Running

Καπελλάκης: «Εύχομαι το NFL Athens να έχει το αποτύπωμα που πρέπει»

Οι Γιώργος Καπελλάκης, Γρηγόρης Πολυχρονίδης και 13 ακόμη Παραολυμπιονίκες έδωσαν το παρόν στο 8ο NFL Athens, που έγινε στην Αγορά του OAKA.

Το ηχηρό μήνυμα της συμπερίληψης δόθηκε φέτος στο 8ο NFL Athens όπου 9.898 παιδιά, δρομείς και απλοί περιπατητές κατάφεραν να συγκεντρώσουν περισσότερα από 100.000 χιλιόμετρα που θα μετατραπούν σε ευρώ για την στήριξη οικογενειών με παιδιά με αναπηρία ή κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας μέσω του Μαζί για το Παιδί.

Από την κορυφαία φιλανθρωπική διοργάνωση της χώρας δεν θα μπορούσε να λείπει η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και η Ένωση Ελλήνων Παραολυμπιονικών. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και Παραολυμπιονίκης Γιώργος Καπελλάκης μαζί με τον πρόεδρο των Ελλήνων Παραολυμπιονικών Γρηγόρη Πολυχρονίδη και αντιπροσωπεία Ελλήνων Παραολυμπιονικών βρέθηκαν στην Αγορά του ΟΑΚΑ κατά τη διεξαγωγή του πρωτοποριακού αγώνα ΑΝΤ1 Paralympic Mile που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά ως παράλληλη δράση του NFL Athens.

Την εκκίνηση σήμανε ο Γιώργος Καπελλάκης, ενώ στον αγώνα συμμετείχαν 13 Έλληνες Παραολυμπιονίκες μεταξύ των οποίων και ο έξι φορές Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Μπότσια, Γρηγόρης Πολυχρονίδης, ο οποίος έχει οριστεί και μέλος της επιτροπής αθλητών της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC) και διένυσε την απόσταση ενός μιλίου (1609,34μ.) του NFL Athens.

Νικητής στον αγώνα ενός μιλίου για αθλητές με αναπηρία αναδείχθηκε ο Χρήστος Μελέτης με 10:29.60, αφήνοντας 2ο τον Χρήστο Γαλλαίο με 11:16.76 και 3ο τον Χρήστο Κυπριώτη με 11:54.90.

Στην 4η θέση -και 1η γυναίκα- ήταν η Κατερίνα Πατρώνη (12:09.90), ακολούθησε η Κατερίνα Πολυχρονίδη (12:10.22), η Δήμητρα Παπαδοπούλου (15:07.10), ο Πολυχρόνης Χρονόπουλος (16:42.47), η Ναταλία Κοτσάρι (16:54.36), ο Γιάννης Τσιγκάκος (16:54.48), η Βασιλική Κοσίβα (17:19.91), ο Μάριος Μάζος (18:04.81) και αγωνίστηκε και η Μαρία Τσιλικοπούλου.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, κ. Γιώργος Καπελλάκης μιλώντας στο nflathens.com επεσήμανε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που στηρίζουμε την πρωτοβουλία του NFL Athens και του Μαζί για το Παιδί, για την διεξαγωγή ενός αγώνα 100ωρών όπου τα χιλιόμετρα που συγκεντρώνονται μετατρέπονται σε ευρώ για να στηριχθούν οικογένειες με παιδιά με αναπηρία ή που αντιμετωπίζουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Όλες αυτές οι αθλητικές δράσεις που έχουν στόχο να βοηθούν τα παιδιά που έχουν ανάγκη, είναι πολύ σημαντικές και πρέπει να γίνονται ώστε ο αθλητισμός να προσφέρει στην κοινωνία.

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή είναι και φέτος εδώ για να στηρίξει την διοργάνωση με κάθε τρόπο. Οι Έλληνες πρωταθλητές με αναπηρία θέλουν να συμμετέχουν σε τέτοια δρώμενα και να στηρίζουν τέτοιες δράσεις, διότι πέρα από την αθλητική τους δράση είναι πολύ σημαντικό να δίνουν το καλό παράδειγμα συμμετέχοντας σε τόσο σημαντικά κοινωνικά δρώμενα. Ευελπιστούμε όλη αυτή η πρωτοβουλία να έχει το αποτύπωμα που πρέπει και φυσικά να συνεχιστεί, να μεγαλώνει και να καθιερωθεί ως θεσμός. Εμείς θα είμαστε εδώ να το στηρίξουμε».

Καπελλάκης: «Εύχομαι το NFL Athens να έχει το αποτύπωμα που πρέπει»

Γρηγόρης Πολυχρονίδης: «Θα κάνω τα πάντα για να κερδίσω στο Παρίσι ένα ακόμη μετάλλιο για την Ελλάδα»!

Ο έξι φορές Παραολυμπιονίκης του Μπότσια που έχει κερδίσει τη συμμετοχή του και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου, Γρηγόρης Πολυχρονίδης τίμησε το NFL Athens με την παρουσία του και ως πρόεδρος των Ελλήνων Παραολυμπιονικών, συνοδευόμενος από σύζυγο και συνοδό του Κατερίνα Πολυχρονίδη αλλά και την κορούλα τους.

Αμέσως μετά μιλώντας στο nflathens.com υπογράμμισε:

«Είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που θα βοηθήσει πάρα πολύ τις οικογένειες με παιδιά με αναπηρία ή πρόβλημα υγείας που στηρίζει το «Μαζί για το Παιδί».

Εμείς ως Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και ως Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών στηρίζουμε πολύ ενεργά αυτή τη προσπάθεια και πραγματικά ευχόμαστε κάθε χρόνο να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ενεργούς πολίτες που να βοηθούν σε τόσο σημαντικές δράσεις. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και σε όσους τρέχουν και συνεισφέρουν σε αυτόν τον σκοπό».

Ερωτηθείς για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης τόνισε με νόημα:

«Για μένα θα είναι οι 6οι Παραολυμπιακοί Αγώνες και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Πραγματικά θα κάνω τα πάντα για να πετύχω τους στόχους που έχουμε θέσει. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό ώστε να κερδίσω ένα ακόμη μετάλλιο για την Ελλάδα»!

Καπελλάκης: «Εύχομαι το NFL Athens να έχει το αποτύπωμα που πρέπει»

Αλεξάνδρα Σταματοπούλου: «Ένα βήμα δικό σου μπορεί να δώσει μεγάλη χαρά και στήριξη σε ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη»

Στη διάρκεια του 8ου NFL Athens την Αγορά του ΟΑΚΑ επισκέφτηκε μεταξύ άλλων και η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου που έζησε από κοντά την γιορτή του κορυφαίου φιλανθρωπικού αγώνα δρόμου της Ελλάδας.

Η Παραολυμπιονίκης στην κολύμβηση, μιλώντας στο nflathens.com έστειλε το δικό της μήνυμα:

«Το NFL Athens μέσω του «Μαζί για το Παιδί» στηρίζουν φέτος οικογένειες με παιδιά με πρόβλημα υγείας ή αναπηρία. Ένα βήμα δικό σου μπορεί να δώσει μεγάλη χαρά και στήριξη σε ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Δεν έχει σημασία η νίκη αλλά ο σκοπός. Στήριξε και εσύ με κάθε τρόπο αυτήν την πρωτοβουλία».

Ακολουθήστε το No Finish Line Athens:

https://www.youtube.com/channel/UC9Vuy4T3024osQ34NnKfxJQ

https://www.tiktok.com/discover/no-finish-line-athens

https://www.facebook.com/NoFinishLineAthens/

https://www.instagram.com/nflathens/

https://twitter.com/NFLAthens

Επικοινωνήστε με το No Finish Line Athens στο: info@nflathens.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x