύψει για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τους Ηλία Χατσίκα, Αντώνη Αργυράκη και του ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ για τον Αντώνη Λεωνίδα.

Οι τρεις αθλητές ανήκουν τυπικά στην Αναγέννηση Βύρωνα, ωστόσο εκτός από την «συμφωνία κυρίων» με την προηγούμενη διοίκηση της ομάδας, έχουν και στα χέρια τους ιδιωτικά συμφωνητικά που αποδεικνύουν την ελευθερία τους.

Παρά την ύπαρξη των συμφωνητικών και την επιθυμία των αθλητών, τους οποίους η Αναγέννηση Βύρωνα απέκτησε ως ελεύθερους χωρίς να καταβάλει κάποιο αντάλλαγμα, η νυν διοίκηση της ομάδας κρατάει αδιάλλακτη στάση.

Είναι ο ίδιος σύλλογος που έδωσε την… χαριστική βολή στον Ιωνικό ΝΦ, ώστε να αναστείλει τη λειτουργία του και να αποχωρήσει από την Handball Premier, αφού έβαλε στο στόχαστρο σχεδόν όλο τον βασικό κορμό του, εκμεταλλευόμενος φυσικά το γεγονός ότι η ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας είχε οικονομικά προβλήματα.

Και σίγουρα η Αναγέννηση έπραξε νομίμως, αλλά εδώ διεγείρονται ηθικά ζητήματα, αφού ο παίκτης- προπονητής Σπύρος Μπαλωμένος και ο τεχνικός σύμβουλος- χρηματοδότης Μπάμπης Οικονόμου πριν λίγους μήνες εκπροσωπούσαν τα συμφέροντα του Ιωνικού ΝΦ.

Η Αναγέννηση λοιπόν καλείται να σεβαστεί την επιθυμία των αθλητών –κατά κύριο λόγο- και την συμφωνία κυρίων, ώστε να επιλέξουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους.


«Δεν είμαστε περιουσιακό στοιχείο καμίας διοίκησης»

Οι αθλητές σε κοινή τους δήλωση στο sport-fm.gr ανέφεραν:
«Πρώτα απ’ όλα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συναθλητές μας που με αγώνες και θυσίες όλοι μαζί καταφέραμε την 1η χρονιά να σώσουμε την ομάδα στο παρά πέντε και την 2η χρονιά να την εδραιώσουμε στην 1η κατηγορία του αθλήματος. Έπειτα τον προπονητή μας κ. Ιατρούδη Παναγιώτη και τον Πρόεδρο μας κ. Πουρνάρα Ευθύμιο που μας στήριξαν και πίστεψαν σε εμάς. Πλέον όμως το κεφάλαιο Αναγέννηση Βύρωνα έχει κλείσει για εμάς και παρακαλούμε την νέα διοίκηση της ομάδας καθώς και το νέο τεχνικό επιτελείο να σεβαστεί την επιθυμία μας αυτή. Οι Αθλητές δεν είναι περιουσιακό στοιχείο καμίας διοίκησης πόσο μάλλον όταν αφορά αθλητές οι οποίοι μετακινούνται «ελεύθεροι» και ούτε μπορούν να κρατούν αθλητές με το ζόρι. Αγωνιζόμαστε στην 1η κατηγορία από το 2003 και ουδέποτε αντιμετωπίσαμε πρόβλημα μεταγραφής, ευχόμαστε ούτε και τώρα. Ωστόσο η νέα διοίκηση του συλλόγου όφειλε να μας χορηγήσει την 29/07/2015 ελευθέρας βάση προφορικών και γραπτών αιτημάτων μας κάτι το οποίο δεν έπραξε. Αναμένουμε την αποδέσμευση μας πλέον στις 03/08/2015 και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας».

Σε συμπληρωματική δήλωση ο Αντώνης Λεωνίδας ανέφερε: «Εγώ προσωπικά έχω λάβει προφορική διαβεβαίωση από τον Πρόεδρο της Αναγέννησης Βύρωνα κ. Γιώργο Μυλωνά, ότι θα μου δώσει την ελευθέρας μου, ώστε να επιλέξω την ομάδα που επιθυμώ να συνεχίσω την καριέρα μου και ελπίζω να το πράξει».


Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x