Γενικά

Με ήττα στα... σημεία άρχισε ο Παναθηναϊκός στο Europe Cup, σήμερα κρίνεται η πρόκριση

Η αθηναϊκή ομάδα απείχε ένα σετ από τη νίκη, εν τέλει λύγισε στο τέλος ενός συναρπαστικού αγώνα, όπου οι τρεις από τους πέντε επί μέρους αγώνες κρίθηκαν στα πέντε σετ.

Πολύ γερή αναμέτρηση περιλάμβανε χθες 20/10 για τον Παναθηναϊκό Α.Ο. το ξεκίνημα στο στάδιο 2 του Europe Cup επιτραπέζιας αντισφαίρισης γυναικών.

Για το 3ο γκρουπ, που διεξάγεται στο Λινάρες της Ισπανίας, κάμφθηκε με 3-2 από τη ρουμανική Κονστάντα και η νέα του ευρωπαϊκή προσπάθεια για πρόκριση (μετά από το στάδιο 1 του Τσάμπιονς Λιγκ τον περασμένο μήνα) δυσκόλεψε κατά πολύ.

Η αθηναϊκή ομάδα απείχε ένα σετ από τη νίκη, εν τέλει λύγισε στο τέλος ενός συναρπαστικού αγώνα, όπου οι τρεις από τους πέντε επί μέρους αγώνες κρίθηκαν στα πέντε σετ. Σίγουρα πάντως, στάθηκε καλά άλλη μια φορά κι έβγαλε τη δυναμική της στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Οι δύο νίκες ήρθαν από την Κατερίνα Τόλιου, ενώ στους έξι πόντους του τελευταίου σετ ηττήθηκαν η Κωνσταντίνα Παρίδη στα μισά του ματς και η Σλοβένα Άννα Τοφάντ στο τέλος.

Ο Παναθηναϊκός κλείνει τα παιχνίδια του στο γκρουπ σήμερα 21/10 στις 11:00 Ελλάδας με αντίπαλο την Αλμέντρα, η οποία είχε νικήσει νωρίτερα χθες τις Ρουμάνες με 3-1. Σε ενδεχόμενη νίκη θα ευνοηθεί για την πρόκριση σε τριπλή ισοβαθμία.

Στην πρεμιέρα του ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε ικανότατη ομάδα με νεαρές Ρουμάνες αθλήτριες. Έχασε εύκολα το πρώτο επί μέρους ματς, αλλά η συνέχεια εξελίχτηκε σε θρίλερ.

Η Τόλιου κόντρα στη Μέι Ρόζου δέχτηκε την ισοφάριση από προβάδισμα 2-1 στα σετ και 7-4 στους πόντους, αλλά στο 5ο σετ έκανε εκείνη την ανατροπή. Έχανε 5-3 και επικράτησε με 6-5 στον «ξαφνικό θάνατο». Το περασμένο καλοκαίρι στην Ορεστιάδα η Μέι Ρόζου ήταν δευτεραθλήτρια Βαλκανίων στο απλό νεανίδων.

Από τη θέση 3 η Παρίδη έχασε το 1ο σετ με αντίπαλο τη Μιτροφάν από 10-7 μπροστά. Ύστερα βρέθηκε να χάνει 2-0, όμως αντέδρασε εξαιρετικά και ισοφάρισε. Το 5ο σετ έλυσε τις... διαφορές κι εδώ κι αυτή τη φορά ήρθε ήττα για τα ελληνικά χρώματα.

Διακεκριμένη διεθνώς αθλήτρια συνάντησε κι αμέσως μετά η Τόλιου. Συγκεκριμένα τη Ζαχαρία, σημερινή πρωταθλήτρια Ευρώπης του απλού νεανίδων και δις πρωταθλήτρια Ευρώπης του απλού κορασίδων (το 2018 και το 2019). Με εξαίρεση το 1ο σετ η αμυντικού στυλ πρωταθλήτριά μας απέδωσε πολύ καλά κι έφτασε σε αξιοσημείωτη νίκη ισοφαρίζοντας εκ νέου.

Τότε ξαναμπήκε στο τραπέζι η Τοφάντ. Απέναντι στη Μέι Ρόζου μετέτρεψε το 0-1 σε 2-1 υπέρ της, ωστόσο δεν ολοκλήρωσε θετικά την προσπάθειά της. Η Ρουμάνα ισοφάρισε και αργότερα πήρε το προβάδισμα στο ...μισής διάρκειας 5ο σετ και το αξιοποίησε.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Κονστάντα-Παναθηναϊκός 3-2:

Έλενα Ζαχαρία-Άνα Τοφάντ 3-0 (11-4, 11-3, 11-8)

Μπιάνκα Μέι Ρόζου-Κατερίνα Τόλιου 2-3 (2-11, 11-7, 8-11, 11-8, 5-6)

Λουτσιάνα Μιτροφάν-Κωνσταντίνα Παρίδη 3-2 (12-10, 11-8, 9-11, 8-11, 6-4)

Ζαχαρία-Τόλιου 1-3 (11-7, 9-11, 6-11, 9-11)

Μέι Ρόζου-Τοφάντ 3-2 (11-7, 8-11, 11-13, 11-6, 6-3)

Ο αγώνας του Σαββάτου κόντρα στη διοργανώτρια Αλμέντρα αρχίζει στις 11:00 και μεταδίδεται ζωντανά στο λινκ Museo de la Almendra Francisco Morales (ESP) vs Panathinaikos (GRE). Το ισπανικό κλαμπ έχει και κινεζικής καταγωγής αθλήτρια, τη Μενγκ Τζιακί, η οποία πέτυχε δύο ατομικές νίκες το πρωί κόντρα στην Κονστάντα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x