Επικαιρότητα

Σενάρια αποχώρησης της Αλέκας Παπαρήγα

Αναζωπυρώνεται –παραμονή έναρξης του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, η φημολογία που θέλει την Γενική Γραμματέα του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, να παραχωρεί τα ηνία, που ανέλαβε το 1991.

Φουντώνουν τα τελευταία 24ωρα τα σενάρια επικείμενης ιστορικής αλλαγής ηγεσίας στο ΚΚΕ, μία ημέρα πριν ανοίξει η αυλαία του 19ου Συνεδρίου στον Περισσό. Οι ίδιες πηγές θέλουν την επί 22 χρόνια Γενική Γραμματέα, Αλέκα Παπαρήγα, έτοιμη να παραδώσει τη σκυτάλη του κόμματος στη νεότερη γενιά.

Η εκλογή νέου Γραμματέα, θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Κυριακής, 14 Απριλίου, από τη νέα Κεντρική Επιτροπή, που θα προκύψει από το 19ο Συνέδριο, που αρχίζει στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης, 11 του μήνα, με ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής, «στο 19ο Συνέδριο το ΚΚΕ έφτασε μετά από τετράμηνη
διαδικασία, κατά την οποία συζητήθηκαν στις κομματικές οργανώσεις, στην ΚΝΕ, καθώς και με χιλιάδες εργαζόμενους, τα προσυνεδριακά κείμενα».

Τις Θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής και το νέο Πρόγραμμα του ΚΚΕ υπερψήφισε το 96,8% των κομματικών μελών, ανοίγοντας το δρόμο για τις κατάλληλες και αναγκαίες αλλαγές που θα αποκαταστήσουν την επαφή με την βάση της κοινωνίας.

Η ονοματολογία για το νέο Γενικό Γραμματέα, αν θα προκύψει τέτοιος, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Αυτό που χρειάζεται είναι να επαναφέρει την κραταιά δυναμική και επιρροή του ΚΚΕ στην πολιτική σκηνή, καθώς το ιστορικότερο ελληνικό κόμμα καλείται να διαδραματίσει ενεργότερο ρόλο και μπορεί να καταστεί άμεσος καταλύτης στις εξελίξεις, αλλάζοντας την πορεία της χώρας.

Όλα τα παραπάνω απαιτούν αποφασιστικότητα, ρεαλισμό και τόλμη, χαρακτηριστικά που διαθέτει σε περίσσευμα το ΚΚΕ, όπως αποδεικνύει ο βίος των στελεχών του, στις σκοτεινές περιόδους του πολέμου, της κατοχής, ή της δικτατορίας.

Το ΚΚΕ, έγραφε πάντα σελίδες ελληνικής Ιστορίας και η πρόκληση να συνεχίσει είναι ακόμη μεγαλύτερη σήμερα, που η χώρα και η κοινωνία βρίσκονται μπροστά σε ένα σταυροδρόμι, σε ένα γόρδιο δεσμό, σε ένα ορόσημο.
Μπροστά σε ένα κομβικό σημείο είναι και το ΚΚΕ, που έχει μοναδική ευκαιρία να κάνει επανεκκίνηση, ούτως ώστε να μείνει ζωντανό, και το 2018 να μπορεί να υπερηφανεύεται ότι αν και 100 ετών, φωνάζει με όλη τη δύναμη «παρών»!

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x