Γ' Εθνική

Σκούφαλης: «Ήρθα να κάνω πρωταθλητισμό»

Μετά από πολλά χρόνια στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας, ο Μανώλης Σκούφαλης βρέθηκε φέτος στην Τρίπολη και τον Παναρκαδικό, στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Έτοιμος να κάνει πορεία πρωταθλητισμού με τον Παναρκαδικό είναι ο Μανώλης Σκούφαλης, ο οποίος μίλησε γι’ αυτό στο arcadia-sports. Ο έμπειρος επιθετικός αναφέρθηκε στην χρονιά που ξεκίνησε στην Γ’ Εθνική με τους «πράσινους» αλλά και στα όσα περίμενε και συνάντησε στον τρόπο λειτουργίας του συλλόγου.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μανώλη Σκούφαλη στο arcadia-sports:

Ο Παναρκαδικός παραμένει αήττητος, πιστεύεις ότι θα δούμε και καλύτερα πράγματα στη συνέχεια;

«Σίγουρα θα δούμε και πρέπει να δούμε καλύτερα πράγματα από τον Παναρκαδικό. Η αρχή θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερη, να έχουμε δηλαδή ακόμα δύο πόντους από το εντός έδρας παιχνίδι με το Μεσολόγγι. Τζάμπα χάθηκαν εκεί δύο πόντοι, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Θα μπορούσαμε μάλιστα να χάσουμε και τον πόντο, αλλά η αλήθεια είναι ότι μετά πήραμε το παιχνίδι στο Ναύπλιο, όταν η ομάδα δεν ήταν τόσο καλή».

Στόχος σας είναι ο πρωταθλητισμός και η άνοδος στην Football League;

«Κοιτάξτε να δείτε, ο πρωταθλητισμός είναι πολύ δύσκολο πράγμα σε όλα τα επίπεδα. Για να κάνεις πρωταθλητισμό πρέπει τα πάντα να δουλεύουν σωστά. Ο Παναρκαδικός κάνει μια καινούρια αρχή, χρειάζεται υπομονή, θέληση και οι άνθρωποι που είναι δίπλα στην ομάδα να δώσουν τα πάντα. Να είναι στήριγμα για όλους τους παίκτες και να δουλεύει η ομάδα σε επαγγελματικά πρότυπα. Τότε θα αρχίσουμε να λέμε ότι κάνουμε πρωταθλητισμό. Αυτή τη στιγμή η ομάδα προσπαθεί να βάλει τις βάσεις για να φτάσει εκεί».

Μανώλη εσύ που έχεις εμπειρία από το υψηλότερο επίπεδο, την Σούπερ Λίγκα αλλά και ευρωπαϊκούς αγώνες, ποια είναι η εντύπωση που σου αφήνει ο τρόπος λειτουργίας του Παναρκαδικού σε αγωνιστικό αλλά και οργανωτικό επίπεδο;

«Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν τεράστιες διαφορές. Είναι πολλά παιδιά στον Παναρκαδικό που μέχρι πέρυσι έπαιζαν στο τοπικό. Υπάρχουν παιδιά που είναι στην ομάδα μας και το πρωί πηγαίνουν στις δουλειές τους. Αυτό εννοώ ότι πρέπει η ομάδα να αρχίσει να λειτουργεί πραγματικά επαγγελματικά. Όχι πως τα παιδιά δεν δουλεύουν, πραγματικά όλοι τους είναι εκπληκτικοί δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την ομάδα. Το θέμα είναι πώς πρέπει να δουλέψει η ομάδα. Αυτό πρέπει να αρχίσουν να το βλέπουν οι άνθρωποι που είναι κοντά στην ομάδα. Αλλά σίγουρα αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Όπως είπα, τώρα μπαίνουν οι βάσεις και ακόμα δεν έχουν μπει τελείως. Ακόμα βλέπουμε και θα δούμε. Για αυτούς τους λόγους σας είπα ότι είναι πολύ δύσκολος ο πρωταθλητισμός. Ολοι μας λοιπόν, διοίκηση και παίκτες, πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να το κάνουμε και πραγματικότητα και να πάει η ομάδα στις επαγγελματικές κατηγορίες».

Τι ήταν αυτό που σε έκανε το καλοκαίρι να ακολουθήσεις την επιλογή του Παναρκαδικού μετά από τόσα χρόνια καριέρας σε υψηλό επίπεδο;

«Έκανα μία κουβέντα με τον κύριο Παυλή και πείστηκα για το πρότζεκτ του Παναρκαδικού. Μου μίλησε για τους ανθρώπους που είναι από πίσω και μου άρεσε. Μου έκανε αυτό που θέλουν να στήσουν στην ομάδα. Μου είπε ότι θέλουν από εμένα να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου. Το σκέφτηκα, είμαι και σε μια ηλικία που την καριέρα μου δόξα τω Θεώ την έκανα και ήρθα να βοηθήσω να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Να φτάσει η ομάδα στις επαγγελματικές κατηγορίες. Σίγουρα τα λόγια από τις πράξεις έχουν απόσταση. Αλλά το πιστεύω και μακάρι αυτοί οι άνθρωποι να καταφέρουν όσα μου είπαν το καλοκαίρι».

Πώς είναι από την Σούπερ Λίγκα να παίζεις στην τρίτη εθνική, πώς αισθάνεσαι και ποιες είναι οι διαφορές με μια κατηγορία η οποία μάλλον λόγω ΑΕΚ τουλάχιστον φέτος έχει μεγαλύτερη προβολή;

«Ποιοτικά η διαφορά είναι τεράστια. Αλλά ο Παναρκαδικός έχει πολύ καλή ομάδα για την κατηγορία. Είναι βέβαιο, το ξέρουν και οι αντίπαλοί μας, ότι πάμε για άνοδο. Ολοι, λοιπόν, παίζουν και για να κερδίσουν τον Παναρκαδικό, έχουν και αυτό το κίνητρο. Το θέμα είναι εμείς να ανταπεξέλθουμε. Οι άλλοι να καταστρέφουν, εμείς να δημιουργούμε. Και πράγματι είναι λόγω της ΑΕΚ που η κατηγορία έχει πάρει τέτοια αίγλη».

Όσο για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Εθνικό στα Σαγέϊκα;

«Κακά τα ψέματα, μια δεύτερη σερί εκτός έδρας νίκη θα φτιάξει την ψυχολογία. Μετά το ματς με το Μεσολόγγι λίγο ταρακουνηθήκαμε. Εμείς θέλουμε να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας, να πάρουμε σχεδόν όλους τους πόντους. Αν κερδίσουμε και την Κυριακή εκτός έδρας, πιστεύω ότι βάζουμε τις βάσεις. Για όλους μας όλο αυτό που γίνεται στον Παναρκαδικό είναι πρόκληση. Και για εμένα. Δεν ήρθα εδώ να κοροϊδέψω και νομίζω ότι αυτό φαίνεται. Θα βοηθήσω την ομάδα όσο μπορώ και μακάρι του χρόνου να είμαστε μαζί στην Football League. Πάντα ήθελα να είμαι σε ομάδες που έχουν στόχους. Ηρθα στον Παναρκαδικό για να κάνω πρωταθλητισμό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x