Γενικά

WTT Feeder Βουλγαρίας: Αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο οι Ελληνίδες αθλήτριες

Με ήττες στον πρώτο γύρο δύο αγωνισμάτων ολοκληρώθηκε την Πέμπτη η αγωνιστική παρουσία των τεσσάρων αθλητριών μας στο World Table Tennis Feeder της Βουλγαρίας.

Την τρίτη μέρα των αγώνων στο World Table Tennis Feeder της Βουλγαρίας, που γίνονται στις εγκαταστάσεις της πόλης Παναγκιούριστε, η Κατερίνα Τόλιου, η Ελισάβετ Τέρπου, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου κι η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα κάμφθηκαν στα πρώτα ματς του κυρίως ταμπλό στο απλό γυναικών κι έμειναν στις θέσεις 33-64.

Οι τρεις πρώτες αθλήτριες μπήκαν απευθείας στο ταμπλό, ενώ η Τσεκούρα προκρίθηκε από «νοκ άουτ» προκριματικό. Επίσης, η Παπαδημητρίου ήταν και στον πρώτο γύρο του διπλού μικτού με συμπαίκτη τον Ισπανό Χουάν Πέρεθ κι αποκλείστηκαν στη 16άδα με οριακή ήττα στα πέντε σετ.

Η Παπαδημητρίου και η Τσεκούρα παραμένουν στη Βουλγαρία, καθώς από το Σάββατο αγωνίζονται και στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών στην Αλμπένα.

Στο Παναγκιούριστε ήταν δεδομένο για τα γαλανόλευκα χρώματα ότι θα υπήρχαν δυσκολίες από την έναρξη του ταμπλό. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Τόλιου, πρώτη αθλήτριά μας στην παγκόσμια κατάταξη, κλήθηκε ν’ αντιμετωπίσει το δεύτερο φαβορί, την Κινέζα Βου Γιανγκτσέν. Η αμυντικού στυλ πρωταθλήτριά μας ήταν ανταγωνιστική στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά δεν απέφυγε την ήττα με 3-0 σετ από δυνατή αθλήτρια (νούμερο 55 στον κόσμο) με ασιατικό πιάσιμο στη ρακέτα (penholder grip). Η εξέλιξη: 6-11, 9-11 και 4-11.

Νωρίτερα, η Παπαδημητρίου αναμετρήθηκε με τη Βουλγάρα Μαρία Γιόβκοβα, η οποία αγωνίζεται και στην Ελλάδα με τη φανέλα της ΑΕΚ Ο αγώνας ήταν απόλυτα ισορροπημένος στα τρία πρώτα σετ, ώσπου η Γιόβκοβα (Νο 562) προηγήθηκε με 2-1 σετ και πήρε και το ψυχολογικό πλεονέκτημα για να διαμορφώσει με διαφορά το τελικό σκορ (7-11, 11-7, 9-11, 2-11).

Το πρωί, η Τέρπου συνάντησε μία άλλη γνωστή και στους Έλληνες φιλάθλους αθλήτρια, που όχι απλά αγωνίζεται στην Α1, αλλά είναι και συμπαίκτριά της στον Παναθηναϊκό. Η 23χρονη διεθνής μας τέθηκε αντιμέτωπη με τη Σλοβένα Άνα Τοφάντ (Νο 248). Πίεσε από την αρχή, όμως δεν κατάφερε να εμφανιστεί περισσότερο αποδοτική στις κρίσιμες στιγμές για να ηττηθεί με 3-0 σετ (7-11, 8-11, 9-11).

Η Τσεκούρα ήταν ξεκάθαρο αουτσάιντερ απέναντι σε αθλήτρια από την πρώτη 100άδα του κόσμου, τη Γαλλίδα Σαρλότ Λουτζ (Νο 94). Μετά από τη νίκη της την Τρίτη στα προκριματικά, έκανε μία ακόμα καλή εμφάνιση και μπορεί να αποκλείστηκε με 3-0 σετ, όμως δυσκόλεψε με το «δοντάκι» κι έφτασε σε «κλειστά» σκορ σε όλα τα σετ (9-11, 12-14, 7-11).

Το πρωί, στη 16άδα του διπλού μικτού, η Παπαδημητρίου και ο Ισπανός Χουάν Πέρεθ είχαν αμφίρροπη αναμέτρηση με το δεύτερο φαβορί, τους Έρικ Τζούτι/Ιζαμπέλα Λουπουλέσκου από τη Βραζιλία και τη Σερβία και αντίστοιχα. Προηγήθηκαν με 2-1 σετ, δείχνοντας πολύ καλή συνεργασία, όμως έχασαν με την ελάχιστη διαφορά τα δύο επόμενα κι έμειναν εκτός οκτάδας (12-14, 11-9, 11-1, 9-11, 9-11).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x