Χρήστος Ρομπόλης

Σοφότερος Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έμαθε από τα λάθη του και έκανε πανεύκολο ένα ματς-παγίδα κερδίζοντας πολλά από πολλούς απέναντι στην Ούνιξ. Στόχος τώρα το 7/7, που θα μπορούσε να ήταν 10/10. Γράφει ο Χρ. Ρομπόλης.

Ο έξυπνος μαθαίνει από τα λάθη του, αλλά και των άλλων… Ο Ολυμπιακός έχοντας πληρώσει τη χαλαρότητά του απέναντι σε Γαλατάσαραϊ και Μακάμπι, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη το πάθημα της Φενέρμπαχτσε από την Ούνιξ, ήταν όσο υποψιασμένος χρειαζόταν για να μην πέσει στην παγίδα. Και να μην ψάχνει στην πορεία απεγνωσμένα και πάλι νίκες εκτός προγράμματος και έδρας για να καλύψει το χάντικαπ.

Το ματς με την Ούνιξ δεν ήταν εξ αρχής εύκολο, αλλά εξελίχθηκε ως τέτοιο λόγω της αντιμετώπισής του από τους «ερυθρόλευκους». Η άμυνα του Παπανικολάου αποσυντόνισε τον Λάνγκφορντ, Μπιρτς και Μιλουτίνοφ εξολόθρευσαν τον Παραχούσκι και το νερό είχε ήδη μπει στο αυλάκι από τη λειτουργία των μετόπισθεν. Ο Ολυμπιακός δίχως να πιεστεί ιδιαίτερα, μήτε να είναι εύστοχος από μακριά (3/16 τρίποντα), έφτασε πανεύκολα σε διαφορά ασφαλείας απέναντι σε έναν αντίπαλο που ουδέποτε υποτάχθηκε έτσι τη φετινή περίοδο. Κι αυτό δεν οφείλεται μόνο στην off night των παικτών του Πασούτιν, αλλά και στη δουλειά εκείνων του Σφαιρόπουλου.

Τα κέρδη του Ολυμπιακού είναι περισσότερα από το αυτονόητο. Ο Σπανούλης (16:44) και ο Πρίντεζης (20:00) έπαιξαν μαζί όσα λεπτά συχνά παίζουν ο καθένας. Ο Παπανικολάου έδειξε πως μέρα με τη μέρα απελευθερώνεται ψυχολογικά στο επιθετικό κομμάτι. Ο Γκριν απέδειξε ξανά πως η άτυπη τιμωρία του τον συνέτισε και πλέον παίζει με μεγαλύτερη διάθεση αξιοποιώντας στο μέγιστο το χρόνο του στο παρκέ, όσος κι αν είναι αυτός. Ο Μπιρτς πιστοποίησε ξανά απέναντι σε έναν ακριβότερο ψηλό (Παραχούσκι) πως τα «διαμάντια» δεν πληρώνονται πάντα ακριβά. Ο Λοτζέσκι ήταν ξανά συνεπής παίζοντας μπροστά στα μάτια των γονιών του. Και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δείχνει να έχει πλέον περάσει σε όλους το μήνυμα πως πρέπει να επιτελούν στο ακέραιο το ρόλο τους, που είναι σημαντικός είτε είναι πρώτος, είτε δεύτερος, είτε ακόμη και κομπάρσου, παίρνοντας πλέον πράγματα από όλους.

Κι επειδή ποτέ δεν μπορούν να πάνε όλα καλά, ήρθε στο φινάλε ο τραυματισμός του Ντάνιελ Χάκετ, που παρά τη «φτωχή» στατιστική του (2π. με 1/3 σουτ και 2 ασίστ) ήταν όπως και στην Πόλη πολύτιμος. Γι' αυτό και θα λείψει...

Ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία, βάσει προγράμματος, να φτάσει ακόμη και στις επτά σερί νίκες, αφού μετά από αυτές επί Νταρουσάφακα και Εφές ακολουθούν Ζαλγκίρις (εκτός), Ερυθρός Αστέρας (εντός), Μπάμπεργκ (εκτός), Φενέρμπαχτσε (εντός) και Παναθηναϊκός (εντός), πριν την επίσκεψη στη Βαρκελώνη για τη συνάντηση με τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Θα μπορούσε να φιλοδοξεί ακόμη και στο 10/10, αν μετά τις νίκες επί Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκού δεν είχε παρεμβληθεί η «γκέλα» απέναντι στη Μακάμπι. Όμως το λάθος αυτό φαίνεται πως τελικά λειτούργησε ευεργετικά, καθώς συμμόρφωσε τον Ολυμπιακό και τον όπλισε ώστε να μην ξαναπέσει στην ίδια παγίδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x