Επικαιρότητα

Σήμερα το αντίο στον Λευτέρη Βογιατζή

«Αυλαία» την Τετάρτη στον σπουδαίο θεατράνθρωπο Λευτέρη Βογιατζή, έναν πολυτάλαντο εργάτη της σκηνής και τολμηρό υπηρέτη της υποκριτικής, που έφυγε σε ηλικία 68 ετών από τη ζωή, τη Μ. Πέμπτη.

Το τελευταίο αντίο λέει την Τετάρτη η οικογένεια του ελληνικού θεάτρου σε ένα επίλεκτο μέλος της, τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Λευτέρη Βογιατζή, που πάλεψε γενναία, αλλά, νικήθηκε από την επάρατη νόσο, στα 68 του χρόνια.

Στις 5 το απόγευμα στο Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας συγγενείς, γνωστοί και άγνωστοι φίλοι του Λευτέρη Βογιατζή, θα χειροκροτήσουν για ακόμη μία φορά τον καλλιτέχνη που δίδαξε ήθος, τόλμη και ασίγαστη ανησυχία στη σκηνή.

Στοιχεία και χαρακτηριστικά που φέρνουν στη μνήμη των περισσοτέρων τον μεγάλο θεατράνθρωπο Κάρολο Κουν.

Μαχητικός μέχρι την τελευταία στιγμή, ο Λευτέρης Βογιατζής ήταν έτοιμος να παρουσιάσει στο «Θέατρο της Οδού Κυκλάδων» το έργο του Χάρολντ Πίντερ «Θερμοκήπιο», ενώ παράλληλα δούλευε προκειμένου να παρουσιάσει στο Φεστιβάλ Αθηνών τη δική του εκδοχή πάνω στον «Οιδίποδα Τύραννο».

Κι ενώ όλα έδειχναν πως η θεραπευτική αγωγή που ακολουθούσε, απέδιδε, ήρθε, δυστυχώς, η είδηση της αναβολής της πρεμιέρας του «Θερμοκηπίου».

Αυτή τη φορά δεν ήταν μία ακόμη ένδειξη της αναζήτησης του Λευτέρη Βογιατζή για την επίτευξη της καλλιτεχνικής τελειότητας, αλλά το αναπόφευκτο και μοιραίο για κάθε θνητό, παραπέμποντας, νοερά, σε κάποια σκηνή αρχαίας ελληνικής τραγωδίας.

Η σορός του σπουδαίου σκηνοθέτη και ηθοποιού, θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα στο «Θέατρο της Οδού Κυκλάδων» στην Κυψέλη από όπου και το μικρό αφιέρωμα στο παρακάτω video:



Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x