Betmasters

Σφραγίζει την πρόκριση ο Άγιαξ

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης προτείνει στο sport-fm.gr τη νίκη της ολλανδικής ομάδας, για το δεύτερο παιχνίδι του τρίτου προκριματικού του Τσάμπιονς Λιγκ, που ισοδυναμεί με πρόκριση στα πλέι οφ.

Το πόρισμα προκύπτει με σεβασμό στη Ραπίντ Βιέννης, η οποία θα έχει δύο χιλιάδες άτομα στην κατάμεστη «Άμστερνταμ Αρένα». Οι Αυστριακοί έχουν δώσει ήδη δύο επίσημα ματς στην εγχώρια Μπουντεσλίγκα τους, μετρώντας ισάριθμες νίκες. Κι αν το 3-0 με τη Ριντ στη Βιέννη είναι φυσιολογικό, το άνετο «διπλό» στο Σάλτσμπουργκ επί της Ρεντ Μπουλ (1-2) αποτελεί ένδειξη πώς πρόκειται για σοβαρή κι επικίνδυνη ομάδα.

Στο πρώτο παιχνίδι, στο «Ερνστ Χάπελ», το τελικό 2-2 αποτελεί σκορ υπέρ των Ολλανδών, που θα μπορούσαν, πάντως, να έχουν εξασφαλίσει και την πρόκριση από το 90λεπτο αυτό. Προηγήθηκαν με 2-0 μέσα στη Βιέννη με τα δύο γκολ του Κλάασεν (25΄, 43΄), έπαιξαν από το 59΄ και μετά με παίκτη παραπάνω, κι όμως δέχθηκαν δύο γκολ! Το πρώτο, βέβαια, ήρθε στο 48΄ από τον Κάιντς πριν αποβληθεί ο, τιμωρημένος στη ρεβάνς, βασικός αμυντικός χαφ της Ραπίντ Στέφαν Σβαμπ.

Το 2-2 διαμορφώθηκε στο 76΄ από τον ασίστμαν του 1-2 Ρόμπερτ Μπέριτς. Βασικός αγωνίστηκε για 90 λεπτά, για τους Βιεννέζους, ο Έλληνας Πέτσος. Συνοπτικά, όσον αφορά την εικόνα του συγκεκριμένου αγώνα του τρίτου προκριματικού γύρου, το πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να φέρει τον «Αίαντα» ακόμη και με 0-5 μπροστά στο σκορ! Η Ραπίντ δεν έκανε φάση στο διάστημα αυτό κι έφαγε πέντε τελικές πρώτης γραμμής…

Στο δεύτερο η εικόνα άλλαξε πολύ και λογικά ήρθε η ισοφάριση, με τους φιλοξενούμενους να μοιάζουν κλαταρισμένοι. Ο Φρανκ ντε Μπουρ δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών. Έχει στα χέρια του ένα νεανικό ρόστερ, του οποίου, όμως, ο υπέρμετρος ενθουσιασμός και η απειρία δεν είναι καλοί σύμβουλοι. Φάνηκε αυτό από επί μέρους ενέργειες, σαν του Ελ Γκαζί στο 0-1 για παράδειγμα, που αντί να πασάρει έτοιμο γκολ σε συμπαίκτη του τελείωσε μονάχος τη φάση αστοχώντας!

Κλάασεν και Μίλικ ανεβάζουν επίπεδο τον ελαφρώς πιο ανέτοιμο Άγιαξ, ο οποίος περνά και με ισοπαλία κατώτερη του 2-2, μα αποκλείεται με κάθε ήττα. Κάτι που δεν θα το αντιμετώπιζε, αν κρατούσε, έστω, το 1-2 στη Βιέννη. Λογικά ένα παιχνίδι του 0-0 ή του 1-1 δεν κάνει στους γηπεδούχους, διότι μία στραβή να γίνει και να δεχτούν γκολ σε τέτοιες ισοπαλίες, τότε θα μείνουν έξω. Η απουσία του, επιρρεπούς στις αποβολές, Σβαμπ αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα του Ζόραν Μπάρισιτς, ο οποίος ψάχνει για τον δεύτερο αμυντικό μέσο πλάι στον Θανάση Πέτσο.

Η Ραπίντ αναζητά ένα αποτέλεσμα, όμως η έδρα του Άγιαξ και το ποιοτικότερο δυναμικό των γηπεδούχων, δύσκολα θα της το επιτρέψουν. Ο «άσος» των Ολλανδών, σύμφωνα με τα όσα απέδωσαν στο πρώτο 45λεπτο του πρώτου αγώνα, είναι πιθανός. Το ενδεχόμενο νέου Over 2,5 ποντάρεται, ενώ κατιτίς μπαίνει και στη νίκη του «Αίαντα» από το 45λεπτο.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ
454. ΑΓΙΑΞ – ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ: 1 (1,75)
454. ΑΓΙΑΞ – ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ: OVER 2,5 (1,70)
454. AΓΙΑΞ – ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ: 1 Η – 1 Τ (2,65)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x