Γενικά

WTT Feeder Σουηδίας: Στη 16άδα σταμάτησε η εξαιρετική πορεία του Αγγελάκη

Με τον Κωνσταντίνο Αγγελάκη να πλασάρεται στις τιμητικές θέσεις 9-16 του απλού ολοκληρώθηκε την Πέμπτη η ελληνική παρουσία στο σουηδικό World Table Tennis Feeder της Στοκχόλμης.

Σε πολύ καλή κατάσταση από την αρχή μέχρι το τέλος του σουηδικού World Table Tennis Feeder της Στοκχόλμης, ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης μπήκε αρχικά στον τρίτο γύρο, νικώντας 3-1 σετ τον Τούρκο Ιμπραχίμ Γκουντούζ και το βράδυ αποκλείστηκε φυσιολογικά στη 16άδα με 3-0 σετ από τον εξαιρετικό Γάλλο Τζουλ Ρολάν, ο οποίος βρίσκεται στους πρώτους 100 αθλητές της παγκόσμιας κατάταξης.

Με συνολικά τέσσερις νίκες ο Αγγελάκης πέτυχε το καλύτερο πλασάρισμα της καριέρας του σε επαμειβόμενο τουρνουά ανδρών της παγκόσμιας ομοσπονδίας και παράλληλα εξασφάλισε μεγάλο βαθμολογικό όφελος στο διεθνές ranking list.

Ο Αγγελάκης είχε προχωρήσει με δύο νίκες στα προκριματικά και μία στο κυρίως ταμπλό και με τις πολύ αξιόλογες εμφανίσεις να του δίνουν αυτοπεποίθηση κυνήγησε χωρίς πίεση το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Στους «32» συνάντησε έναν απόλυτα βατό αντίπαλο. Μπορεί ο ίδιος να μην εμφανίζεται στη διεθνή αξιολόγηση τους τελευταίους μήνες και ο Γκουντούζ να βρίσκεται στο νούμερο 426, όμως οι πιθανότητες για τη νίκη ήταν από πριν μεγάλες διότι ο Τούρκος είχε αδυναμίες απέναντι στην άμυνα.

Αυτό φάνηκε και στο τραπέζι από την αρχή. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του 2020 στο απλό ανδρών έκανε δυνατό ξεκίνημα και πήρε το προβάδισμα. Υστέρησε μόνο στο δεύτερο σετ, όπου ο αριστερόχειρας αντίπαλος δημιούργησε διαφορά (7-0) και την αξιοποίησε, αλλά από ‘κει και μετά κυριάρχησε. Είχε τον έλεγχο με ποιοτικές άμυνες κι επιλεγμένες επιθέσεις, έφερε εκνευρισμό στον Γκουντούζ κι έφτασε στην πολύτιμη νίκη με 3-1 σετ (11-8, 7-11, 11-5 και 11-7).

Το βράδυ ο βαθμός δυσκολίας ανέβηκε. Ο Ρολάν, νούμερο 94 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη, πέρα από τη δεδομένη αξία του έβγαλε μεγάλες ικανότητες με την άμυνα. Ο Αγγελάκης τα έδωσε όλα για την είσοδο στα προημιτελικά και δεν υστέρησε.

Προσπάθησε να πιέσει με τον συνδυασμό άμυνας κι επίθεσης, πήρε και τα ρίσκο του, όμως ο 23χρονος Γάλλος παρουσιάστηκε έτοιμος σε όλα τα χτυπήματα. Είχε ευχέρεια στα σπιν και σταθερότητα, δημιουργούσε διαφορά σε κρίσιμα σημεία των σετ για να επιβληθεί τελικά 3-0 (11-6, 11-7, 11-8).

* Ένας ακόμα διεθνής αθλητής μας έκανε την πρεμιέρα του σε ξένο πρωτάθλημα για τη σεζόν 2023-2024. Ο 21χρονος Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης πραγματοποίησε με την Πρίσκο Λ’ Εσκάλα ντεμπούτο στη σούπερ κατηγορία της Ισπανίας. Η ομάδα του έφερε ισοπαλία εκτός έδρας 3-3 με την Αλζίρα ΤΤ και ο τρίτος Βαλκανιονίκης πέρυσι και φέτος στο ομαδικό ανδρών είχε δύο ήττες με 3-0 σετ από τον Ρουίθ Γκιλιό και τον Πάρντο Φερνάντεθ.

* Την Παρασκευή συνεχίζουν τους αγώνες τους στο Youth Contender του Μαυροβουνίου ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης κι ο Κωνσταντίνος Ισαακίδης. Αγωνίζονται στο απλό της κατηγορίας αθλητών έως 15 ετών. Χτες αποκλείστηκαν στα γκρουπ του Under 13 σημειώνοντας αμφότεροι μια νίκη και δύο ήττες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x