sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Σημειώσεις από τη Λεωφόρο

Ο Παναθηναϊκός έκανε την καλύτερη του φετινή εμφάνιση στη νίκη (2-1) επί του Εργοτέλη και το sport-fm.gr σας παρουσιάζει σε… σημειώσεις όλα όσα πρέπει να ξέρετε από την εικόνα του «τριφυλλιού».

Του Διονύση Δεσύλλα

Αν κάποιος δεν έχει δει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη, για τη β΄ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, πιθανότατα να μη βγάλει τα σωστά συμπεράσματα από το σκορ. Βλέπετε, το «ρευστό», ενόψει της ρεβάνς», 2-1 και με τον τρόπο, μάλιστα, που ήρθε (γκολ στο τέλος), κατά κάποιον τρόπο αδικεί την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, η οποία πραγματοποίησε το καλύτερο της παιχνίδι για φέτος.

Ευκαιρίες, γρήγορη ανάπτυξη, θέαμα που ικανοποίησε τους περίπου 6.000 φίλους των «πράσινων», οι οποίοι πήγαν χθες στο «Απόστολος Νικολαϊδης». Αλλά και… νεκρά διαστήματα, που επέτρεψαν στους Κρητικούς να σημειώσουν το πολύτιμο εκτός έδρας γκολ. Το sport-fm.gr ήταν στη Λεωφόρο, κράτησε σημειώσεις από το χθεσινό ματς και σας τις παρουσιάζει…

Ταχύτητα και δημιουργία

Ένα από τα προβλήματα του φετινού Παναθηναϊκού είναι η έλλειψη δημιουργίας. Στα περισσότερα ματς, οι «πράσινοι» κυκλοφορούν την μπάλα, αλλά δεν κάνουν ευκαιρίες. Χθες, αυτό έγινε. Με σωστή ανάπτυξη και γρήγορο passing game, οι παίκτες του «τριφυλλιού» έβγαζαν φάσεις, εκ των οποίων ορισμένες εντυπωσιακές. Μια απ’ αυτές το πρώτο γκολ, όταν η μπάλα άλλαξε πολύ γρήγορα ανάμεσα σε Πράνιτς, Ντίνα και Κλωναρίδη και κατέληξε στα δίχτυα. Αν, μάλιστα, ο Καβουσάκης δεν έλεγε «όχι» σε πολλές περιπτώσεις, τότε ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε σημειώσει περισσότερα τέρματα χθες. Δημιουργικά, οι «πράσινοι» παίρνουν καλό βαθμό για τα όσα έκαναν χθες.

Ντίνας, Πράνιτς, Κλωναρίδης

Ο κορυφαίος της χθεσινής αναμέτρησης και αναμφισβήτητα μια από τις αιτίες της ανόδου του Παναθηναϊκού ήταν ο Θανάσης Ντίνας. Ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης, αλλά η μετατόπιση του στα αριστερά, ομόρφυνε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, που από το 20’ έως το 45΄, έπιασε σούπερ απόδοση. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός χρεώνεται μια ασίστ, πολλές τελικές και πολύ τρέξιμο.

Σημαντικό στοιχείο, επίσης, στη δημιουργική βελτίωση της ομάδας του Αναστασίου η καλή εμφάνιση του Πράνιτς στο πρώτο μέρος. Με την ποιότητά του και τις καλές κάθετες, «έκοβε» την αντίπαλη άμυνα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρώτο τέρμα, με το όμορφο «ένα – δυο» που παίζει ο Κροάτης με τον Ντίνα.

Τέλος, άξια αναφοράς ήταν και η εμφάνιση του Βίκτωρα Κλωναρίδη. Γκολ στο ντεμπούτο του, έντονη κινητότητα στην επίθεση, μέσα και έξω από την περιοχή και το πρόσημο γι αυτόν ήταν θετικό. Αναμφισβήτητα, έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό, με τη «φρεσκάδα», το ταλέντο, αλλά και τη «δίψα» που έχει για διάκριση.

Υπομονή

Στα θετικά, επίσης, της απόδοσης του Παναθηναϊκού απέναντι στον Εργοτέλη, η υπομονή που έδειξαν οι παίκτες, όταν το πράγμα έδειχνε να «στραβώνει». Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές της ομάδας του Αναστασίου δεν «ξεχειλίζουν» από εμπειρία, δεν τους έπιασε ποδοσφαιρικός πανικός. Εβαλαν την μπάλα κάτω, απέδωσαν «στρωτό» ποδόσφαιρο, ανέβασαν «στροφές» από το 70’ και μετά (σημαντικό ρόλο έπαιξε η είσοδος του Φιγκερόα που είχε συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας του δημιουργικά), έχασαν ευκαιρίες και τελικά «λυτρώθηκαν» στο 90’… Η υπομονή ανταμείφθηκε, έστω και στο τέλος…

«Νεκρό» 20λεπτο

Από τη χθεσινή αναμέτρηση, ωστόσο, δεν υπήρχαν μόνο θετικά για τον Παναθηναϊκό. Το πρώτο 20λεπτο στην επανάληψη δείχνει τις αδυναμίες που έχουν, ακόμη, οι «πράσινοι». Σ’ αυτό το διάστημα, ο Εργοτέλης έγινε απειλητικός όσο ποτέ άλλοτε στο ματς, σημείωσε το πολύτιμο εκτός έδρας γκολ και έβαλε δύσκολα στους γηπεδούχους.

Η κακή εμφάνιση των «πράσινων» σε αυτά τα 20 λεπτά οφείλεται σε δυο λόγους:

1.Οι παίκτες ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο χωρίς τη συγκέντρωση και αν θέλετε το πάθος του πρώτου μέρους. Εχαναν εύκολα την μπάλα, έκαναν λάθη στις μεταβιβάσεις τους, η δημιουργία εξαφανίστηκε και έδωσαν χώρο στον Εργοτέλη.

2. Ο άξονας του Παναθηναϊκού έπεσε κατακόρυφα, σε ότι αφορά, κυρίως, το ανασταλτικό κομμάτι, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι Κρητικοί και απείλησαν. Ο Μέντες ήταν αρνητικός (ο χειρότερος παίκτης της ομάδας), ο Ζέκα, επίσης, ενώ η απόδοση του Πράνιτς έπεσε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να δημιουργούν , να κάνουν παιχνίδι από το κέντρο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γκολ, όταν ο Χαλκιαδάκης «άδειασε» Μέντες και Ζέκα και έβγαλε την κάθετη στον σκόρερ Διαμαντάκο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x