Super League 2

«Σφαγή» μέχρι το φινάλε

Πανικός έχει γίνει στη Football League μετά τα αποτελέσματα της 40ης αγωνιστικής. «Σφαγή» για την απευθείας άνοδο, καθώς εφτά ομάδες βρίσκονται σε απόσταση τεσσάρων βαθμών, δύο στροφές πριν το τέλος.

Της… κακομοίρας πραγματικά. Αν μέχρι σήμερα πίστευε κάποιος ότι η Football League είχε ενδιαφέρον, πλέον μετά τα αποτελέσματα της 40ης αγωνιστικής το πρωτάθλημα δεν ενδείκνυται για… καρδιακούς.

Απόλλων Σμύρνης, Ηρακλής, Εργοτέλης, Ολυμπιακός Βόλου, Καλλονή, Νίκη Βόλου και Παναιτωλικός, βρίσκονται σε απόσταση μόλις τεσσάρων βαθμών και οι δύο τελευταίες στροφές θα γίνει… σφαγή για τα εισιτήρια που οδηγούν στην απευθείας στη Σούπερ Λίγκα.

Ισόπαλο 0-0 έληξε το ντέρμπι της 40ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Παναιτωλικό και τον Απόλλωνα Σμύρνης, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν έναν υπέρ πολύτιμο βαθμό που τους διατηρεί στην κορυφή, έστω κι αν πλέον έχουν… συγκάτοικο τον Ηρακλή. Ωστόσο, αν και δεν έπιασε πάρα πολύ καλή απόδοση, η «ελαφρά ταξιαρχία» θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη, αλλά το σουτ του Διαμάντη στο 84’ κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στον αντίποδα οι Αγρινιώτες, αν και καλύτεροι στην αναμέτρηση, δεν κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο και πλέον χρειάζονται δύο νίκες στα τελευταία παιχνίδια και παράλληλα να ελπίζουν σε… γκέλες των πρωτοπόρων ομάδων.

Ένα μόλις ημίχρονο χρειάστηκε ο Ηρακλής , ώστε να φτάσει στο 3-1 επί της Αναγέννησης Γιαννιτσών στην έδρα του και να γίνει… συγκάτοικος στην κορυφή του Απόλλωνα Σμύρνης. Ο «γηραιός» άνοιξε το σκορ στο 10’ με τον Γιόβε και ένα λεπτό αργότερα έκανε το 2-0 με τον Στεφανίδη. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 25’ με τον Άρτσε, αλλά ο Στεφανίδης με το δεύτερο γκολ του διαμόρφωσε στο 37’ το τελικό 3-1.

Η Παναχαϊκή ήταν αδιάφορη και ο Εργοτέλης «καιγόταν» για τους βαθμούς, ωστόσο, οι Πατρινοί ήταν αυτοί που προηγήθηκαν, αλλά οι Κρητικού μέσα σε πέντε λεπτά έφεραν το παιχνίδι… τούμπα και ανέτρεψαν το σκορ, επικρατώντας 3-1.

Η Καλλονή με τη νίκη της 3-1 επί της Αναγέννησης Επανομής μείωσε στον ένα βαθμό από την τρίτη θέση που οδηγεί σε απευθείας άνοδο. Ίδια μοίρα με την ομάδα της Μυτιλήνης και ο Ολυμπιακός Βόλου, που επικράτησε εκτός έδρας 2-0 του Πιερικού και απέχει και αυτός έναν μόλις πόντο από την απευθείας άνοδο.

Στο… κόλπο των πλέι οφ μπήκε και ο Πανσερραϊκός μετά τη νίκη του επί της Καβάλας εκτός έδρας, καθώς δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε απέχει πέντε βαθμούς από την έβδομη θέση, όπου «συγκατοικούν» Νίκη Βόλου και Καλλονή.

Ελπίζει ακόμη στην παραμονή του ο Βύζας Μεγάρων μετά τη νίκη 2-1 επί της Καλλιθέας, καθώς ξεπέρασε τον μέχρι πρότινος τρίτο από το τέλος Θρασύβουλο.

Αναλυτικά 40η αγωνιστική

Εθνικός Γαζώρου-Ηρακλής Ψαχνών 1-1
(62’ Γκαϊνταρτζής-35’ Γέσιτς)

Φωκικός-Λάρισα 0-0

Ηρακλής-Αναγέννηση Γιαννιτσών 3-1
(10’ Γιόβε, 11’, 37’ Στεφανίδης- 25’ Άρτσε)

Καλλονή-Αναγέννηση Επανομής 3-1
(29’ Καντζί, 31’, 47’ Λεοζίνιο-80’ Τοπούζης)

Καβάλα-Πανσερραϊκός 0-1
(30’ πεν. Σίμιτς)

Νίκη Βόλου-Δόξα Δράμας 0-0

Παναχαϊκή-Εργοτέλης 1-3
(40’ Βάντερσον- 42’ Ρομάνο, 43’ πεν. Γκαντιάγκα, )

Παναιτωλικός-Απόλλων Σμύρνης 0-0

Πιερικός-Ολυμπιακός Βόλου 0-2
(47’ Παλαιολόγος, 82’ Μπολάτι)

Βύζας Μεγάρων-Καλλιθέα 2-1
(57’, 85 Κρολ- 4’ Ατματζίδης)

Ρεπό: Θρασύβουλος

Επιμέλεια: Άλκης Κακολύρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x