Ελλάδα

Σπανούλης: «Να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό»

Σύνταξη ως παίκτης του Ολυμπιακού θέλει να πάρει ο Βασίλης Σπανούλης, όπως δήλωσε σε εφημερίδα της Μάλαγα. «Αξίζει η Ελλάδα τη wild card για το Μουντομπάσκετ», πρόσθεσε.

Καμία πρόθεση να το… κουνήσει από τον Ολυμπιακό δεν έχει ο Βασίλης Σπανούλης, μέχρι το τέλος της καριέρας του. Μιλώντας σε εφημερίδα της Μάλαγας εν όψει του αγώνα της Παρασκευής με την Ουνικάχα ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» ήταν ξεκάθαρος για τα μελλοντικά του σχέδια.

Παράλληλα υπερασπίστηκε την προσπάθεια της Ελλάδας να πάρει μέρος στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας μέσω wild card.

Αναλυτικά, ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για:

-τον ανανεωμένο Ολυμπιακό: «Τώρα γνωριζόμαστε καλύτερα σαν ομάδα. Υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα στην ομάδα, αλλά ακολουθούμε την ίδια φιλοσοφία. Υπάρχει υψηλό κίνητρο, μεγάλη όρεξη για δουλειά και θέλουμε να γίνουμε ένα πολύ σοβαρό και δυνατό σύνολο».

-το μυστικό της επιτυχίας του: «Το πιο σημαντικό για μένα είναι να μην έχεις τραυματισμούς. Αγαπώ το μπάσκετ, αγαπώ τη δουλειά μου και θέλω να βελτιώνομαι διαρκώς. Μου αρέσει η σκληρή δουλειά και κάθε χρόνο θέλω νέες προκλήσεις και να προσθέτω νέα πράγματα στο παιχνίδι μου. Θέλω να βοηθώ την ομάδα μου να κερδίζει, αυτός είναι ο μεγάλος μου στόχος».

-την πρεμιέρα με την Ουνικάχα: «Οι πρεμιέρες είναι πάντα δύσκολες και μπορεί να κρύβουν εκπλήξεις. Ξέρουμε πως η Μάλαγα είναι μια δυνατή ομάδα με φιλοδοξίες. Την παρακολουθούμε αυτές τις μέρες με το προπονητικό τιμ και σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο ματς, καθώς καμία ομάδα δεν είναι στην καλύτερη κατάστασή της στο ξεκίνημα της περιόδου. Ελπίζω να κερδίζουμε, αλλά δεν θα έχουμε εύκολο έργο».

-την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού: «Η Ουνικάχα είναι ομάδα με όλη την έννοια της λέξης. Έχει έναν καινούριο προπονητή και μεγάλες φιλοδοξίες. Κάνει συνεχείς αλλαγές και αξιοποιεί και τους δώδεκα παίκτες της. Όλοι έχουν ρόλο και κανείς δεν παίζει λιγότερο από 20 λεπτά. Ο Σουάρεθ, ο Κάνερ-Μέντλεϊ, ο Κάλογουεϊ, ο Βάσκεθ είναι καλοί παίκτες, αλλά δεν είναι οι μόνοι. Χρειάζονται προσοχή όλοι. Θα πρέπει να βγάλουμε πολλή ενέργεια στο παρκέ για να κερδίσουμε. Είναι σημαντικό να πάμε το παιχνίδι στο ρυθμό μας και να έχουμε υπομονή. Προσοχή και πάθος είναι τα κλειδιά για τη νίκη».

-τον γιο του Άρβιντας Σαμπόνις, τον 17χρονο Ντομάντας: «Ξέρω ότι είναι πολύ μικρός, αλλά ήδη βρίσκεται στην πρώτη ομάδα. Ελπίζω να βαδίσει στα χνάρια του πατέρα του, που ήταν ένας από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών».

-το λόγο που δεν πήγε στην Μπαρτσελόνα: «Δεν έγινε κάτι. Είχα πει ότι πρώτα θα μιλούσα με τον Ολυμπιακό. Όταν συναντηθήκαμε, συμφώνησα να μείνω. Είμαι χαρούμενος που ανήκω σε αυτή την ομάδα και θα συνεχίσω να φοράω τη φανέλα της για τρία ακόμη χρόνια. Υπήρχε ενδιαφέρον από άλλες ομάδες, όπως την Μπαρτσελόνα, αλλά προτεραιότητά μου ήταν να μείνω».

-το αν υπάρχει πιθανότητα να παίξει στο μέλλον στην Ισπανία: «Ποτέ δεν ξέρεις, αλλά δεν μοιάζει πολύ πιθανό. Ανανέωσα το συμβόλαιό μου με τον Ολυμπιακό για τρία χρόνια και θα μείνω εδώ για να κλείσω την καριέρα μου σε αυτή την ομάδα».

-το αν θα πετύχει ο Παπανικολάου στην Μπαρτσελόνα: «Πιστεύω πως θα τα πάει μια χαρά. Έχει το ταλέντο και την επιθυμία για να έχει ένα λαμπρό μέλλον. Δείτε τι έκανε στο πρώτο του παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα στο ισπανικό πρωτάθλημα. Καθόλου άσχημα, ε;».

-το επίπεδο της ACB: «Αναμφίβολα είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη, εδώ και πολλά χρόνια».

-την προσπάθεια της Ελλάδας να πάρει wild card για το Μουντομπάσκετ: «Πιστεύω πως η Ελλάδα αξίζει τη wild card. Ποτέ δεν μας έχει δοθεί τέτοια στο παρελθόν. Είμαστε μια ομάδα που ήταν πάντα παρούσα στις μεγάλες διοργανώσεις και πάντα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Ελλάδα είναι μια χώρα με μακρά παράδοση στο μπάσκετ και ο κόσμος αγαπά την Εθνική ομάδα. Ελπίζω να μας δώσουν wild card. Η γνώμη μου είναι πως τη δικαιούμαστε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x