Επικαιρότητα

Σήμερα η οριστική απόφαση για την Ηριάννα

Ενώπιον των δικαστών αναμένεται να βρεθεί ξανά σήμερα Δευτέρα, παρά την αποχή των δικηγόρων, η 29χρονη Ηριάννα, για τη συμμετοχή της στους Πυρήνες της Φωτιάς.

Ενώπιον των δικαστών αναμένεται να βρεθεί ξανά σήμερα Δευτέρα, παρά την αποχή των δικηγόρων, η 29χρονη Ηριάννα, για τη συμμετοχή της στους Πυρήνες της Φωτιάς.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας έχει προαναγγείλει την αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους ως ένδειξη πένθους για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ωστόσο εκτιμάται πως η περίπτωση της Ηριάννας θα λάβει ειδική άδεια νωρίς το πρωί, ώστε να εκδικασθεί η υπόθεση.

Η συζήτηση της αίτησης αναστολής επί της ποινής έχει προσδιοριστεί ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών. Η 29χρονη έχει καταδικασθεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών, χωρίς ελαφρυντικά και χωρίς αναστολή.

Τον περασμένο Ιούλιο συζητήθηκε η πρώτη αίτηση για την αναστολή της εκτέλεσης της ποινής της 29χρονης, έως την έκδοση της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου ουσίας, του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Η απόφαση ελήφθη, όχι ομόφωνα αλλά κατά οριακή πλειοψηφία.

Την άμεση απελευθέρωση της Ηριάννας Β. Λ., ζητάει το ΚΚΕ

«Η συνεχιζόμενη φυλάκιση της Ηριάννας Β.Λ., με βάση μια άδικη καταδικαστική απόφαση, χωρίς κανένα σοβαρό αποδεικτικό στοιχείο, είναι απαράδεκτη και προκλητική απέναντι στο κοινό περί δικαίου αίσθημα» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ για την εκδίκαση της δεύτερης αίτησης αναστολής της Ηριάννας Β. Λ.

«Το ΚΚΕ, με την ευκαιρία της εκδίκασης της δεύτερης αίτησης αναστολής, που έχει υποβάλει στο Εφετείο της Αθήνας, ζητά, για μιαν ακόμη φορά, την άμεση απελευθέρωσή της» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x