Γενικά

Την 29η θέση κατέκτησε ο Αλεξούδης στο Euro Mini Champs Under 13

Ο Αλεξούδης, νούμερο 12 στην ευρωπαϊκή κατάταξη U13 του Αυγούστου, είχε εξασφαλίσει το προηγούμενο διήμερο την πρόκριση στα νοκ άουτ με δύο 1ες θέσεις και δύο 2ες στα προκριματικά γκρουπ.

Με την κατάκτηση της 29η θέσης ολοκλήρωσε ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης τη δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή του σε ένα κορυφαίο τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης για παμπαίδες και παγκορασίδες, το Euro Mini Champs U11 και U13 της Γαλλίας.

Στην τρίτη και τελευταία μέρα των αγώνων, που παραδοσιακά γίνονται στο Σιλτιγχάιμ της Αλσατίας, σημείωσε την Κυριακή 27/08 2 νίκες και 1 ήττα και πήρε μία τιμητική, αναμφίβολα, θέση ανάμεσα σε 127 αθλητές της κατηγορίας έως 13 ετών.

Πέρα μάλιστα, από την παρουσία τοπ ευρωπαϊκών ονομάτων μετείχαν, κατ' εξαίρεση, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, σπουδαίοι παμπαίδες από την Ιαπωνία, ανεβάζοντας αγωνιστικό επίπεδο και βαθμό δυσκολίας. Ο πρωταθλητής του ΓΣ Φιλία Ορεστιάδας είχε, πρώτα απ' όλα, πολύτιμη διπλή εμπειρία στη Γαλλία.

Πρώτα πήρε μέρος στο προπονητικό καμπ επιλέκτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (ETTU) στο Κρεπς (Eurotalents Development Camp II U-13) κι αμέσως μετά αγωνίστηκε στο ετήσιο τουρνουά της Αλσατίας.

Έδωσε 15 ματς, μπήκε στο κυρίως ταμπλό μετά από τέσσερα προκριματικά στάδια και σημείωσε συνολικά 9 νίκες. Έδειξε αξιόλογο αγωνιστικό πρόσωπο σε μία ακόμα διεθνή διοργάνωση και είχε καλύτερο απολογισμό από πέρσι στο Euro Mini Champs όταν είχε φτάσει στη 16άδα του «παρηγοριάς».

Συνοδός και υπεύθυνος προπονητής του και στα δύο events ο Μανώλης Αλαρούπι. Έζησε κι αυτός από την πλευρά του χρήσιμη εμπειρία και από την 1η Σεπτεμβρίου αρχίζει συνεργασία με το σωματείο της Ορεστιάδας, όπως συμφώνησε το καλοκαίρι.

Ο Αλεξούδης, νούμερο 12 στην ευρωπαϊκή κατάταξη U13 του Αυγούστου, είχε εξασφαλίσει το προηγούμενο διήμερο την πρόκριση στα νοκ άουτ με δύο 1ες θέσεις και δύο 2ες στα προκριματικά γκρουπ. Το βράδυ του Σαββάτου κάμφθηκε στους «32» και συνέχισε σε παιχνίδια κατάταξης. Εκτός από τον αξιοσημείωτο αριθμό νικών είχε το τριήμερο πολλά δυνατά ματς, που κρίθηκαν στα 5 σετ, σημάδι κι αυτό για τις καλές εμφανίσεις και την υψηλή ανταγωνιστικότητα. Σήμερα Κυριακή o 13χρονος αριστερόχειρας αντιμετώπισε αρχικά τον Πορτογάλο Ροντρίγκο Αντράντε για τις θέσεις 25-32. Προηγήθηκε δύο φορές, όμως στο τέλος ηττήθηκε με 3-2 (12-10, 5-11, 13-11, 4-11, 8-11). Για τις θέσεις 29-32 νίκησε τον Οριόλ Μαρτίνεζ από την Ανδόρα με 3-0 (11-9, 11-6, 11-4) και τέλος τον Ισπανό Ματίας Μπετανκόρ με ανατροπή από 0-2 σετ για να πάρει την 29η θέση (9-11, 8-11, 11-4, 11-7, 11-7).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x