Mini Football

H «οικολογία» του miniEURO 2013 και ο Δήμος Ρεθύμνου

Είκοσι μέρες έμειναν για τη σέντρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Minifootball που θα διεξαχθεί στο Ρέθυμνο της Κρήτης.

Είκοσι μέρες έμειναν για τη σέντρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Minifootball που θα διεξαχθεί στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου, 24 χώρες θα αγωνιστούν και κατ’ουσίαν, πέρα από το κυνήγι του τροπαίου, θα γιορτάσουν την αθλητική συνεύρεση των λαών, στο μεγαλύτερο event του αθλήματος στη Γηραιά Ήπειρο.

Άλλωστε τις προηγούμενες ημέρες ανακοινώθηκε και η συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ΜiniFootball και τη NOVA, η οποία θα μεταδώσει το miniEURO 2013, σε άμεση συνεργασία με τη ΝΕΑ Τηλεόραση Κρήτης.

Πλέον στην τελική ευθεία έχει μπει και η κατασκευή της πρότυπης αθλητικής εγκατάστασης, η οποία θα στηθεί στο αμμώδες της παραλίας της πόλης, ειδικά για τον σκοπό αυτό! Είναι σημαντικό στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι άμμος θα σκεπαστεί με υπερσύγχρονο τεχνητό χλοοτάπητα και η κατασκευή είναι ιδιαίτερα καλαίσθητη τόσο σε επίπεδο αγωνιστικού χώρου όσο και σε επίπεδο κερκίδας θεατών.

Eco-friendly από καταβολής...

Η Ελληνική πλευρά, κάτω από τις αυστηρές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας minifootball έχει ως πρώτη προτεραιότητα και έναν ιδιαίτερα σημαντικό παράγοντα: Τον σεβασμό του περιβάλλοντος, καθώς ας μην ξεχνάμε, η φύση του αθλήματος είναι τέτοια που ενώνει το περιβάλλον, τον άνθρωπο και την καθημερινότητά του και για το λόγο αυτό πάντα η διεξαγωγή γίνεται σε εγκατάσταση που κατασκευάζεται μόνο για τις ανάγκες της διοργάνωσης στα κέντρα μεγάλων Ευρωπαϊκών πόλεων για λίγες ημέρες. Για το λόγο αυτό, η εγκατάσταση που θα φιλοξενήσει τους αγώνες στην Ελλάδα τηρεί πιστά τις προδιαγραφές για τον σεβασμό του φυσικού χώρου, επιλέγοντας φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και έχοντας παράλληλα την απόλυτη προσοχή στο σημαντικότατο ζήτημα του σεβασμού του χώρου και της παράλληλης καλλιέργειας οικολογικής συνείδησης. Βασική αρχή είναι πως η πόλη αλλάζει μορφή για λίγες ημέρες, όμως μετά όλα επανέρχοναται στην προτέρα κατάσταση χωρίς καμία παρέμβαση. Πολλοί θα πουν πως αυτά είναι λεπτομέρειες, εμείς όμως λέμε πως αυτές οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά.

Σημαντική βοήθεια από τον Δήμο Ρεθύμνου

Στενός αρωγός από την πρώτη στιγμή στο miniEURO 2013, ο Δήμος Ρεθύμνου στηρίζει ασταμάτητα τη διοργάνωση.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα, με προσωπικές κινήσεις του δημάρχου της Πόλης, κου Γιώργη Μαρινάκη, εταιρίες-χορηγοί τεράστιου βεληνεκούς αποφάσιασαν να στηρίξουν το miniEURO 2013 φροντίζοντας έτσι την κάλυψη μέρους του δυσθεώρητου κόστους, ειδικότερα τώρα που φτάνοντας λίγο πριν την υλοποίηση υπάρχαν κενά. Πλέον, οι ισολογισμοί έχουν εξισορροπηθεί, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για την εικόνα της χώρας μας προς το εξωτερικό, η οποία εξαρτάται άμεσα από την ποιότητα της υλοποίησης του οργανωτικού σχεδίου της διοργάνωσης.

Ο ίδιος ο κ.Μαρινάκης άλλωστε είχε τονίσει σε παλιότερη συνέντευξή του επί του θέματος: «Ο Δήμος οφείλει να βοηθάει τις μεγάλες ενέργειες. Το Ρέθυμνο είναι μία πόλη που ζει από τον τουρισμό και πρώτη φορά στην ιστορία του θα βρεθεί στην καρδιά του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου - στη μορφή του Minifootball - με εκατομμύρια μάτια να είναι στραμμένα του. Μπορεί η οικονομική συγκυρία να είναι δύσκολη, όμως οφείλουμε να βρίσκουμε λύσεις και να προσελκύουμε τις επενδύσεις στην πόλη μας.»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x