F1

Σκέφτεται να επιστρέψει στην F1 η Cosworth

Την επιστροφή της στη Formula1, ως προμηθευτής κινητήρων εξετάζει η Cosworth.

Ο Γενικός Διευθυντής της Cosworth, Χαλ Ρίισιγκερ, είπε ότι η βρετανική εταιρία ίσως επανέλθει στη Formula1 το 2021.Αυτό εξαρτάται άμεσα από τις αλλαγές στους κανονισμούς των κινητήρων, που θα αποφασίσει η FIA.

Η τελευταία φορά που συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula1 η Cosworth ήταν το 2013, προμηθεύοντας κινητήρες στη Manor, ενώ αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα όταν λόγω των αλλαγών των κανονισμών για τις μονάδες ισχύος αυξήθηκε το κόστος.

Ο Γενικός Διευθυντής της εταιρίας ήδη έχει κάνει επαφές με τις ομάδες της Formula1.«Πιστεύω ότι έχουμε επαρκή υποστήριξη από τις υπάρχουσες ομάδες, ώστε να σκεφτούμε την επιστροφή μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ρίισιγκερ για την επιστροφή στη Formula1 θέτει ως προϋπόθεση την κατάργηση της ανάκτησης θερμικής ενέργειας, καθώς είναι το πιο ακριβό και χρονοβόρο κομμάτι στην εξέλιξη. Επίσης ο Γενικός Διευθυντής της Cosworth θεωρεί ότι σε ενδεχόμενη επιστροφή στη Formula, θα μπορεί να ανταγωνιστεί τις Ferrari και Mercedes.

«Μπορούμε να ανταγωνιστούμε την Ferrari και την Mercedes. Είναι σημαντικό να το πετύχουμε. Όχι μόνο για τις ομάδες, αλλά και για την ιστορία και την ύπαρξη της εταιρίας μας. Δεν έχει νόημα να εμπλακούμε αν δεν μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί», τόνισε

Με την πιθανή επιστροφή της βρετανικής εταιρίας να τοποθετείται το 2021, ή ακόμα και το 2020, οι ιθύνοντες της ομάδας θα πρέπει να ξεκινήσουν την ανάπτυξη και τις δοκιμές των κινητήρων από το 2018.

Επιμέλεια: Περικλής Καλογερόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x