Επικαιρότητα

Σοκ στο Χόλιγουντ… Νεκρός ο Φ.Σ Χόφμαν…

Ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς της γενιάς του, ο βραβευμένος με Όσκαρ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, βρέθηκε νεκρός από υπερβολική δόση ναρκωτικών, όπως αναφέρουν ΜΜΕ στις Ηνωμένες Πολιτείες…

Αρκετοί ήταν εκείνοι στο μικρόκοσμο του Χόλιγουντ που γνώριζαν για τη μάχη του Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν προκειμένου να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά, κάτι που τελικά δεν συνέβη αφού -όπως αναφέρουν ΜΜΕ στις ΗΠΑ- ο ταλαντούχος ηθοποιός βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Greenwich Village του Μανχάταν.

Μάλιστα, επικαλούμενα πηγές μέσα από την αστυνομία της Νέας Υόρκης, κάνουν λόγο για θάνατο που προήλθε από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Ο Χόφμαν είχε κερδίσει Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στη βιογραφική ταινία «Καπότε», ενώ υπήρξε τρεις φορές υποψήφιος για Όσκαρ β’ ρόλου.



Γεννημένος στις 23 Ιουλίου 1967, ήταν μόλις 46 ετών, αλλά πρόλαβε να κάνει σπουδαία καριέρα ως ηθοποιός με αξέχαστες ερμηνείες, ενώ ασχολήθηκε και με τη σκηνοθεσία.

Σημαντικότερες ερμηνείες του -μεταξύ άλλων- εκείνες στο Άρωμα Γυναίκας, Τουΐστερ, Μπούγκι Νάιτς, Almost Famous, Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι, Μανόλια, Ο Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ, 25η Ώρα, Καπότε, Η Αμφιβολία, The Savages, Μάστερ.



Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο που έφερε την είδηση στο φως, ο Χόφμαν βρέθηκε στην μπανιέρα του διαμερίσματός του με μια σύριγγα καρφωμένη στο χέρι…

Άλλες πηγές αναφέρουν πως εδώ και μια 20ετία ήταν καθαρός, δείχνοντας πως έχει ξεπεράσει οριστικά τα πάθη της νιότης του, όμως σχετικά πρόσφατα έπεσε ξανά στην ίδια παγίδα, εκείνη των ναρκωτικών, που τελικά του κόστισε τη ζωή.

Άμεσα αναμένεται η νεκροψία-νεκροτομή, από την οποία θα προκύψουν και τα ακριβή αίτια του θανάτου, επιβεβαιώνοντας ή διαψεύδοντας αυτές τις πρώτες πληροφορίες.

Σε κάθε περίπτωση –και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής έκθεσης- το μόνο σίγουρο είναι πως η Έβδομη Τέχνη έχασε σήμερα έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους τους.

Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x