Euroleague

Σου-Ρεάλ!

Μια εξωπραγματική Ρεάλ «σκόρπισε» την Μπαρτσελόνα στον δεύτερο ημιτελικό του Final Four με 100-62 και προβάρει το ένατο ευρωπαϊκό στην ιστορία της εν όψει του τελικού της Κυριακής με τη Μακάμπι.

Έτοιμη να βάλει τέλος στην αναμονή 19 ετών για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας έδειξε η Ρεάλ. Η «βασίλισσα» μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο το μόνο κατ’ ευφημισμόν ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα συντρίβοντας την αντίπαλό της με 100-62.

Μετά το πρώτο πεντάλεπτο, η ομάδα του Πάμπλο Λάσο κυριάρχησε στο παρκέ του «Μεντιολάνουμ Φόρουμ», απέκτησε διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο, «καθάρισε» το παιχνίδι στο τρίτο και στην τέταρτη περίοδο δεν πάτησε φρένο φτάνοντας μέχρι και το +39 (59-98).

Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ με 21 και ο Νίκολα Μίροτιτς με 19 πόντους ήταν οι κορυφαίοι μεταξύ πολλών διακριθέντων για τη Ρεάλ, ενώ ο Άντε Τόμιτς με 16 πόντους έδειχνε να παλεύει μόνος του για τους απογοητευτικούς «μπλαουγκράνα»,

Πλέον η Ρεάλ θα αντιμετωπίσει τη Μακάμπι στον τελικό της Κυριακής (21:00), ενώ η Μπαρτσελόνα θα αντιμετωπίσει στον αγώνα των απογοητευμένων την ΤΣΣΚΑ (18:00).

Μπαρτσελόνα για ένα πεντάλεπτο

Χουέρτας, Όλεσον, Παπανικολάου, Λόρμπεκ και Τόμιτς από τη μια και Γιουλ, Ρούντι, Ντρέιπερ, Μίροτιτς και Μπουρούσης από την άλλη ήταν οι πρώτες πεντάδες στο «clasico». Με τον Βραζιλιάνο να οργανώνει εξαιρετικά και να σκοράρει μαζί με τον Τόμιτς, αλλά και τον Παπανικολάου να βγάζει ενέργεια σε άμυνα κι επίθεση, οι Καταλανοί προηγήθηκαν νωρίς με 12-4. Το τάιμ άουτ του Λάσο διόρθωσε την κατάσταση για τη «βασίλισσα», που άνοιξε το ρυθμό με τον Γιουλ, βρήκε σκορ από τον Μίροτιτς και πέρασε μπροστά με τρίποντο του Ροντρίγκεθ (18-19) προτού ολοκληρωθεί το δεκάλεπτο σε απόλυτη ισορροπία, 20-20.

Επέβαλε το νόμο της

Οι Μαδριλένοι ήταν κυρίαρχοι στη δεύτερη περίοδο. Κρατώντας για τεσσεράμισι λεπτά την αντίπαλό τους χωρίς πόντο, με τον Ροντρίγκεθ να… αλωνίζει, τον Ρούντι να αφυπνίζεται και τον Ρέγες να δίνει λύσεις από τον πάγκο ξέφυγαν με έντεκα (20-31). Τα τρίποντα από Ναβάρο και Παπανικολάου δεν αρκούσαν για να σημάνουν την αντεπίθεση της «Μπάρτσα», αφού η Ρεάλ είχε βρει για τα καλά ρυθμό στην επίθεση με αποτέλεσμα να φτάσει και στο +13 (32-45), προτού ένα σερί 5-0 από Όλεσον και Τόμιτς περιορίσει τη ζημιά μέχρι το ημίχρονο (37-45).

Πάρτι από τη «βασίλισσα»

Βρίσκοντας λύσεις κυρίως από μακρινή απόσταση και με ανεβασμένο τον Μπουρούση οι πρωταθλητές διατηρούνταν σε απόσταση ασφαλείας στο τρίτο δεκάλεπτο (44-56) φτάνοντας 2:40 πριν τη λήξη του ακόμη και στο +16 (47-63). Το τάιμ άουτ του Πασκουάλ δεν διόρθωσε τίποτα, αφού μετά από αυτό ο Ροντρίγκεθ έκανε ένα προσωπικό 7-0 και η διαφορά εκτοξεύτηκε με τη λήξη της περιόδου στη μέγιστη τιμή της, τους 25 πόντους (48-73).

Άντε πιάστε τους…

Η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να περισώσει ούτε την αξιοπρέπειά της, καθώς η Ρεάλ δίχως οίκτο έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ του «Μεντιολάνουμ Φόρουμ».

Δεκάλεπτα: 20-20, 37-45, 48-73, 62-100.

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Πούλεν, Ντόρσεϊ 5, Σάδα, Χουέρτας 7, Αμπρίνες 2, Ναβάρο 3, Παπανικολάου 6, Όλεσον 8, Λόρμπεκ 8, Νάχμπαρ 7, Τόμιτς 16.

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ρούντι 12, Ρέγες 11, Ντίεθ, Μίροτιτς 19, Ροντρίγκεθ 21, Κάρολ 7, Ντάρντεν 6, Γιουλ 11, Μπουρούσης 7, Σλότερ 4, Μεζρί 2.

Διαιτητές: Χριστοδούλου (Ελλάδα), Μπελόσεβιτς (Σερβία), Λοτερμόζερ (Γερμανία).

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x