Ελλάδα

Σκουρτόπουλος: «Σε 2-3 χρόνια θα πρωταγωνιστεί η ΑΕΚ»

Μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια η ΑΕΚ θα έχει τη δυνατότητα να μπει… σφήνα ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Υπομονή είναι το στοιχείο που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ προκειμένου μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια να μπει ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, σύμφωνα με όσα είπε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Μάλιστα, ο προπονητής του Ρεθύμνου επιβεβαίωσε πως η «Ένωση» κινείται για την απόκτηση του ενός παίκτη για τη θέση «3», ύστερα από συζήτηση που είχε με τον Ντράγκαν Σάκοτα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Θανάσης Σκουρτόπουλος:

Για το φετινό Ρέθυμνο: «Είναι μία καινούρια προσπάθεια, καθώς έγιναν πολλές αλλαγές. Ήρθαν νέα παιδιά με φιλοδοξία που ψάξουν να καθιερωθούν τα επόμενα χρόνια. Έχουμε ένα υλικό χωρίς τα μεγάλα ονόματα, αλλά με παιδιά που αφιερώνουν πολύ χρόνο στο γήπεδο, δουλεύοντας καθημερινά. Μέχρι στιγμής αυτό μας έχει βγει. Παίζουμε εδώ και καιρό χωρίς τον καλύτερό μας παίκτη, τον Σάφτενααρ, ο οποίος επιστρέφει τέλος Ιανουαρίου. Οι γιατροί έδωσαν το “ΟΚ” για τις 20 Ιανουαρίου, αλλά εμείς λέμε να περιμένουμε λίγο παραπάνω. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης που θα τον μάθει ο κόσμος στο Ευρωμπάσκετ με την Ολλανδία».

Για το ματς με την ΑΕΚ: «Είχαμε ετοιμαστεί κατάλληλα, αλλά δεν είχαμε ανάλογη απόδοση στου ψηλούς. Αν και είχαμε ετοιμάσει πλάνο για τον Μενσά-Μπονσού μπήκαμε νωθρά και στη συνέχεια δεν μπορέσαμε να κάνομε την ανατροπή. Ίσως αυτό να είναι το κάτι παραπάνω που ζητάμε, αλλά εμείς είμαστε ευχαριστημένοι από τα παιδιά. Δεν μπορώ να είμαι καυστικός γιατί είμαι πολύ ικανοποιημένος από τα παιδιά μέχρι τώρα».

Για το πώς είδε την «Ένωση»: «Σε κουβέντα που είχα με τον Ντράγκαν Σάκοτα, μου είχε πει πως θα κάνει μία αλλαγή στο “3” και είναι λογική κίνηση. Σίγουρα, όταν ακούς το βάρος των ονομάτων, αλλά και το μέγεθός τους, βλέπεις ότι η ΑΕΚ μπαίνει ξαφνικά δυνατά στο προσκήνιο. Μιλάμε για μία ομάδα πολύ δυνατή που μπορεί να κάνει ανατροπές στο πρωτάθλημα και όχι μόνο στη βαθμολογία».

Για το αν η ΑΕΚ μπορεί να μπει ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό: «Αυτή τη στιγμή στην ΑΕΚ γίνεται μία σημαντική δουλειά. Αλλά, θέλει διάρκεια και υπομονή και μετά δύο-τρία χρόνια πιστεύω πως θα είναι ανταγωνιστική για να μπει ανάμεσά τους. Το 2002 είχαμε έναν διαφορετικό Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και στην ΑΕΚ υπήρχε μία δουλειά χρόνων που κορυφώθηκε. Ήταν πολύ οργανωμένη δουλειά τότε».

Για το μέλλον των «αιωνίων» στην Ευρωλίγκα: «Όλοι θέλουμε και είναι χαρά για εμάς όταν μία ελληνική ομάδα προκρίνεται στο Final 4. Αλλά φέτος θα είναι δύσκολα. Και οι δύο ομάδες μας είναι καλές, αλλά έχουν ενισχυθεί πολύ οι υπόλοιπες και θα είναι δύσκολα για την πρόκριση στο Final 4».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x