Γενικά

Αποκλείστηκαν στο Youth Contender του Μαυροβουνίου Αλεξούδης και Ισαακίδης

Με αποκλεισμούς στα γκρουπ της κατηγορίας αθλητών έως 15 ετών ολοκληρώθηκε την Παρασκευή στην Ποντγκόριτσα η ελληνική συμμετοχή στο World Table Tennis Youth Contender.

Στην τρίτη και προτελευταία μέρα του World Table Tennis Youth Contender του Μαυροβουνίου, οι 13χρονοι Κωνσταντίνος Αλεξούδης και Κωνσταντίνος Ισαακίδης πήραν μέρος στην παραπάνω κατηγορία από τη δική τους, κυνήγησαν με όλες τις δυνάμεις τους κάτι ουσιαστικό, αλλά στο τέλος έμειναν στην τρίτη θέση των προκριματικών ομίλων τους και εκτός ταμπλό, όπως είχε συμβεί και προχτές στην κατηγορία Under 13 (τότε με μια νίκη-δύο ήττες σε ομίλους των τεσσάρων).

Ο Αλεξούδης, που χάρη στους βαθμούς του από προηγούμενα Contender, ήταν στη δεύτερη σειρά των seeding και με βάσιμες πιθανότητες να προχωρήσει, έχασε κι άλλο καθοριστικό ματς στα πέντε σετ, ενώ ο Ισαακίδης, που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του σε διεθνή τουρνουά, κρατά την πολύ χρήσιμη εμπειρία και την καλή αγωνιστική παρουσία. Οι δύο ταλαντούχοι αθλητές του ΓΣ Φιλία Ορεστιάδας είχαν στο κοουτσάρισμα τον νέο τεχνικό υπεύθυνο του σωματείου, Μάνο Αλαρούπι.

Στην κατηγορία Under 15 των αγοριών σχηματίστηκαν έξι προκριματικά γκρουπ. Ο Αλεξούδης βρέθηκε στο δεύτερο γκρουπ, διεκδίκησε γερά την πρόκριση μέσω της δεύτερης θέσης, όμως υπέστη ήττα στο όριο, όπως είχε γίνει και την Τετάρτη σε δύο παιχνίδια.

Το πρωί της Πέμπτης, ο πρωταθλητής Ελλάδας παμπαίδων έχασε από τον Άγγλο επικεφαλής Ραλφ Πάτισον με 3-0 σετ (6-11, 5-11, 5-11). Στη συνέχεια, έπαιξε για το «εισιτήριο» της επόμενης φάσης με τον Αλβανό Άρον Κόνι, προηγήθηκε με 2-1, αλλά κάμφθηκε με 3-2 για να αποκλειστεί από τα «νοκ άουτ» (10-12, 11-8, 12-10, 9-11, 5-11).

Ο αβαθμολόγητος διεθνώς μέχρι το τουρνουά Ισαακίδης μετείχε στο τέταρτο γκρουπ.
Έκανε την προσπάθειά του, άσχετα αν δεν μπόρεσε να απειλήσει και αρκέστηκε στην τρίτη θέση. Ο «χάλκινος» σε απλό, διπλό και διπλό μικτό παμπαίδων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2023 ηττήθηκε πρώτα από τον Μαυροβούνιο επικεφαλής Γιάκσα Κριβοκάπιτς με 3-0 σετ (2-11, 7-11, 1-11) και μετά από τον Άγγλο Μαξ Ράντιβεν με το ίδιο σκορ (7-11, 3-11, 5-11).

Από τα τέλη Οκτωβρίου μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει νέα Youth Contender στην Ευρώπη και θα εμφανιστούν κι εκεί Έλληνες αθλητές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x