Βόλεϊ

Σφυρή: «Το beach volley είναι ένα άθλημα για όλους»

Για την μεγάλη της αγάπη, το beach volley και τη δουλειά που κάνει τα τελευταία χρόνια ως προπονήτρια, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 η Έφη Σφυρή.

Το Beach Volley Series by Efi Sfyri συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς στη Βάρκιζα και η εμπνεύστρια της διοργάνωσης που έχει κερδίσει μικρούς και μεγάλους, Έφη Σφυρή, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για το άθλημα που κερδίζει συνεχώς φίλους.

Για την Ελληνίδα πρώην πρωταθλήτρια και νυν προπονήτρια, που έχει αφιερώσει τον εαυτό της την τελευταία δεκαετία στην προπόνηση ερασιτεχνών αθλητών, τόνισε πως το beach volley είναι άθλημα για όλους, ενώ επεσήμανε τα οφέλη ενός αθλήματος που προσφέρει γυμναστική, αλλά κυρίως... διασκέδαση.

Αναλυτικά όσα είπε η Έφη Σφυρή στον Γιώργο Σπανομανώλη

Για το Beach Volley Series by Efi Sfyri: «Κάθε βδομάδα, κάθε Σαββατοκύριακο συνεχόμενα όλο το καλοκαίρι, έχουμε διάφορα τουρνουά στο Yabanaki στη Βάρκιζα και ευτυχώς για καλή μας τύχη μας μας βοηθούν αρκετά και οι υποστηρικτές μας. Θέλουμε ο κόσμος να διασκεδάζει, να περνάει καλά και φυσικά να λαμβάνει τα οφέλη του αθλητισμού».

Για την ενασχόληση της με την προπονητική: «Αυτό που πάντα αγαπούσα και είμαι περήφανη που το έχω κάνει πράξη είναι ότι δεν ασχολούμαι ιδιαιτέρως με κόσμο που ήδη υπάρχει στο βόλεϊ, αλλά με νέους ανθρώπους που μπαίνουν στο χώρο μας. Είναι χαρά μας και σκοπός μας να φέρουμε στην άμμο, όσους θέλουν να αθληθούν. Τι καλύτερο από το να φέρουμε τον κόσμο στην άμμο, σε ένα φτηνό άθλημα που δεν έχει τραυματισμούς; Το beach volley είναι ο βασιλιάς του καλοκαιριού, αλλά να ξέρετε ότι εμείς δουλεύουμε όλο το χειμώνα».

Για τη γκάμα των αθλητών: «Είναι μεγάλη η γκάμα ανθρώπων που έρχονται σε εμάς για διαφορετικούς λόγους. Έχουμε παιδιά από επτά, ως κυρίους 67 ετών. Είναι σημαντικό το ότι το beach volley μπορεί να κρατήσει κόσμο από διαφορετικά target group. Να ξέρετε πως το beach volley είναι η πιο άρτια γυμναστική και είναι για όλους. Δεν είναι καθόλου ρατσιστικό άθλημα, ούτε καν ως προς το ύψος».

Για τους λόγους που ο κόσμος το αγαπάει: «Το beach volley τραβάει τον κόσμο γιατί σε κάνει να διασκεδάσεις. Είναι διασκεδαστικό άθλημα, αλλά φυσικά και παραμένει άθλημα. Σε κάνει και περνάς καλά και ταυτόχρονα να γυμνάζεσαι».

Για το επαγγελματικό κομμάτι και το μέλλον του: «Παρατηρώντας απ’ έξω τον επαγγελματικό αθλητισμό, βλέπω ότι για τις επιτυχίες χρειάζεται μπάτζετ. Έχουμε μια μικρή παύση λόγο της κρίσης που είναι αναγκαίο κακό. Θέλω να πιστεύω ότι μόλις βρούμε το δρόμο μας ως χώρα, είναι ότι όλα τα αθλήματα θα βρουν το δρόμο τους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x