Ελλάδα

Σημάδια... ζωής στο Ρέθυμνο

Την πρώτη του νίκη ύστερα από πέντε συνεχόμενες ήττες πήρε το Ρέθυμνο, καθώς επικράτησε 78-66 του Κοροίβου στην παράταση για την 16η αγωνιστική της Basket League.

Ζορίστηκε πολύ, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά κατάφερε το Ρέθυμνο να φτάσει στη νίκη με τον Κόροιβο με 78-66 στην παράταση (58-58 στην κανονική διάρκεια). Παρότι ήταν πίσω στο σκορ στο δεύτερο δεκάλεπτο με -15 (9-24) οι Κρητικοί μπόρεσαν να ανατρέψουν την κατάσταση και να φτάςσουν στην τελική επικράτηση, καθώς φάνηκε να έχουν περισσότερες δυνάμεις από τους παίκτες του Κοροίβου.

Καθοριστικός για τους νικητές ήταν ο Άλεν, ο οποίος σημείωσε τους 9 από τους συνολικά 14 πόντους του στην παράταση, ενώ τον ίδιο αριθμό πόντων σημείωσαν οι Κράβιτς και Σάφτενααρ. Από τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Αγγελόπουλος και Μάτζετ που σημείωσαν 17 και 15 πόντους αντίστοιχα.

Με τη νίκη αυτή το Ρέθυμνο έφτασε τους 24 βαθμούς και ισοβαθμεί μαζί με τον Απόλλωνα Πάτρας στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ ο Κόροιβος με 21 βρίσκεται στην 11η θέση μαζί με τον ΚΑΟΔ.

Το ματς:

Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα πέντε λεπτά στο Ρέθυμνο, καθώς μετά το καλάθι του Καλαμπόκη οι δυο ομάδες ήταν ισόπαλες (8-8). Σε εκείνο το σημείο όμως οι γηπεδούχοι φαίνεται πως ξέχασαν πώς να σκοράρουν, καθώς μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου δεν κατάφεραν να σημειώσουν άλλον πόντο. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν άριστα οι παίκτες του Μαρκόπουλου και με τον Μάρσαλ σε καλή μέρα με επτά πόντους έκαναν ένα σερί 14-0 (8-22), με το οποίο έκλεισαν και την πρώτη περίοδο.

Ο Κάουνσιλ με μία βολή (9-22) κατάφερε να σταματήσει τη για επτά λεπτά περίπου επιθετική δυστοκία των Κρητικών, όμως ο Μπάουερς με λέι απ διεύρυνε τη διαφορά στο +15 (9-24) για τον Κόροιβο. Στα επόμενα δυο λεπτά σίγησαν οι δυο ομάδες στην επίθεση, αλλά στο 15’ άρχισε το ξεμπλοκάρισμα του Ρεθύμνου στην επίθεση. Με ένα επιμέρους 10-3 με τον Κάουνσιλ και τον Φαγέ να προσθέτουν από τέσσερις πόντους μείωσε στο -8 (19-27). Ο Κόροιβος όμως διατήρησε την απόστασή του από το Ρέθυμνο σε αυτά τα επίπεδα με το κλείσιμο του ημιχρόνου (23-31).

Ο Τέρνερ επανέφερε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (23-33), όμως με τον Φαγέ και τον Σάφτενααρ οι Κρητικοί έφτασαν στο -5 από τους φιλοξενούμενους. Τότε όμως οι παίκτες του Μαρκόπουλου με τέσσερις πόντους του Αγγελόπουλου και από ένα καλάθι των Μάρσαλ και Μάτζετ έκαναν ένα σερί 8-0 και ανέβασαν τη διαφορά στους 13 πόντους (28-41). Τότε οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και άρχισαν να ροκανίζουν σταδιακά την απόσταση από τον Κόροιβο. Ο Κουμπούρας και ο Κράβιτς έφεραν την απόσταση από τους Πελοποννήσιους σε μονοψήφιο αριθμό (34-43), ενώ οι τέσσερις βολές του σέρβου σέντερ και του Άλεν έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο με τις δυο ομάδες να απέχουν με μόλις 5 πόντους (41-46).

Με τον Κράβιτς και τον Άλεν να συνεχίζουν να σκοράρουν οι Κρητικοί έβαλαν τους πρώτους έξι πόντους στην τελευταία περίοδο και επέκτειναν το σερί τους σε 10-0, παίρνοντας για πρώτη φορά το προβάδισμα (47-46) στον αγώνα. Οι παίκτες του Κοροίβου δεν το έβαλαν κάτω όμως. Ο Αγγελόπουλος ευστόχησε δυο φορές από τη γραμμή των 6,75 και ο Μάτζετ σημείωσε άλλους τέσσερις πόντους (51-56) δίνοντας ξανά στους φιλοξενούμενους τον έλεγχο του αγώνα. Εκεί όμως φάνηκε να εξαντλούνται οι δυνάμεις τους, καθώς ο Σάφτενααρ με τρίποντο και ο Φαγιέ έφεραν το ματς στα ίσα (56-56) δύο λεπτά πριν το τέλος του 40λεπτου, ενώ ο Σενεγαλέζος φόργουορντ έβαλε μπροστά στο σκορ τους Κρητικούς (58-56) στα 40’’. Ο Μάτζετ όμως κράτησε ζωντανό τον Κόροιβο και με εύστοχη προσπάθεια σε σουτ δύο πόντων (58-58), έστειλε το ματς στην παράταση, αφού στα τελευταία δευτερόλεπτα δεν μπόρεσε ο Άλεν να κάνει κάτι αξιόλογο.

Στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης φάνηκε πως ξέμειναν από δυνάμεις οι παίκτες του Κοροίβου, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερη ενέργεια και κυριάρχησαν καθολικά των αντιπάλων τους. Ο Σάφτενααρ έβαλε τους πρώτους πέντε πόντους (63-58) και μετά τις δυο βολές του Μάτζετ δυόμισι λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα οι Κρητικοί πάτησαν το γκάζι. Με τον Άλεν να πετυχαίνει εννέα πόντους στα επόμενα δύο λεπτά έκανε το Ρέθυμνο ένα επιμέρους 11-2 (76-64) και τελικά πήρε τη νίκη με 78-66.

Τα δεκάλεπτα: 8-22, 23-31, 41-46, 58-58, 78-66 (παράταση)

Ρέθυμνο (Σκουρτόπουλος): Σίμπσον, Σχίζας 2, Κουμπούρας 10, Σάφτενααρ 14, Κάουνσιλ 7, Άλεν 13, Καλαμπόκης 4, Φαγιέ 14, Σίνης , Χείλαρης, Κράβιτς 14, Δουλγεράκης

Κόροιβος (Μαρκόπουλος): Μάτζετ 15, Μάρσαλ 9, Γιαννακίδης 6, Αγγελόπουλος 17, Μπάουερς 5, Βασίλιεβιτς, Κανονίδης 2, Τέρνερ 4, Ρούμπιο 8, Γαλιώτος

Επιμέλεια: Αριστοτέλης Παπαδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x