Επικαιρότητα

Σκότωσε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε διότι πίστευε ότι τον εκβίαζαν

Μία «σκοτεινή» υπόθεση με πολλά σενάρια, που δεν μπορούν να αποδειχθούν - Το τηλεφώνημα για τη δολοφονία και το σημείωμα που άφησε ο δράστη - Ο ρόλος του τρίτου προσώπου

Μία απίστευτη όσο και δραματική ιστορία εκτυλίχθηκε τα τελευταία 24ωρα στο Wolverhampton της Βρετανίας, όταν ζευγάρι συνταξιούχων πήρε την απόφαση να βάλει τέρμα στη ζωή του, πιστεύοντας ότι δέχεται εκβιασμό από τον πρώην εργοδότη τους και θα έχανε το σπίτι του για χρέος 50.000 λιρών!

Η τραγική αυτή ιστορία έχει συγκλονίσει τη Βρετανία, καθώς δύο άνθρωποι οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος. Όπως αποδείχθηκε και μετά από δήλωση του ίδιου του εργοδότη στο δικαστήριο, δεν υπήρχε καμία διαφορά μεταξύ τους και ότι δεν αξίωνε κανένα ποσό από τον πρώην υπάλληλό του.

Η υπόθεση που εξελίχθηκε στις 8 Δεκεμβρίου και εκδικάστηκε την Τετάρτη (22/2) είναι περίεργη, καθώς ο 63χρονος Νάιτζελ Όρντινανς ήταν πεπεισμένος ότι το πρώην αφεντικό του θα του ζητήσει αποζημίωση 50.000 λίρες για οικονομικές διαφορές που πίστευε πως είχαν μεταξύ τους. Στο σημείωμα που άφησε περιέγραφε γλαφυρά την όλη κατάσταση, αφήνοντας πολλά ερωτηματικά στους αστυνομικούς.



Ο 63χρονος υποστηρίζει -στο γράμμα που άφησε- ότι συμφώνησε με τη σύζυγό του να αυτοκτονήσουν, καθώς θα έχαναν το σπίτι τους για χρέος 50.000 λιρών, ενώ δεχόταν εκβιασμό από τον πρώην εργοδότη του. Ο Νάιτζελ χτύπησε στο κεφάλι την 61χρονη σύζυγό του Λίντα, η οποία βρέθηκε στο σπίτι σκεπασμένη με λουλούδια! Ακολούθως πήρε το αυτοκίνητό του και σε απόσταση 200 μιλίων, έβαλε τέρμα στη ζωή του, αφήνοντας το σημείωμα στο κάθισμα του συνοδηγού.



Τι πιστεύει η αστυνομία, αλλά δεν διαθέτει τα στοιχεία για να το αποδείξει; Ο Νάιτζελ πρέπει όντως να χρωστούσε χρήματα στον πρώην εργοδότη του, ο οποίος αξίωνε να του τα επιστρέψει, απειλώντας ότι θα κινηθεί δικαστικώς και θα του πάρει το σπίτι. Ο 63χρονος έχασε τον έλεγχο και ακολούθησαν τα τραγικά γεγονότα. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο πρώην εργοδότης αρνήθηκε τη διαφορά που ενδεχομένως να είχε με τον 63χρονο Νάιτζελ, καθώς αν αποδειχθεί ότι εξαιτίας του εκβιασμού του συνέβη ένας φόνος και μία αυτοκτονία, θα βρισκόταν κατηγορούμενος.

Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο ο επιθεωρητής της αστυνομίας που ανέλαβε την υπόθεση, η υπηρεσία του δέχτηκε κλήση τα μεσάνυχτα της 8ης Δεκεμβρίου από τον Ντάιτζελ Όρντινανς, ο οποίος ενημέρωσε πως είχε σκοτώσει τη σύζυγό του.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x